Dodaj do ulubionych

odstawienie tabletek

02.02.09, 00:02
hej, mam takie pytanie, dzis wzielam 7 tabletke z blistra, tabletki biore od
dluzszczego czasu. Czy moge odstawic tabletki w srodku cyklu?( wzgledy
osobisto-praktyczne)
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: odstawienie tabletek 02.02.09, 00:58
      "wzgledy osobisto-praktyczne" ke? :o

Jesli tabletki maja silne skutki niepozadane skutki uboczne (ulotka to dokladnie
      opisuje), to owszem mozesz, a wrecz powinnas je odstawic natychmiast.
      Ale jesli zerwalas z chlopakiem i chcesz odstawic, bo nie chce Ci sie wiecej
      pamietac o braniu tabletek, to poczekaj do konca blistra, nie funduj sobie
      zupelnie zbednej rewolucji.
      Jesli jest wrecz odwrotnie i zdecydowaliscie sie na dziecko, to tez nie warto
      sobie robic balaganu w organizmie.
      • aguchniak86 Re: odstawienie tabletek 02.02.09, 13:35
        zadne z tych, mam depresje i wahania nastroju , glowna przyczyna nie sa pigulki
        ale mam obawy ze tez graja swoja role w tym wszystkich
        • beznadziejna86 Re: odstawienie tabletek 02.02.09, 14:49
          przepraszam, uzylam innego nicku
        • sigrid.storrada Re: odstawienie tabletek 02.02.09, 15:02

> zadne z tych, mam depresje i wahania nastroju , glowna przyczyna nie sa pigulki
          > ale mam obawy ze tez graja swoja role w tym wszystkich

Też miałam depresyjne nastroje po tabletkach. Dotrwałam do końca opakowania.
          Polepszyło mi się odkąd się zorientowałam, że te smutki są właśnie od tabletek.
          Mówiłam sobie, "nie jest tak źle, to przez tabletki" i dotrwałam do końca
          opakowania. Skończyłam i potem było dużo lepiej.
          • beznadziejna86 Re: odstawienie tabletek 02.02.09, 16:06
            moj stan psychiczny raczej nie jest spowodowany tabletkami, ale jak juz pisalam
            obawiam sie ze one tez moga na mnie oddzialywac, chodzilo mi o to czy
            bezpiecznie jest odstawic pigulki i zaraz po tym zaczac brac antydepresanty.
            Wiem ze antydepresanty moga obnizyc skutecznosc pigulek , ale czy ich
            odstawienie nie spowoduje jeszcze wiekszego balaganu w gospodarce hormonalnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka