04.12.06, 18:56
wiec tak mam chłopaka jestesmy już ze sobą miesiąć mam 17 lat on także coś
czuje że on miałby ochote przeżyć już "pierwszy raz" choć o tym nie
rozmawiamy znaczy nie o tym ze my tak ogólnie Planujemy wspólną impreze na
sylwestra ze znajomymi bedzie cała wolna chata i pokoje tez dla nas... wiec
myśle ze moze się coś wydarzyć... wiem ze moge troche wybić czy coś poniesie
mnie chwila a nie chce tego potem załować wiec chce się przygotować i
dowiedzieć się jak mamy się zabezpieczyć tylko prezerwatywami?? czy coś
jeszcze wchodz w gre? bo nie wiem za bardzo... i jak to wogóle ma wyglaać a
jeżeli ja nie bede potrafiła!!!
Obserwuj wątek
    • draka.mi Re: sex 04.12.06, 19:02
      witam! pierwsza podstawowa sprawa, dziecko, naucz się najpierw pisać po polsku.
      Jak widać do tego nie dorosłaś, a seksu sie zachciało? Miesiac jesteś z
      chłopakiem i już chcesz mu sie oddać bo jak piszesz "on także coś czuje ze on
      miałby ochote przezyc swoj pierwszy raz". W głowie mi się nie mieści. Ale
      przynajmniej wiem dlaczego dzieje się tak ze pozniej dzieci rodzą dzieci.
      Dziewczyno- odpowiedzialność!!!! I co to za pytanie jak to ma wygladac???
      Jakbys byla gotowa na seks, to bys nie zadwala tego durnego pytania. Ale chyba
      nie mozna sie za duzo spodziewac po 17-latce, ktora naoogladala się tv i chce
      robic to co duze dziewczynki i chlopcywink) wspólczuje!
      • nostress.ka21 Re: sex 04.12.06, 19:22
        Gdyby w wypowiedzi były przecinki, chyba wygladało by to tak, że on też ma 17 lat.

Więc do autorki wątku: ja tez niedawno miałam 17 lat i wiem mniej więcej co
        chcałaś przez to powiedzieć. Jedyne co mogę polecić to nie robie tego na siłę.
        Sex ma być dla Ciebie czym co będziesz robiła z przyjemnością. A do tego
        potrzebna jest przede wszystkim dojrzałość=odpowiedzialość=pewna wiedza.
        Skoro obawiasz się, że nie będziesz potrafiła tego zrobić, to znaczy, że nie
        masz minimalnego doświadczenia. Wiem jesteś dziwicą, ale chodzi mi przede
        wszystkim o pieszczoty. Możesz nawet mimo śmiałości spowodowanej alkoholem, czuć
        spięcie, zdenerwowanie i na pewno swoiste przerażenie. Dlatego radziłabym wam
        najpier pieszczoty, czyli powszechnie znany peeting...wink Wtedy, gdy poznacie
        swoje ciała, ich reakcję na pewno będzie wam łatwiej.

I taka jeszcze mała dygresja: skoro po miesiącu znajomości chcesz uprawiać z nim
        sex, to co zostanie wam na później? Chyba nie chcesz rozstać się z nim po
        miesiącu, od wspólnego pierwszego razu?!

Poznajcie swoje ciała, swoje potrzeby, reakcje. A sex stanie się czymś
        wyjątkowym. Sama swteirdzisz czy jestes do tego gotowa.

a jeśli chodzi o antykoncepcję, to nawet jeśli zdecydujesz się na sex, może
        globulki i prezerwatywa?
        No i przede wszystkim wybierz się do ginekologa.
        • ibeata Re: sex 09.12.06, 15:20
          zgadzam się z tobą.najpierw powinny być tylko pieszczoty.nie można za szybko
          wskakiwać chłopakowi do łóżka.a co jak po sexie powie ,,nie myślałem że jesteś
          taka łatwa" i odejdzie.
      • anny6 Re: sex 13.12.06, 19:44
        Nie nazwałabym tego głupotą.Sory ale w miesięcnzym zwiazku nie ma chyba jeszcze
        tej wiezi aby iśc z kimś do łóżka.Tymbardziej jeśli jest to 1 raz i dziewczyna
        ma 17 lat.Ja jej życzę jak najlepiej, prosi o rady to każdy ją pisze- to co
        uważa więc nie krytykuj innych.
    • anny6 Re: sex 04.12.06, 20:00
      Sory na początku tego nie chciałam napisać ale jesteś łatwa.Po miesiacu?Ja
      czekałam ponad rok.Będziesz załować i tyle..ale rób ze sowim ciałem co chcesz-
      Twoje życie-Twoje hormony-Twoja głupota.
      • tojaona Re: sex 05.12.06, 09:24
        dajcie dziewczynie spokój ze swoimi "wybitnymi"u moralnianiami krde;D
        wszystkie "po" jestescie takie cwane a chciałabym widziec was "przed" jak góre
        biorą zwykle emocje !!!
        bez sensu sa komentraze ze to za wszesnie i wiek też nie gra roli jak oboje
        tego chcą przestańcie słać takie umoralniające posty...
        dla autorki:
        u mnie za 1szym razem byla tylko prezerwatywa i bylo super nic sie nie stalo
        ale jesli chcesz mieć prawie 100% pewnosc to idz po tabletki. Jesli się
        obawiasz jak ma Twój partner założyć prezerwtywę i jak brać tabletki o wszystko
        zapytaj ginekologa. Powinien wszystko Ci wytłumaczyćwink
        I życzę powodzenia no stresik będzie bo to nieuniknione ale głowa do góry i
        PAMIETAJ KONIECZNIE O ZABEZPIECZENIU!!!
        P.S. Noi nie czytaj takich głupot j.w. (we wczesniejszych postach)big_grin
        • draka.mi Re: sex 05.12.06, 16:44
          tak mow jej tak dalej, to pozniej przeczytamy post- "czy jestem w ciązy??? mam
          dopiero 17 lat, upilam sie i zapomnialam ze zabezpieczyc sie trzeba itd". Wiesz
          jak ktoś ma troche oleju w głowie, to umie nad sobą panować i nie traktuje
          seksu jak zwierzątka! a skoro uwazasz tak jak nasza 17- latka, to szkoda ze nas
          nie widzialas "przed"
          • tojaona Re: sex 05.12.06, 17:13
            czytałaś mój post?
            i co tam pisze o konieczności zabezpieczenia się?
            jak piszecie do 17 latki, że to za wcześnie i pytacie co będą robili przez resztą znajomości to myślicie, że to coś da?
            ona bardziej potrzebuje naszej rady a nie głupiego wymądrzania się!!!
            kurde, jak to ciężko z niektórymi....
            ło matko big_grin
        • ally Re: sex 13.12.06, 21:41
          a najpierw porozmawiaj z chłopakiem o antykoncepcji, skoro zamierzasz z nim
          uprawiać seks, chyba powinnyście się bez trudu komunikować wink
    • magdaksp Re: sex 06.12.06, 12:31
      jesli masz ochote przezyc z nim swoj pierwszy raz to ok.ale nic na
      sile.prezerwatywa powinna wystarczyc.
    • helikopter2 Re: sex 06.12.06, 22:01
      nie rob tego bo bedziesz zalowac. Po miesiacu to za wczesnie. jak mu sie oddasz,
      to Twoje przyszle zycie seksualne moze juz na wstepie byc zrujnowane, bo szybko
      Cie zostawi, a kobieta pierwszy raz bardzo przezywa i jest dla niej bardzo wazne
      z kim to robi. Jak to zrobisz to bedziesz cierpiec najmniej rok. dojrzej do
      tego. Najpierw pieszczoty petting ale nie seks. I nie pij za duzo na tej
      imprezie, bo bedziesz zalowac
      • magdaksp Re: sex 08.12.06, 23:10
        nie generalizuj tak.ja np uwazam ze to ze taka wielka przywiazuje sie do
        pierwszego razu ijego wplywu na przyszle zycie seksualne jest bardzo wyolbrzymione.
    • ally Re: sex 13.12.06, 12:50
      nie przejmuj się tymi głupimi komentarzami. jeśli ktoś ma sobie wyrobić o Tobie
      negatywną opinię tylko dlatego, że uprawiałaś z nim seks, to świadczy to tylko
      o nim.
      ja z moim pierwszym chłopakiem poszłam do łóżka po 2 tygodniach i była to jedna
      z najlepszych decyzji w moim życiu wink
      do niczego cię nie namawiam - jeśli masz wątpliwości, to może jednak warto
      poczekać, aż znikną.
      • niemarozybezognia Re: sex 16.12.06, 20:04
        hmm, ja mam 26 lat i tez ostatnio kogos poznałam. I pomimo iz oboje mamy juz za
        soba pierwszy raz to duzo o tym rozmawaimy i postanowilismy poczekac- i to
        wspolna jest decyzja. i to jest najwazniejsze!
        nie ma sie co spieszyc smileJa w wieku 17 lat to .... no wlasnie wink
    • szeja Re: sex 26.12.06, 13:43
      Jestem męzatką już półtorej roku i nigdy nie żałowałam swojej decyzji o
      zachowaniu dziewictwa dla męża.Bywały różne okazje do przelotnego seksu ale
      teraz dopiero wiem jakie dla mnie i mojego męża zresztą też miało ogromne
      znaczenie.Miesiąc to zakrótki okres czasu żeby tak naprawdę być pewnym i
      swojego uczucia i tego iż twojemu chłopakowi nie zależy tylko na jednym.Poza
      tym twoje wątpliwości świadcza nie tylko o braku właściwej wiedzy na tematy
      seksu ale, także antykoncepcji i wszystkiego co za tym idzie. Ja będąc w twoim
      wieku myślałam podobnie a mam dopiero (24 lata)i teraz wiem ,że tak
      pokierowałam swoim życiem i to napweno także za pomoca właściwego człowieka na
      swojej drodze czyli mojego męża że moje myślenie się zmieniło i nigdy tego nie
      żałowałam.
      Życze ci żebys jeszcze raz przemyślała decyzje i wybrała wlaściwe rozwiązanie,
      przynajmniej dla spokoju własnego sumienia.
    • katie87 Re: sex 27.12.06, 22:49
      Witam, przeczytałam wszystkie odpowiedzi i mam mieszane co don
      uczucia.Osobiście uważam,ze to za wcześnie, ale to moje zdanie. Myśle,ze
      mówienie do 17-latki to za wczesnie, nie rób tego, bedziesz zalować nic nie da.
      Teraz coraz wczesniej zaczynamy życie seksualne i nic na to nie poradzimy. W
      wiekszasci przypadków takie rady odnoszą odwrotny skutek. Lecz nie możemy
      rownież przytakiwać na to co sie dzieje. Ja nie mam pomysłu na rozwiązanie tego
      problemu...a autorce radze dobrze to przemyslec i w tym momencie mysleć przede
      wszystkim o sobie a nie o tym, ze on by miał ochote. Powodzenia
      • rasgeea Re: sex 28.12.06, 11:26
        też jestem zdania, że to za wcześnie. Ale to moje zdanie. Niewiem, moze jestem
        staroswiecka, ale wydaje mi się, ze po miesciacu znajomosci pojsc do lozka
        (będą dziewicą ) to troszke pzresada. Pzrecież to bardzo malutko czasu. CO to
        jest mniesiąc??! Dziewczyno, zastanów się, czy Ty naparwdę tego chcesz i czy na
        pewno z nim. To jest coś, co się pamięta przez całe życie...
        • wielorak Re: sex 28.12.06, 14:51
          najlepiej przedyskutuj z chłopakiem jak się zabezpieczycie- jeżeli on również
          nie ma doświadczenia to najpewniejsze byłyby tabletki tyle że po nie musisz iść
          do lekarza a do Sylwka mało czasu..

OBLICZA ZDRADY
          zdrada.zlotemysli.pl/zrobto.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka