tygrysek2006 25.11.06, 15:56 Skończyłam brać cilest i nie chcę wracać do pigułek. Chciałabym zastosować jakieś środki plemnikobójcze. Może jakiś używacie i możecie polecić. Lekarz poradził mi DELFEN, ale nie mogę tego nigdzie dostać. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Co zamiast tabletek? 27.11.06, 09:50 oj, ten twoje lekarz jakis niedzisiejszy - delfenu nie ma juz w sprzedazy. Odpowiedz Link
tygrysek2006 Re: Co zamiast tabletek? 27.11.06, 10:13 To może znasz coś (z jakiś środków plemnikobójczych), którym mogłabym zastąpić tabletki? Odpowiedz Link
agatka_to_ja Re: Co zamiast tabletek? 27.11.06, 10:18 jedynie prezerwatywy ze srodkiem plemnikobojczym. na polskim rynku nie ma juz zadnych kremów plemnikobojczych ( z tego co wiem) Odpowiedz Link
muminkan Re: Co zamiast tabletek? 27.11.06, 12:59 ja przez pewien czas stosowalam globulki patentex oval oczywiscie wraz z prezerwatywa, wszystko bylo ok, ale przeszlam na pigulki bo jestem straszna panikara i wolalam miec swiety spokoj, ale podobno gumka + globulka jest dosc dobrym zabezpieczeniem, mi sie nic zlego nie przydazylo. jedna wada jest to ze czasem moga wyciekac, ale mi sie to nie przydazalo i nic nie pieklo. powodzenia Odpowiedz Link
tygrysek2006 Re: Co zamiast tabletek? 27.11.06, 15:49 Dzięki. Ja też jestem panikarą i dlatego się boję. Ale też mam plan: globulki i prezerwatywa. Globulki rónież dostałam Patentex oval, nic innego niestety nie było. Czy na naszym rynku faktycznie nie ma już takich środków? Z tabletek anty musiałam zrezygnować i teraz zrobię sobie przymusową przerwę, bo po odstawieniu słyszałam, że można bardzo szybko zajść w ciążę, czego nie chcę zbyt wcześnie. A potem te środki plemnikobójcze i gumka. Miejmy nadzieję, że wystarczą. Odpowiedz Link