Dodaj do ulubionych

robić przerwę czy brać do końca????

03.08.06, 20:21
witam! Potrzebowalam przesunąć okres, bo gdybym tego nie zrobila wypadlby mi w
czasie pobytu na urlopie. Udalam sie do mojej gin w tej sprawie a ona kazala
mi brac dwa opak pod rząd bez przerwy (cilest) i dopiero wtedy zrobic 7 dni
przerwy.. Z drugiego opak zostalo mi jeszcze 8 tabletek a ja dzis popoludniu
dostalam okres, tzn na razie jest to plamienie, podejrzewam ze przeistoczy sie
w okres. Nie wiem co robić...Brac to opakowanie do konca czy nie brac juz dzis
pigulki i tym samym zaczynać 7 dniowa przerwe???
Obserwuj wątek
    • bea747 Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 20:47
      Rozumiem, że nie zrobiłaś przerwy, jesteś w trakcie drugiego z rzędu listka
      pigułek.Jeśli tak to może byc efekt braku przerwy.
      "Z drugiego opak zostalo mi jeszcze 8 tabletek"- to troche za duzo, żeby sobie
      odpuścić,jedna-dwie pigułki-owszem tak, ale nie 8. Ja wybrałabym do końca i
      dopiero zrobiła przerwę.
    • grubulka Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:10
      bea!? A u Ciebie w ktorym momencie pojawilo sie plamienie podczas przyjmowania
      tabletek z drugiego opak? tzn mniej wiecej ktora tabletke wtedy zazywalas? i czy
      kiedy zrobilas przerwe to tez mialas krwawienie czy juz nie..?
      • idrilla Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:14
        Ja mialam tak samo. Tez nie zrobilam przerwy i okolo 10 tabletki z drugiego
        opakowania dostalam plamien i niestety byly juz do konca opakowania. Potem
        Zrobilam przerwe i okres juz taki normalny dostalam na drugi dzien.Moja
        ginekolog mowi, ze u wielu dziewczyn tak sie zdarza, wiec ja juz nie ryzykuje
        przesuwania okresu biorac dwa opakowania bez przerwy. Naleze do tych pechowych
        dziewczyn, ktore maja plamienia. Ale u wielu jest ok.
        pozdrawiam
        • grubulka Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:21
          dziewczyny! a myslicie ze bezpieczne byloby niedokanczanie tego drugiego opak?
          od dzis zaczelabym siedmiodniowa przerwe, te 8 tabletek ktore mi zostaly
          mialabym jako takie niby awaryjne.. a po 7 dniach zazywalabym normalnie 21? co o
          tym myslicie?
          • idrilla Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:26
            Jezeli to drugie opakowanie i nierobilas przerwy, to nie wazne ile pigulek
            wzielas z drugiego opakowania i tak bedziesz zabezpieczona. Mozesz zrobic teraz
            przerwe i przynajmniej bedziesz miala te plamienia z glowy. Dostaniesz normalny
            okres i juz.
            • bea747 Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:31
              idrilla napisała:

> Jezeli to drugie opakowanie i nierobilas przerwy, to nie wazne ile pigulek
              > wzielas z drugiego opakowania i tak bedziesz zabezpieczona. Mozesz zrobic teraz
              >
              > przerwe i przynajmniej bedziesz miala te plamienia z glowy. Dostaniesz normalny
              >
              > okres i juz.
              Czy to jest pewne, że jest ciągłość w zabezpieczeniu???
              Tego nie wiedziałam.
          • bea747 Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:30
            Myslę, że to jest ryzykowne, bo nie będzie ciągłości w zabezpieczeniu.
            ps.nie brałam jeszcze dwóch opakowań pod rząd, zastanawiałam sie nad tym i
            zrezygnowałam...moja przyjaciółka brała i miała plamienia.
            • idrilla Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:35
              Jesli nie robisz przerwy miedzy jednym a drugim opakowaniem, to z drugiego
              mozesz wziac tyle tabsow ile chcesz. Oczywiscie nie robiac przerwy!!! Bo ja
              zrobisz 7 dniowa przerwe, to potem nie mozesz tak sobie lyknac 10, albo 14
              tabsow i zrobic nastepna - wtedy nie ma zabezpieczenia. Jak wezmiesz tych
              tabletek ponad 21 to masz ciaglosc i jest ok.
              Sprawdzonesmile
              • bea747 Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:38
                Wielkie dzięki za wyczerpującą odp.pozdrowionka
                • grubulka Re: robić przerwę czy brać do końca???? 03.08.06, 21:48
                  dziękuję Ci bardzo idrilla smile* coś tak wlasnie mi sie obilo o uszy to co
                  napisalas ale nie wiedzialam czy to plotki czy prawda. Teraz wiem smile człowiek
                  cale zycie sie uczy!no to robię przerwesmile dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam,
                  Ciebie bea rownież smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka