Gość: Marcin_zyr IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 02.02.04, 21:07 Bardzo fajne ksiazki. Na poczatku myslalem ze to jakas dziecinada ale po przeczytaniue I tomu moj stosunek zmienil sie o 360 stopni. Polecam V czesc rowniez dobra jak reszta :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bigos Rekordowy Potter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:11 To przejdzie do historii jako jedyna ksiazka ktora sie tak sprzedawala! Rowling do konca zycia bedzie zyc w dostatku. Oby sie tylko nie rozmyslila i nie chciala napisac pozostalych czesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Rekordowy Potter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:22 wow duzo... ale tez fakt ze znam osoby ktore pottera palily w ognisku czy cos taiego bo go nienawidza.... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Rekordowy Potter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:26 Nie zgadzam sie z Twoja opinia, lecz zaznaczam, iz mowie to z pozycji zdeklarowanego przeciwnika "Potteryzmu", a nawet wiecej- mistycyzmu i magizmu. Z premedytacja nie czytalem i nie ogladalem ani jednego tomu i musze powiedziec, ze nawet jezeli ta seria jest dobra, to jest "tylko" dobra w ramach swojego gatunku. Zdecydowanie bardziej cenie "techniczne" sci-fi i pomimo podwazenia zalozen w kolejnych czesciach idealem jest dla mnie Matrix. Zdecydowanie wole pokonywanie slabosci jednostki oraz systemu niz liczenie na rozdzke i latanie na miotle. To jest dziecinada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Rekordowy Potter IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 22:38 Ja lubię i Matrixa i Pottera. Boli mnie to ale to muszę powiedzieć, że Matrix jest bardziej szkodliwy od Harry'ego, ponieważ bardziej wpływa na psychikę. Jakiś koleś zabił ojca i matkę, bo mówił, że są Agentami...DOROSŁY facet. O tym, że ktos wskoczył na miotłę i próbował poszybować z okna, to jeszcze nie słyszałem. Jestem jednym z największych fanów i jednego i drugiego, dlatego będę bronił i jedno i drugie. POTTER RULEZZ, MATRIX TEŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Rekordowy Potter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 23:46 No moze to kwestia niesamowitej wizji roztoczonej przez MATRIX. To jest takie rzeczywiste... choc moze niektorych przytlacza... Nie atakuje tu Pottera, tylko uwazam, ze blizej mu do bajki niz do rzeczywistosci, ale moze to wlasnie pociaga ludzi do czytania go... Ja wole jednak wizje bardziej zwiazane z rzeczywistoscia. Moze ktos tu sie zdenerwuje(nie mam takiego zamiaru), ale dla mnie nie ma roznicy miedzy Potterem a opowiescia o Smoku Wawelskim, Koziolku Matolku czy Shreku... Pozdrawiam milosnikow Harry'ego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Rekordowy Potter IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 01:33 Gość portalu: McGyver napisał(a): > jednak wizje bardziej zwiazane z rzeczywistoscia. > Moze ktos tu sie zdenerwuje(nie mam takiego zamiaru), ale dla mnie nie ma > roznicy miedzy Potterem a opowiescia o Smoku Wawelskim, Koziolku Matolku czy > Shreku... *************** Co tak ostrożnie? Boisz się wywołać burzę? Masz trochę racji. Ale nie do końca. Harry Potter dla gatunku jest czymś w rodzaju hamburgera z macdonalda. Własnie jego kontakt z rzeczywistością czyli możliwość obecności świata magii w naszej tu i teraz jest przyczyną jego popularności. Taka książkowa telenowela nie wymagająca od czytelnika, ani przemyśleń, ani specjalnej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
asci Re: Rekordowy Potter 03.02.04, 11:12 Odopwiadam McGyverowi - jeśli z premedytacją, jak sam piszesz, nie czytałeś żednej z tych książek ani nie oglądałeś filmów, to jak możesz mówić że to dziecinada, liczenie na różdżkę, latanie na miotle. Sam się podkładasz, jesteś niewiarygodny. A jeśli chodzi o pokonywanie słabości jednostki to jednak polecam przeczytanie książek o Harrym - więcej tam walki z własnymi niedoskonałościami, zastanawiania się nad własną wartością, godnością, honorem niż w pseudofilozoficznym bełkocie z Matrixa. Owszem pierwsza część robiła wrażenie bardzo dobrym pomysłem, podejściem do tematu, ale reszta to już nudny, namoptany do granic wytrzymałości, napuszony, nafaszerowany efektami hollywoodzki szmelc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike To jakaś paranoja IP: 217.153.25.* 03.02.04, 12:50 bachorów, książka jest przeciętna tylko bachory wpadły w szał - a to już jest nie do opanowania. Odpowiedz Link Zgłoś