Dodaj do ulubionych

Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie

08.02.11, 10:21
Czytam jeszcze, idzie mi wolno i z oporami. Zwyczajnie mi się nie podoba.
Nie wiem tylko do końca czy sposób ujęcia tematu, czy język, czy może to, że spodziewałam się czegoś więcej na temat osoby Kosińskiego a dostałam zlepek różnych historyjek, które ślizgają się po jego osobie, zaczynają jakiś temat ale zaraz od niego odbiegają. Czuję niedosyt i rozczarowanie.
Jaka jest Wasza opinia?
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 08.02.11, 12:06
      Też mi nie odpowiadała. Przeczytałam ale z oporami.
    • kubissimo Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 08.02.11, 16:29
      ja przeczytalem z duza przyjemnoscia, ale od razu zaznaczam, ze ja bardzo lubie styl Glowackiego. Co do samego Kosinskiego to w sumie ciezko mi sie wypowiadac, ale jezeli faktycznie byl takim mitomanem, to chyba taka namiastka biografii, ktora jeszcze wiecej miesza, niz wyjasnia, jest jedyna sensowna ksiazka, jaka o nim mozna napisac. Odarcie go z tych wszystkich tajemnic, klamstw i opowiesci roznych tresci byloby krzywda.
    • jeepwdyzlu Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 08.02.11, 16:34
      Też jestem rozczarowany.
      Raz - nic nowego o Kosińskim Głowacki nie napisał.
      Dwa - jakieś to wtórne..
      Trzy - to temat na felieton, nie na książkę.
      jeep
    • Gość: x Dżanus ma głęboki dekolt IP: *.unitymediagroup.de 09.02.11, 03:34
      a poza tym pisze pierdoły.
      Lubię biografie, autobiografie i w ogóle sprawdzone informacje.
      P.s. trudno recenzować, bo to jest przechwalanie się znajomością i bywaniem.
    • mathias_sammer Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 12:05
      wlasnie czytam- znakomita ksiazka. jestem wlasnie przy "opowiesci matki zachara, ktora w cafe karenina skonczyla popijanie slodka herbata sledzia w oliwie (..)". nareszcie cos naprawde dobrze pomyslane i napisane po polsku.
      m.s.
      • nioma Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 12:38
        A ja nadal brnę przez kolejne strony i idzie mi jak krew z nosa.
        Już z musu czytam po kilka kartek dziennie, żeby tylko skończyć i mieć z głowy.
        Nie potrafię niestety nie dokończyć czytania książki, jak juz zaczęłam.
      • pomme Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 12:44
        ja lubię styl Głowackiego ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby u niego szukać jakiejś biografii kogokolwiek. przymierzałam się do tej książki, ale chyba najpierw ja sprawdzę w empiku.
        na pewno nie oczekiwałabym po niej jakichś sensacyjnych newsów. to chyba nie ten typ literatury
        Poza tym o Kosińskim już krąży tyle plotek i tyle legend ( pewnie połowę sam wygenerował), że można ogłupieć:-)
        • nioma Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 13:25
          ja też nie oczekiwałam sensacji i cudów, bardziej spojrzenia na Kosińskiego od strony człowieka, który go znał, żył w tym samym czasie etc.
          A tymczasem w książce są własnie powielane te słynne legendy i historyjki: seks kluby, SM itp. To jest zwyczajnie nudne.
          • pomme Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 14:08
            to kumam. tez nie lubie czytac sto razy tego samego.
            przekartkuję przy okazji
    • Gość: Lena Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 14:45
      Mnie tez niezbyt sie podobala, choc styl Glowackiego akurat mi odpowiada. Poza kilkoma fragmentami, ktore naprawde zachwycily mnie jezykowo, ksiazka byla wg mnie rozwleczona i nuzaca. Jakby Glowacki umowil sie z SK na konkretna objetosc i musial wyrobic norme slow.
      • jeepwdyzlu Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 10.02.11, 18:04
        krótko: Głowacki ma talent, bez dwóch zdań
        niestety - znów go rozmienił na drobne..
        tak to jest kiedy pisarz uwierzy w swoją wielkość
        JEDYNY poważny i międzynarodowy sukces to Antygona w NY
        a to było 19 lat temu....
        Szkoda.
        jeep
    • butters77 Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 12.02.11, 23:23
      Fajną recenzję "Dżerzi" napisała niedawno Szczuka:
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96942,9011452,Hit___Obsoletki__kit___Good_night__Dzerzi_.html
      Ja początkowo chciałam sięgnąć po tę książkę, ale po tylu krytycznych opiniach spycham ją na coraz dalsze miejsce w kolejce;-)
      • mathias_sammer Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 15.02.11, 10:39
        szczuka nalezy przynajmniej do tych osob, ktore ksiazke przeczytaly:)
        m.s.
        • nioma Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 15.02.11, 11:15
          ja jestem coraz blizej konca...
          • ktotoczyta Re: Good night Dżerzi - jakie opinie? Moja na nie 01.03.11, 22:49
            Mi czytanie zajęło ponad 2 tygodnie.Dobrnęłam właśnie do końca.Złe nie było, ale żeby się zachwycać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka