anvi1 29.12.05, 08:59 Bralam bardzo długo pigulki antykoncepcyjne i mam teraz bardzo powazny problem moje libido spadlo do zera i nie wiem co robic. Czy ktos mial taki problem. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwes Re: antykoncepcja a libido!!?????? 29.12.05, 15:13 Witaj, Myślę, że nie "ktoś" - tylko statystycznie około 80% kobiet przyjmujących hormonalną antykoncepcję. Niestety jest to najczęstszy efekt uboczny. Tylko, ze każda z nas reaguje inaczej i chyba jedyna możliwość to kilkukrotna zmiana środka na taki, który będzie powodował ten spadek w najmniejszym stopniu. Ja brałam Triquilar - i po nim nie miałam spadku libido ale inne efekty. Zmieniłam na Mercilon - tolerowałam świetnie ale libido spadło. Zmienił mi lekarz na Logest - jest lepiej ale ciągle "nie tak" . Teraz spróbujemy z Milvane. Generalnie podobno trójfazówki mają mniejszą tendencję to obniżania libido niż jednofazówki. Trezba próbować - ja zaobaczę co będzie u mnie i dam znać Odpowiedz Link
agusia_1988 Re: antykoncepcja a libido!!?????? 29.12.05, 15:50 ja bralam diane i nie mialam ochoty na seks.mozna zmienic pigulki.moj chlopak powiedzial zebym przestala. nie biore juz 3 dzien i dzis wspolzylam bez marudzenia. Odpowiedz Link
misia165 Re: antykoncepcja a libido!!?????? 29.12.05, 16:40 A ja biore Diane 35 i moje libido bardzo wzroslo i jest duzo lepiej niz jak nie bralam zadnych pigulek)) jupi !! Odpowiedz Link