mietowa_kawa 20.10.11, 02:13 Potrzebuje coś na kryzys. Nie jakieś romansidła, tylko najprawdziwszy Kryzys Ukłony i dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 20.10.11, 12:23 A co ci pomaga, bo sa różne strategie czytelnicze w takich sytuacjach. Niektórzy sięgają np. po Adama Bahdaja czy Montgomery, a inni po Dostojewskiego. Wolisz coś na rozweselenie, dobicie, a może coś egzystencjalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Kryzys 20.10.11, 14:01 Mnie pomaga Pratchett. I oglądanie serialu "Przyjaciele" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Re: Kryzys 20.10.11, 14:59 W zzasadzie nie wiem... Nie lubię przyjaciół, jeśli już mam wybierać serial, nie oglądam, no ale jeśli już to Chirurdzy. Nie wiem co jeszcze... Raczej nie dołujące i nie romansidła, nie chcę za dużo podpowiadać... Bo moze ktoś coś ma, po co bym nie sięgnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kryzys 20.10.11, 15:51 A jaki byl tytuł ksiażki o Obierkach ziemniaczanych? Bo wlasnie mi wylecial z glowy a to by sie chyba nadawało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Kryzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 17:14 merlin.pl/Stowarzyszenie-Milosnikow-Literatury-i-Placka-z-Kartoflanych-Obierek_Annie-Barrows/browse/product/1,763515.html Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Kryzys 21.10.11, 19:27 Moje zycie wsrod dzikusow Jackson mi dobrze robi. Zalezy zreszta jaki kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
garga-mella Re: Kryzys 20.10.11, 18:36 Na poprawę humoru zawsze i wszędzie K. Capek. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Re: Kryzys 21.10.11, 22:54 egzystencjalny to nie na poprawę nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 23:38 To może "Perswazje" Jane Austen albo stary dobry wojak Szwejk? Albo Adrian Mole? Znam takich, co to lubią w trudnych momentach poczytać sobie coś np. o obozach koncentracyjnych, tylko po to, żeby stwierdzić, że nie jest tak źle. A może powtarzaj sobie za Gombrowiczem "Musimy móc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garga-mella Re: Kryzys IP: *.ha2-s.us.edu.pl 23.10.11, 11:41 Jak na egzystencjalny, to tylko egzystencjalistów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kryzys IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 17:34 Aha, zapomniałam oczywiście o "Trylogii" Sienkiewicza. Przecież ona specjalnie ku pokrzepieniu serc napisana :). (A jakby tego było za mało, to pamiętaj, ze cukier też krzepi, i to pod różnymi postaciami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jsa Re: Kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.11, 21:35 A czytałaś Davida Lodge'a? Mnie jego poczucie humoru podnosi na duchu niezawodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra Re: Kryzys 23.10.11, 12:18 "Śmierć pięknych saren" - Ota Pavel. Pan Mariusz Szczygieł poleca, jako najbardziej antydepresyjną książkę świata. Zaczęłam czytać (będąc też w kryzysie) i przyznaję rację Panu Szczygłowi, i dziękuję bardzo za polecenie tej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
mis-s Re: Kryzys 23.10.11, 21:06 polecam J.Głowackiego "Z głowy", no i jak ktoś już wyżej wspomniał,niezawodny jest Szwejk w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś