Dodaj do ulubionych

pare pytan o tabletki

28.11.06, 20:26
1. mam sluz podczas brania yasmine 1 op. taki jak w dni plodne- czy to
normalne i czy to swiadcyz o tym,ze tabletka nie dziala odpowiednio?

2. czy lek na koncentracje bufron ma wplyw na dzialanie tabletek-w ulotce nic
nie ma , a nie mam na razie jak spytac lekarza

3. od ktorej tabletki 1 op dzialaja srodki? (yasmin)

Obserwuj wątek
    • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 30.11.06, 10:23
      www.yasmin.pl/zalecenia.html
      sprawdź na tej stronce może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania smile
      • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 30.11.06, 10:25
        www.yasmin.pl/zalecenia.html
        teraz powinien być aktywny
        • powodzenie Re: pare pytan o tabletki 30.11.06, 23:32
          znam strone www i ulotke tez mam ! jakbym znala odpowiedz to bym nie pytala
    • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 01.12.06, 15:04
      maxwel3 napisała:

> 1. mam sluz podczas brania yasmine 1 op. taki jak w dni plodne- czy to
      > normalne i czy to swiadcyz o tym,ze tabletka nie dziala odpowiednio?

odp. nie napisałaś kedy zaczęłaś brac tabletki w pierwszym czy piątym dniu misiączki? bo jeżeli w pierwszym dniu to jesteś zabezpieczona od razu jeżeli w piatym to przez dwa tygodnie musisz zabezpieczyc się jeszcze czymś innym, więc trudno mi odpowiedzieć konkretnie skąd ten śluz, a od następnego opakowania jesteś zabezpieczona i nie musisz inaczej się zabezpieczać

odp. na 2 pytanie : wydaje mi się, że bufron nie ma wpływu na dziłanie tabletek, mająwpływ np antybiotyki, ale konkretnej odpowiedzi powinien Ci jednak udzielić twój lekarzj jeżeli nie masz teraz kontaktu ze swoim ginekologiem to zapytaj swojego lekarza rodzinnego
    • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 01.12.06, 15:08
      jeszcze jedno nie znalazłam w necie informacji na temat tego leku czy ta nazwa jest dobrze napisana ?
      • angellooo Re: pare pytan o tabletki 02.12.06, 20:48
        lek Gutron -pomylilam sie,przepraszam
    • iris_100 Re: pare pytan o tabletki 02.12.06, 13:12
      biorę yasmin - jestem przy końcu drugiego opakowania . w momencie kiedy zostało
      mi 7 tabletek do końca zaczęłam brać antybiotyk ( rovamycina ), mam go brać
      przez 7 dni czyli równo do końca opakowania yasmin - czy wystarczy że będę się
      dodatkowo zabezpieczała przez czas brania antybiotyku plus te 7 dni przerwy ?
      czy cały następny cykl też muszę stosować dodatkowe zabezpieczenie ?? gin
      powiedział że mam się zabezpieczać dodatkowo do końca opak. Yasmin ale coś mi
      tu nie gra ...pomóżcie smile
      • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 02.12.06, 14:04
        myślę ze wystarczy jak zrobisz tak jak kazał Ci lekarz to znaczy dodatkowe zabezpieczenie do końca opakowania
        • iris_100 Re: pare pytan o tabletki 02.12.06, 14:57
          dzięki jamajka smile tyle że na ulotce jest napisane żeby zabezpieczać się
          dodatkowo plus 7 dni po zaprzestaniu przyjmowania antybiotyku ...
          • jamajka79 Re: pare pytan o tabletki 02.12.06, 19:20
            to zrób tak jak pisze w ulotce, ale myślę, że przy następnym opakowaniu nie bedzie już potrzebne dodatkowe zabezpieczenie, z tego co napisałaś pzredtem wychodzi że te dodatkowe 7 dni wypadaja w przerwie w braniu tabletek, więc myślę, że przy następnym opakowaniu powinno być ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka