20.10.11, 02:13
Potrzebuje coś na kryzys. Nie jakieś romansidła, tylko najprawdziwszy Kryzys
Ukłony i dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 20.10.11, 12:23
      A co ci pomaga, bo sa różne strategie czytelnicze w takich sytuacjach. Niektórzy sięgają np. po Adama Bahdaja czy Montgomery, a inni po Dostojewskiego. Wolisz coś na rozweselenie, dobicie, a może coś egzystencjalnego?
    • eeela Re: Kryzys 20.10.11, 14:01
      Mnie pomaga Pratchett. I oglądanie serialu "Przyjaciele" ;-)
    • mietowa_kawa Re: Kryzys 20.10.11, 14:59
      W zzasadzie nie wiem... Nie lubię przyjaciół, jeśli już mam wybierać serial, nie oglądam, no ale jeśli już to Chirurdzy. Nie wiem co jeszcze... Raczej nie dołujące i nie romansidła, nie chcę za dużo podpowiadać... Bo moze ktoś coś ma, po co bym nie sięgnęła...
      • nioma Re: Kryzys 20.10.11, 15:51
        A jaki byl tytuł ksiażki o Obierkach ziemniaczanych? Bo wlasnie mi wylecial z glowy a to by sie chyba nadawało?
        • Gość: eva Re: Kryzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 17:14
          merlin.pl/Stowarzyszenie-Milosnikow-Literatury-i-Placka-z-Kartoflanych-Obierek_Annie-Barrows/browse/product/1,763515.html
          • mala200333 Re: Kryzys 21.10.11, 01:26
            Moze "Trzej Towarzysze" Remarque'a?
            • zielonamysz Re: Kryzys 21.10.11, 19:27
              Moje zycie wsrod dzikusow Jackson mi dobrze robi.

Zalezy zreszta jaki kryzys.
    • garga-mella Re: Kryzys 20.10.11, 18:36
      Na poprawę humoru zawsze i wszędzie K. Capek.
      Pozdrawiam:)
      • mietowa_kawa Re: Kryzys 21.10.11, 22:54
        egzystencjalny to nie na poprawę nastroju.
        • Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 23:38
          To może "Perswazje" Jane Austen albo stary dobry wojak Szwejk? Albo Adrian Mole?
          Znam takich, co to lubią w trudnych momentach poczytać sobie coś np. o obozach koncentracyjnych, tylko po to, żeby stwierdzić, że nie jest tak źle.
          A może powtarzaj sobie za Gombrowiczem "Musimy móc".
        • Gość: garga-mella Re: Kryzys IP: *.ha2-s.us.edu.pl 23.10.11, 11:41
          Jak na egzystencjalny, to tylko egzystencjalistów :)
    • Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 17:34
      Aha, zapomniałam oczywiście o "Trylogii" Sienkiewicza. Przecież ona specjalnie
      ku pokrzepieniu serc napisana :). (A jakby tego było za mało, to pamiętaj, ze cukier też krzepi, i to pod różnymi postaciami :))
    • Gość: Jsa Re: Kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.11, 21:35
      A czytałaś Davida Lodge'a? Mnie jego poczucie humoru podnosi na duchu niezawodnie.
      • ajtra Re: Kryzys 23.10.11, 12:18
        "Śmierć pięknych saren" - Ota Pavel.
        Pan Mariusz Szczygieł poleca, jako najbardziej antydepresyjną książkę świata.
        Zaczęłam czytać (będąc też w kryzysie) i przyznaję rację Panu Szczygłowi, i dziękuję bardzo za polecenie tej książki.
    • mis-s Re: Kryzys 23.10.11, 21:06
      polecam J.Głowackiego "Z głowy", no i jak ktoś już wyżej wspomniał,niezawodny jest Szwejk w takich sytuacjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka