malenstfo_84 29.03.06, 19:41 Czy takie "preparaty" mogą zmniejszyć skuteczność działania tabletek antykoncepcyjnych ? Przepraszam może głupie pytanie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garraretka Re: Activia 29.03.06, 19:54 masz rację - głupie pytanie. Ale odpowiadając na nie: Nie - Activia, Actimel, kefiry, maślanki, jogurty, sery, śmietany ani żaden inny nabiał nie wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link
olenka.k Re: Activia 29.03.06, 23:36 Owszem może, jeśli przeczyszcza. Activia działa regulujaco, więc może przeczyszczać - kwestia indywidualna, najlepiej samemu na sobie sprawdzić. Ja jestem takim ciekawym przypadkiem (mam nadwrażliwość jelita grubego), że kefir - taki normalny, zdrowy, świeży, naturalny działa na mnie przeczyszczająco i to b. szybko. więc muszę z nim uważać, mimo że nabiał, jak chyba każdy pokarm, na wchłanianie tabletki wpływać absolutnie nie powinien. A pytanie wcale śmieszne nie jest. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
magdaksp Re: Activia 30.03.06, 00:52 activie i inne actimele to jedna wielka sciema wiec napewno nic ci nie bedzie Odpowiedz Link