Dodaj do ulubionych

Zmienić perspektywę, poczuć się lepiej - szukam

IP: 188.123.252.* 30.03.11, 11:48
Wątek nadaje się w pewnym stopniu na Forum Psychologiczne, ale mam nadzieję, że ktoś jednak mi coś poleci. Od pewnego czasu jestem w dołku psychicznym. Jest to spowodowane w takim samym stopniu moim własnym podejściem jak i warunkami, w jakich się znajduję. Przebywam za granicą, gdzie czuję się intruzem, gdyż obcokrajowcy są niemile widziani i jest to antypatycznie komentowane. Tak więc przede wszystkim chciałabym, żeby to co mnie otacza obchodziło mnie mniej, żebym potrafiła odgrodzić się od obcej mi i nieprzyjaznej kultury. Jedynie w domu i w pracy czuję się dobrze, bezpiecznie, spokojnie.
Nie mam tu szansy na terapię, nie mogę na razie wyjechać z kraju.
Szukam poradnika, dobrze napisanej książki, która pozwoli mi inaczej spojrzeć na świat i nauczyć się strategii nieprzejmowania się tym, co myślą i mówią inni.
Mogę kupić przez sieć e-booka.
Może macie jakieś dobre doświadczenie z książkami, które by mi pomogły?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ursak Re: Zmienić perspektywę, poczuć się lepiej - szuk 01.04.11, 22:28
      Życie to najtrudniejsza ze sztuk. Do tego niezbędny jest talent a jeśli go nie stało albo się wyczerpał z wiekiem pozostaje buddyzm jako ratunek. Ale nie religijny tylko filozoficzny. Trudna to droga ale jedyna, moim zdaniem.

Z.B.

Gość portalu: autorka napisał(a):

> Wątek nadaje się w pewnym stopniu na Forum Psychologiczne, ale mam nadzieję, że
      > ktoś jednak mi coś poleci. Od pewnego czasu jestem w dołku psychicznym. Jest t
      > o spowodowane w takim samym stopniu moim własnym podejściem jak i warunkami, w
      > jakich się znajduję. Przebywam za granicą, gdzie czuję się intruzem, gdyż obcok
      > rajowcy są niemile widziani i jest to antypatycznie komentowane. Tak więc przed
      > e wszystkim chciałabym, żeby to co mnie otacza obchodziło mnie mniej, żebym pot
      > rafiła odgrodzić się od obcej mi i nieprzyjaznej kultury. Jedynie w domu i w pr
      > acy czuję się dobrze, bezpiecznie, spokojnie.
      > Nie mam tu szansy na terapię, nie mogę na razie wyjechać z kraju.
      > Szukam poradnika, dobrze napisanej książki, która pozwoli mi inaczej spojrzeć n
      > a świat i nauczyć się strategii nieprzejmowania się tym, co myślą i mówią inni.
      > Mogę kupić przez sieć e-booka.
      > Może macie jakieś dobre doświadczenie z książkami, które by mi pomogły?
      > Dziękuję.
    • kitajka.online Re: Zmienić perspektywę, poczuć się lepiej - szuk 05.04.11, 22:17
      hej
      Moze" Potega terazniejszosci" Eckhart Tolle ,jest na necie za darmo.Pomaga przestawic sposob myslenia.
      Ostatnio przeczytalam "Zanim umre" Jenny Downham ,lekka do cztania i daje do myslenia,

Sama mieszkam za granica,i tez mialam na poczatku problemy z zaklimatyzowaniem.
      Teraz to juz tu jest moj dom,
      pozdrawiam
      kitajka-vivecka.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka