ewa9717 01.05.12, 00:26 Siewonia prazdnik maja w kraju radnom, pust' muzika igrajet, a my spajom! My z krasnymi fłażkami pajdiom igrat'... Młodzieży kształconej w zachodnich językach wyjaśniam, że nie nie jest to hymn opojów Dzień dobry w maju! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tutul Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 06:35 Na szczęście żadna muzyka nie gra.I teraz jesyna pora ,żeby trochę pożyć.Później można będzie tylko wegetowć,niestety.A na razie jest czym oddychać i to jest najważniejszę. Niech się święci 1 maja ( tak to leciało?) Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 07:03 A może trochę wspomnień? Kto pozna naszych przywódców? I kto jest komentatorem Kroniki? www.youtube.com/watch?v=1NGZdRKJbbk Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 09:45 Świetne! Komentatorem jest oczywiście Łapicki. A z przywódców już z daleka widać łysą pałę Cyrankiewicza, jest Bierut... Czy możliwe, że to małe nerwowe to Gomułka? No i chyba Rokossowski... Odpowiedz Link
a_weasley Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 00:10 the_dzidka napisała: > Czy możliwe, że to małe nerwowe to Gomułka? Zważywszy, że to jest 1953 rok - nie. Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 15:20 a_weasley napisał: > the_dzidka napisała: > > > Czy możliwe, że to małe nerwowe to Gomułka? > > Zważywszy, że to jest 1953 rok - nie. > Wydaje mi się,że ten w okularach to Zawadzki.Aleksander.Ale mogę się mylić.. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 09:57 Macham Szanownym powitalnie i majowo zza zachodniego ogrodzenia. Tu też ciepło i kwitnąco, nawet bzy i kasztanowce kwitną już w pełnym rozkwicie. To całe kwiecie tak pachnie, że ... aż brak słów po prostu! Pięknego maja SzanPaństwu życzę, jak najpiękniejszego! PS.Wyeksportowałam jeden z wiadomych kubków- został przyjęty z dużą radością i zachwytem. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 10:17 Zdazylam wstac o 5.45, wypic na balkonie kawke i... wrocic do lozka )) Teraz po lazienkowych ablucjach, nie do konca jeszcze obudzona, choc usuwanie ogromnego kleszcza kudlatemu niestety mi sie nie snilo, bede zmierzac w strone szklarni Miłego! Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 11:35 A niech. Znaczy, niech się święci. Bardzo piękna Kronika, Stalin w podkoszulku i Marks patrzący z niedowierzaniem, co to się, kurczę, porobiło. Ewuś, kogo ty chcesz przekonać, te krasne flaż(sz)ki to przecież reklama malinowej Soplicy. W ogóle wszystko czerowne. Dzień dobry wyjątkowomajowo! )) Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 12:23 pięknie dziś i upał jak cholera dwa razy już byłam pod prysznicem!wszelkie mirabelki, tawuły i inne krzewy w tym różowe kwitną jak dzikie i pachną jak szalone, mleczyków całe stada... w plener zapraszam, możne być w cieniu Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 13:07 Nie tylko może, ale musi być w cieniu. U Was tez tak praży?? Dzień dobry majowy. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 15:04 Ewa, natchnęłaś mnie! "Siewodnia prazdnik i wiesna ja słyszu smiech i gałasa ja padbieżał skariej k aknu smatrju, a ulicu swaju nikak nie uznaju: narod pa ulice idiot fłaszki, cwiety narod niesiot a sońce swietit żarka i stałos w sierdcu jarka" Uwielbiałam ten wierszyk A tymczasem naprawdę żarka i jarka, byczę się nieprzyzwoicie w krzach krakowskich, polegując na trawie rodzicielskiej i spryskując wodą bliżnich dookoła. To najlepsza część zabawy, bliźni nie pozostają dłużni zresztą. "Sońce" złapało mi gębę i pół reszty przodu, na tyły nie mam cierpliwości, jestem w wersji black and white (albo raczej i bardziej uczciwie: pink and white) i niech tak chwilowo zostanie. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 16:13 Gorące dzień dobry! Przypadkiem obudziłam się o 5 rano, wystawiłam łeb przez okno i...co za zapachy, co za świeżość, upojona tym wszystkim położyłam się znów i zasnęłam. Teraz to już ciężko żyć a człowiek marzył niedawno o ciepłych krajach....... ALe mimo wszystko najlepsiejszych majowych dni! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 21:52 fenomenalny dzień! ciepło przyjemnie opalanie na PM, piknik, rewelacyjne spotkanie z byłym szefem, parapetówka z bankietem, sympatyczna wódka z psiapsiółką normalnie każdemu polecam czy ja mogę prosić o więcej? a tak P.S. bez kwitnie.... Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 01.05.12, 22:49 Eh żyzn! Z rosyjskich wstawek to najbardziej z majowymi pochodami od strony Mańki kuchni przetwał taki jeden: siewodnia kancerta nie budiet'. A paczemu? a patamu szto Wańka nasrał w patefon. Dziś z Osobistym przekopalim wreszcie górę iłu i zrobiliśmy iglakową rabatkę... Piękna! Uwielbiamy pracować w ogrodzie w taka pogodę Tak jesteśmy masochistami Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 07:56 Pozbylim się frekwencji i też możem się pomasochić. My, wsiowe ludzie, wstajemy nad ranem, żeby wydolić, nie tak jak te miastowe, co to się wczasują ino! Dziś ręcamy czarnemy od pługa jadziem kosić, może zdążym przed pokropkiem, któren od zachodu ciemnieje na niebie. Może choć kawy da popić... Wstawać, wstawać!!! Dzień dobry! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 09:38 Przydałby się ten pokropek w krzach, bo sucho. Żaru tropików c.d. Dzień dobry. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 11:17 Z pokropkiem to pamietam jeden taki... no wlaśnie... nie skecz, nie wierszyk, nie wiem jak to nazwać więc opiszę. Pamiętacie takie zeszyciki się kiedyś miewało "Pele-Mele" tam się odpowiadało na szereg kretyńskich pytań, oraz zapisywało rożne śmieszne rzeczy. Był tam taki list zakochanego Piotra Pokropka cały napisany wyrazami zaczynającymi sie na literę "P". Nie pamietam całości ale na początku to mogło iśc tak: "Piekny przebiśniegu pośród pierwiosnków..." List ów przechwycił ojciec niewinnego dziewczęcia, wkurzył się i odpisał mu (tu juz wszystko pamietam): "Łodydź łobuzie łod Łoleńki, łoświadczyny łodwołane, łodpowiedź łodmowna. Łokrutnie łoburzony łociec Łoleńki Łukasz Łodyga. Ehh... to były czasy Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 11:27 Własnie sobie wygooglałam i pełno tego w sieci Mój Piotr Pokropek występuje tam jako: Piotr Prokopek vel Piotr Paciorek, a Łukasz Łodyga jako Łukasz lub Ładysław Łodyga. Z początku listu Pokropka tez mnie ponioslo bo to zupełnie inaczej sie zaczynało: "Prawdziwa Perło pośród Polek, Piękna Panienko ! Podziwiając Pani prawdziwą piękność, pełną panieńskiego powabu postać, powziąłem pewien pomysłowy projekt. Po prostu pokochałem Panią ponad pojęcie, pragnę prędko Panią poślubić, pośpiesznie porwać pod pachy, potem powiedzieć przyjaciołom. Patrzcie pierony, podziwiajcie Panią Paciorkową. Prawdę powiedziawszy portfel Paciorka piekielnie pusty, przykrość powiedziałbym pozorna. Przecież Pani papcio pieniądze posiada, pomoże przezwyciężyć podobne przeszkody. Prawda? Poczciwie podzieli pszeniczne pola, podaruje pięćdziesiąt patyków, przydzieli prosiaków, parę ptaszków, powiedzmy perliczek, podsunie pociągowego perszorona, podrzuci precyzyjny pług. Pani pilnie popracuje, pomyśli, Paciorek przypilnuje, prędko porośniemy piórkami. Pokupimy przeróżne pomocne przedmioty pralki półręczne, pasiekę pszczół, pierwszorzędne pługi. Potem przyjdą pociechy, powiedzmy pięć pyzatych Paciorków, pozyskamy pomocników przy pracy, parobków. Paciorkowa pracuje, Pacioreczki pomagają, Paciorek poczciwiec poje, popije, przypilnuje, popędzi. Piękna przyszłość, prawda Panienko? Przyjmij Pani promienną prośbę Paciorka, pochwal projekt, przesyłkę poleconą prześlij przez papcię. Pani pachołek, podnóżek pełen poważania, pokorny poddany Paweł Paciorek Wydaje mi się, że ta moja wersja w moim Pele-Mele była troche inna- krótsza. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 00:08 Ech, był sobie przed laty w Przekroju taki artysta, co raz do roku pisał opowiastkę na jedną literę. Z tytułów pamiętam tylko "Srebrny skok Szalonego Szakala", a z samych opowieści fragment tej na d - Dragoni doskonale deflorują... Daruj durniowi, droga dobrodziejko - dragoni doskonale dogadzają damom! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 00:45 Przypomniała mi się jeszcze ta służąca, co mówiła, że u nich w domu wszyscy są na J - mamusia Jagnieszka, tatuś Jambroży, bracia Jantek i Jadam, siostry Jagatka i Janielcia, i tylko ona jedna nie na J - Lulia! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 13:12 Pokropek aktualnie odbywa się na Targówku. Zbierało się od rana. Niebo szare. Ale zapach piękny. Tak pachnie zawilgocone ciepłe miasto. Bo ja dziś w mieście. Na włościach wczoraj trawę kosiłam i oblicze sobie pomalowałam na różowo. Ścielę się Szanownym do stóp. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 13:43 Dajcie spokój z tym pokropkiem, przez pół dnia szukałam przepisów dotyczących pochówku prochów i wszystko mi się kojarzy... Na nic się nie zanosi, upał jak choleha. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 17:07 I wspaniale, ze poki co sie nie zaniosło! U mnie przed chalupa termometr odmowil posluszenstwa przy 50 stopniach. Cooodo poprostu - tak to ja moge zyc!!!!! Dzis nieco zamglone, ale i tak niezle... Wczoraj byl grill, dzis kapanie kudlatych, a od piatku - gospodaruje w ogrodzie; fakt - bzy, konwalie i wisnie pachna zabojczo! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 17:27 A tak się pięknie z rana zanussiło! I co? I psińco! Stolica zabrała Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 17:57 A zabrała, zabrała, łącznie z efektami dzwiękowymi Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 18:15 Żadne efekty dźwiękowe nam niestraszne, byle pokropek był! Aaaaaameeeeeen Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 17:57 Czyzby wszyscy na majowce? Dzien dobry. Pogoda jest, moze nie do konca wymarzona, ale ujdzie w tloku, szczegolnie, ze u mnie nie ma swieta. Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 19:27 Niwe wiem,czy to można nazwać majówką...o bladym świcie wyjechaliśmy samochodem (ach,jak pięknie się jechało!Pusto na drogach,od czasu do czasu jakiś pojazd na horyzoncie,jakieś patrole policji,ale nic to) I tak zachwyceni dojechaliśmy do Torunia.A co! Fanaberia taka.Zamiast do lasu tym razem. Wycieczka piękna, Toruń też! Tylko nogi bolą... I nic nie kropiło,choć postraszyło żdziebko...A teraz poleżeć trzeba.Bo czuję się tak,jakby na piechotę do tego torunia szła... I dobry wieczór wszystkim,bo z emocji się nie witałam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 20:31 I właśnie piechotą trza było!!! Albo i na kolanach... Samochodem nieważne! Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 20:39 Do lata, do lata, do lata piechoootą będę szła aaaaa...oooo... uuuu U nas pokropek wraz pogrzmotkiem jak przyszli ok 17.00 tak siedzą do teraz. Tak im się nasze rabatki spodobały! . Jutro grilla zaplanowalim, kto wie, może i pokropek się załapie. Musi grillowanych skrzydełek na miodku mu się chce. Pogrzmotek w tym czasie do stolicy pojedzie Odpowiedz Link
groha Re: Majuwajuczenko! 02.05.12, 23:08 Maju waju niech pachniaju zachwycaju i omamiaju jak w raju A tak sobie baju baju Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 07:27 Wszystkim pokropionym piękne słońce posyłam! A co,chytra nie jestem.I zaczynam się leniwić.Czego i wam życzę Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 08:00 No to na jaką cholerę u mnie świeci, skoro żadnych pokropków nie było??????? Niebo skąpi suchej ziemi kropli deeeeeszczu... Pamela Malagenia Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 08:49 A skąąąąpi. Właśnie w TV pan zapowiedział drastyczne ochłodzenie, tak o 3 stopnie... Auuuu (tzn. dzień dobry). Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 09:17 Majowo, flagowo, świątecznie - dzień dobry. O pokropku ni widu ni słychu. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 12:35 Dzień dobry Szanownym! Miłego świętowania życzę i znad Menu i Renu się kłaniam uprzejmie. Tu nikt dziś nie świętuje, wszyscy pobiegli do swoich normalnych zajęć, więc zaraz udam się na rekreacyjny spacer do lasu. Pokropek u mnie był, ale w nocy i wcześnie rano. Teraz chmury owszem są, ale z każdą chwilą słońce coraz lepiej widoczne. No to idę w ten las. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 12:40 Dzień dobry Oblewałyśmy wczoraj w Rynku z psiapsiółami świeżutkie prawo jazdy jednej z nich, racząc się wcześniej sycylijskimi lodami na Sławkowskiej. Kto żyw w Kraku i kto lody kocha - niech tam rusza Bossskie i smakują jak w Italii. A w Wawie też lodziarz Włoch jest, na Nowym Świecie urzęduje i specjalnie dla Polskiego konsumenta wymyślił lody buraczane Dziś wracam z wywczasów, bo jutro (o masochizmie coś było powyżej...) do pracy Ale że lubię tę robotę, to aż tak bardzo nie boli Miłego wczasowania, weekendowania i czego komu potrzeba - w obfitości majowej życzę Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 15:27 W Kraku NAJLEPSZE sa na Starowislnej!!! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 15:48 najlepsze lody jadłam w Amsterdamie nazywały się Australian cośtam i nie mogę ich strony znaleźć Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 15:52 taki pomarańczowy napis miały w odróżnieniu od żółtego kangura na zielonym tle Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 21:12 Dziś grillowalim i pogrzmotek postanowił nam towarzyszyć. Pokropek tez przylazł, ale pod koniec. Jako, ze już było po skrzydełkach na miodku to zabrali się oba chłopaki i polecieli dalej. Potwierdzam, najlepsze lody na Starowiślnej, ale te koleeejjjki!!! Na Sławkowskiej może mniejsze. Zadrę kiecę i polecę w przyszłym tygodniu sprawdzić. Jutro lecę masochić do Kju. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 03.05.12, 22:31 Prognoza pogody dla Warszawy nie sprawdziła się i było pięknie i sucho Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 00:10 A ja we Florencji. Dawali toto na wagę, kazałam sobie dwadzieścia pięć deko różnych smaków i do dzisiaj nie wiem, który był najlepszy, bo wszystkie były bossskie. Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 08:08 Za gorąco?? Tak wszyscy o lodach...Teraz na tapecie matury.Podobno już od dzisiaj. Jakoś wcześnie,czy mnie się tylko tak wydaje? Kasztany jeszcze nie kwitną...Na wszelki przypadek kciuki będę trzymać.Chocoiaż wszyscy powinni zdać śpiewająco.Przecież to podstawowy z języka polskiego. Wszystkim maturzystom złamania pióra zyczę .Dzień dobry Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 08:22 Czymcie, czymcie!!! Idolka mi się zaczyna maturzyć o dziewiątej!!!! W nocy padało. W życiu bym nie uwierzyła, ale byłam świadkiem. Nawet kałużeczki nie ma... Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 08:46 Czymiemy! Na niebie obłoczków kilka, ale chyba nie należy mieć złudzeń. Dzień dobry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 08:59 Kciuki za maturzystów - połamania pióra. Dzień dobry. Grzmiało i błyskało gdzieś za horyzontem, pokropiło jak kropidłem. Z dużej chmury.. czy jakoś tak to szło. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 08:57 Potrzymamy. Tutul, kasztan ma kwiaty na Ratuszowej, w Zoo na wysokości kondorów. Dla Szanownej Pani Prezes patronowo! (ktoś zapytał z jakiej okazji życzone było, to informuję, że ja fachowca życzę urodzinowo a najlepszego albo patronowo z okazji imienin). Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 09:41 Moniom, Monikom, Moniśkom we wszystkich odmianach najlepszego życzę! Jak to dobrze wysłać rano smsa z info, że się zaspało i bierze na żądanie! Zaplanowałam małe porządki i zakupy - lista już gotowa, a po południu jeszcze nie wiem co. Miłego i wbrew zapowiedziom bez deszczu Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 10:12 Dołączam się do życzeń: wszystkiego najlepszego i jak to leciało "resztę niech każdy sobie doda według własnych upodobań" Miłego dnia Wszystkim a zwłaszcza solenizantce. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 19:00 Był raz Kocio Pierzaczek z Warszawy, Który wiele poświęcał dla Sprawy. Więc koledzy Go mili Oklaskami czycili, Bo chmielewszczyk zeń dzielny i prawy. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 12:44 Na wage jadlam pysznosci w Szczawnicy w latach 80-tych, potem sprawdzilam czy nadal pyszne w 90-tych - nadal, niestety - w 21w przestaly byc pysznosciami, choc jeszcze 3-4 lata temu nadl byly na wage... Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 13:45 Pani Monika! to jest taka muzyka, o której skrzypce po nocach śnią. Howgh i stolarz! Robię dziś za sekretarkę, w pracy trzy osoby na krzyż, tylko czasem jakieś głupie z miasta dzwonią i czegoś chcą, najczęściej oczywiście z marszu biorąc mnie za prawdziwą sekretarkę. Doznają ciężkiego rozczarowania, ale jak jakiś chłop sympatyczniejszy, to sobie z nim pogrucham dla rozrywki (kobiety dziś nie dzwoniły). Takie to życie biurowe, ale mamy piąteczek i jeszcze dwa wolne dni w perspektywie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 16:46 Pożyczę Kociu do rymu i życiowo: żeby się tyły ładnie wygoiły! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 17:59 Kociu - Moniko, niech Ci każdy kłopot szybko zniko!!! O! Salam, Czekolada - z całym szacunkiem odnoszę się do lodów na Starowiślnej (przeca żem stary krakus), ale TE na Sławkowskiej są przez Włochów robione i smakują jak tam, a pisała tu już Minerwa o florenckich specjałach no i co tu dużo gadać - oni mają najpyszniejsze Spróbujcie przynajmniej. Trzeba swoje w kolejce odstać, owszem, ale jaka to przyjemność w oczekiwaniu na te delicje, mniam! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 18:03 Z racji tzw obowiazkow zawodowych to ja nad Starym Miastem okrakiem stoje i wyprawa to dla mnie niczym do samej stolycy.... ale jak sie cos zdarzy - chociaz moze juz jadlam, jak byly one tam przed rokiem? Pokosztowac - a pewnie Ale NAJLEPSZE sa na Starowislnej ) Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 18:06 Na wszelki wypadek wyjmijcie ciepłe ubrania, kalosze i parasole. Bolą mnie i pieką wszystkie stawy więc będzie na dłużej zmiana pogody... Niestety na gorsze. Nie z mojego powodu broń Boże ja jestem tylko przekaźnikiem Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 18:26 Dzin dybry. Zrobilo sie znienacka 30plusow, slonce swieci. Cale szczescie, ze wczoraj popadalo dosc porzadnie, bo pustynia w ogrodku nieziemska. Co wczesniej nie zmarzlo, to teraz uschlo. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 04.05.12, 18:33 Ano - niestety od switu parasole i kalosze.... Buuuuuuu Odpowiedz Link
embepe Re: Gropo, o lodach gadają 04.05.12, 20:16 Bry wieczór! Nad Menem dziś rano było buro i ponuro, ale w ciągu dnia się rozsłoneczniło. A teraz znowu jakby pokropek się zbliżał... Nie wiem, kiedy są tutaj matury, ale kasztany kwitną jak szalone. Wszelkie inne roślinności takoż Odkrycie dnia: mam taką przypadłość, że z księgarni nie umiem wyjść bez zakupów, a dziś byłam w czterech... Wiem, że trochę późno, bo dnia niewiele zostało, ale niech się wszystkim Monikom spełnia to, co sobie wymarzą! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Gropo, o lodach gadają 04.05.12, 21:21 Ha, a moje dzieciatko zaserwowalo wlasnie mrozona kawe z ajerkoniakiem )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 16:06 Heniula! Weź te fusy od pogody jeszcze raz przegarnij! Uwierzyłam jak jaka głupia i na rajd po sklepach się udałam. Dobrze, że nie w futrze! Upał jak jasna cholera. Pokornie się kłaniam. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 18:24 eulalija napisała: > Heniula! Weź te fusy od pogody jeszcze raz przegarnij! Uwierzyłam jak jaka głup > ia i na rajd po sklepach się udałam. Dobrze, że nie w futrze! > Upał jak jasna cholera. > Pokornie się kłaniam. Eullalijo no jak Boga kocham łupało mnie po kościach jak cholera i zresztą nadal łupie! Ja cały dzień dziś latałam ze swetrem i parasolką na wszelki wypadek. Weź pod uwagę mój zaawansowany wiek i to że zbliżają się ogrodnicy z Zośką! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 10:10 Chyba dobrze Przeżywkę mają dorośli, idolka - siła spokoju Przerwa do wtorku na matmę, z której mamy szóchę! Porno. I duszno. Dzień dobry! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 10:35 Trzymam kciuki, tak na wszelki wypadek A poza matma co jeszcze? Sloneczko bosssskie jest Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 14:13 Łoj, egzaminuf jak mrówkuf! Matma normalna i rozszerzona, angielski rozszerzony (i chyba normalny też czy może też ustny?), gegra rozszerzona, durnowata prezentacja z polaka i coś tam jeszcze chyba. Nie ogarniam, ja prosty starodawny mafister... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 14:24 ewa9717 napisała: > Łoj, egzaminuf jak mrówkuf! Matma normalna i rozszerzona, angielski rozszerzony > (i chyba normalny też czy może też ustny?), gegra rozszerzona, durnowata prez > entacja z polaka TO PODOBNIE jak moja w zeszlym roku, tylko zamiast geogr - miala chemie i coś tam jeszcze chyba. I raczej cos tam jeszcze nie miala juz, ale ja sklerotyczka Ale mowi, ze w tym roku jest lepiej rozwiazane z matemat zwykla i rozszerz, bo w 2 dni, ona miala rano i popoludniu Nie ogarniam, ja prosty starodawny ma > fister... Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 15:03 Ja w ogóle nie ogarniam, zwłaszcza tzw. klucza. Poczytałam sobie dzisiaj ten podstawowy polski z czystej ciekawości i stwierdziłam, że a) nie ma sensu komentować, b) bardzo się cieszę, że maturę zdawałam przed, hm, falą reform. Kolejny starodawny mafister. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 16:12 Obecnej matury pojąć nie mogę ale ja na starej edukację zakończyłam, latorośli brak to i wiedza i zrozumienie szwankuje. Co komu przeszkadzało to dawne? Jakoś kretynów w mojej klasie w LO było mało a sporej grupie udało się dużo więcej. I znowu mi się przypomniał młody człowiek, spotkany kilka lat temu, z klasy biologiczno-chemicznej, który na kilka tygodni przed maturą twierdził, że szerszeń to samiec osy. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 16:20 Bo wtedy były szkoły zawodowe. Teraz wszyscy (no, prawie) idą do liceum, a po liceum, jak gdzieś wyczytałam, około 50% na studia. W dalszym ciągu nie komentuję, ładny dzień. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 23:40 Dziewczyny, jakie wy ładne wierszyki piszecie! Dziękuję za fachowców. Właśnie wróciłam z krzy sulejowskich. Przywiozłam wielką torbę szczawiu z prywatnego lasu, kupę siniaków i cholerne zakwasy od siodła (aaa! jakie te konie wysokie!), ale dziób zadowolony, bo sobie pohulał tu i tam. A teraz lulu. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 21:07 no i tyle było spokojnego majowego łikendu! już miałam nadzieję, że spokojnie się będę nudziła aż do jutro a tu co? jedna wielka chała! lecę właśnie do św. Anki na Barską Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 05.05.12, 23:29 zdecydowanie Bar zdobyty i SOR też! przez małe ugryzienie jakiegoś owada (podejrzewam, że to mecha) z rozległą opuchlizną prawej nogi (od dużego palca do połowy łydki) moja koleżanka została zwleczona do szpitala dostała zyrtek, hydrokortison, wapno i fenistil, w perspektywie była wizyta w zakaźnym na Wolskiej ale ta przyjemność tym razem nas ominęła (uffffffffff) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 06.05.12, 09:48 U nasz we pipidówku to i mecha mniejsza, jak ukąsi, to najwyżej placek czerwony jak jajco kurzęce... Śpijcie, śpijcie, biedulki, jutro do robótki. Tak tylko po cichutku dzień dobry mówię Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 06.05.12, 13:25 Cześć! Spędziłam noc z księżycem, tak raz na dwa lata przypomina sobie o mnie i spać nie daje. Nie przesadza, więc nawet nie mam mu za złe. Pomedytowałam trochę, przeczytałam "Depozyt", do łożnicy poszłam grzecznie o wpół do siódmej i wstałam godzinę temu, całkiem mi dobrze. Czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 06.05.12, 17:22 A bo też ten Księżyc Bałamuku tej nocy był wyjątkowy - miał swoje perygeum i był najbliżej Ziemi w tym roku, kolejna taka okazja w czerwcu 2013 Lornetowaliśmy wczoraj w nocy, moja wyobraźnia zobaczyła tam nawet kratery (na 30-krotnym powiększeniu? Hm... To chyba jednak tylko wyobraźnia...) Uczyłam się dziś jeździć po mieście, które zamykane jest coraz bardziej z okazji budowy metra. Papug pokazał ładny objazd, będę teraz do niego mówić per Wisławski Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 06.05.12, 17:42 Ano był wyjątkowy, tym bardziej nie mam do niego pretensji. Bądź mi siostrą, Papużko, moja dzielnica też jest jest coraz bardziej zamykana z okazji budowy metra. Juz z trzech stron nas okopali, ciekawe, co dalej. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 06.05.12, 20:30 Robię ci ja sobie kolację, a tu w trójce: Niedobrze się robi ptaszkom, odbija się myszce Mamcia karmi dziecko kaszką łyżeczka po łyżce. Karmi, nuci coś radośnie: "Jedz, jedz ty łobuzie..." Kaszka dziecku w buzi rośnie i wydyma buzię. Ma już kaszki pełen brzuszek i płucka, i nereczki, Kaszka sączy mu się z uszek i rozpycha majteczki. Słyszy dziecię matki piosenkę i myśli figlarnie: "Jak cię dorwę, gdy dorosnę, to też cię nakarmię..." Zaśmiało się miłe dziecię na myśl o igraszkach. Mamcia na to: "A więc przecie smakuje ci kaszka". Dam ci jeszcze, żebyś przytył i miał pulchne policzki!!!" Dziecko żuje myśląc przy tym: "Ach, dajcie mi nożyczki!!!" Wtem huknęło coś jak mina - gówniarz zwymiotował. "Porzygała się dziecina - zaczniemy od nowa!!!" Kot z rozpaczy skoczył w wannę a pies się wściekł na dworze. Po coś stworzył kaszkę mannę, o sympatyczny Boże ??!! I jakoś apetyt mi chwilowo minął... A audycję gorąco polecam - czczą w studiu Waligórskiego w doborowym towarzystwie. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 06:44 Jak to dobrze Jak to dobrze Jak to dobrze że nie jadam śniadań ! Dzień dobry. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 06:48 Dzień dobry Szanownym! Czy u Was też taka "piękna" pogoda? U mnie szaro, buro, zimno i leje. I jeszcze trzeba iść do pracy po wakacjach "Nie chce mi się, nie chce mi się! W zimie wzorem są dla mnie misie, nie chce mi się!" Coś mi się wydaje, że to dziś moja piosenka dnia. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 07:27 hmmmmmmmmm w Wawie plumka od rana, okazuje się, że moja kość ogonowa przepowiada długofalowo idę do pracy, być może nikogo nie zabiję... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 07:45 Pogoda gastronomiczna tez potrzebna. Działkę podleje, naboczku można poleżeć, i w ogóle Poweekendowe dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 08:17 Dobrze wstać o rosie, gdy pan traktorkiem trawsko kosi. Nic nie plumka, choć ciepło to na pewno nie jest. Dzień dobry! Zadowolenia w pracy i w zyciu osobistym! PS Balamuku, też nie jadam sniadań, ale kolacje to mogę i dwie. Czy to się zbilansuje na zero? Pero, perooo... Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 08:51 No, to mamy jasność w temacie ogona Heniuli. Merda z wyprzedzeniem dwóch dób Dobrze, że już się to wydłużone skończyło. Trochę mi dokopało. Kłaniam się z szacunkiem. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 17:17 a potem dżdżowniczki wychodzą z ziemi i chrupią na chodnikach zimno i wilgotno a u mnie taram taram taram kaloryferki grzeją!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 17:44 > PS Balamuku, też nie jadam sniadań, ale kolacje to mogę i dwie. Czy to się zbilansuje na zero? > Pero, perooo... Ależ naturalmente. Jeżeli jesz najpierw jedną, a potem drugą. Bo co następuje po obiedzie? Kolacja. A po kolacji? Śniadanie, cóżby innego, logika w czystej formie. Pora nie gra roli. Czyli jesz zdrowo i ja też. O jakich wy kaloryferkach mówicie, przebóg, u mnie dzisiaj 32' w cieniu i od trzech dni koło 743 mmHg (nigdy się nie nauczyłam przeliczać tego odruchowo na hPa), powinno lać i grzmocić, no i ciągle nic. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 19:58 Dialog w empiku, przy kasie służącej także jako punkt informacyjny. Ja: - Dzień dobry, jest taka seria książek dla dzieci wydawnictwa Olesiejuk - "Świat w obrazkach". Czy jest "Morze"? Pani: - Zaraz sprawdzę. Jest. (na monitorze pokazuje mi całą serię). Ja: - A jest "Morze"? Pani: - Jak to - może, przecież widzi pani, że jest. Ja: - A "Morze"? Pani: - Jest cała seria. Jak to - może? I w tym momencie ryknęłyśmy obie. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 20:13 Przyznać się, kto zabrał dziś ciśnienie? I gdzie schował? Zapowiadali, ze dziś u nas będzie 20 stopni, było bossskie 13! Zęby mi dzwoniły w takt deszczu... I jeszcze tego cholernego ciśnienia nie mogłam nigdzie... kto schował??? Odpowiedz Link
groha Re: Majuwajuczenko! 07.05.12, 21:14 Jeśli chodzi o ciśnienie atmosferyczne, to słyszałam, że zażalenia należy składać do niżu znad Zatoki Botnickiej. Przez najbliższe dni przyjmuje od frontu, podobnież. Zaintrygowana przyrodniczą informacją podeszczowo-chodnikową, mam inne pytanko: czym chrupią dżdżowniczki? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 08:27 NIE pada, nie mrozi, nie ma ulewy, nie ma wichury. Rozumiem, że wszyscy chłoną zielony maj pełną pierwsią.Zielono i pięknie.Dżdżowniczek brak. Dzień dobry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 08:37 Dzień śliczny! I konwalie już są! Najchętniej kupiłabym od razu całe wiadro. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 08:38 JEST słonecznie, JEST ciepło, JEST błękitnie, wszystko wokół kwitnie Dzień dobry! Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 08:47 W ogólnym zarysie zgadzasie. I chmurek kilka, i nie praży tak natrętnie. I ciśnienie powolutku wraca. Dzień dobry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 09:08 Dla wszystkich, którzy kochają konwalie. Tak jak ja. A co sobie będziemy żałować. Proszę Kociu. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 09:52 Na nowo przyzwyczajam sie do panującej temperatury. Dobrze, ze słońce jest . Miłego Wszytskim. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 11:30 Jest SŁONECZNIE, jest ZIMNO, włożyłam rękawiczki w domu i włączyłam kaloryfery. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 12:00 Cześć. U mnie cwane dżdżowniczki jeszcze z ziemi nie wychynęli. Odpowiedz Link
groha Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 12:01 Ale tym razem cykliści mogą odetchnąć, bo to wszystko podobno nie przez nich, tylko przez ogrodników. Radio mówi, że się pośpieszyli, czy coś. A co do konwalii, to mosz recht, Edeko, leśne są pod ochroną, za to ogrodowe są jak chwaściki - masz jedną, a za chwilę już tysiące. Można się nieźle naciąć. Dosłownie i w przenośni. Wszystko przez tych ogrodników. Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 18:27 Dzien dobry. Ach, konwalie... juz sie nie moge doczekac, moje jeszcze w malutkich pakach. Za to bez po raz pierwszy kwitnie. W zeszlym tygodniu mennica zakonczyla produkcje lokalnych groszy. i bardzo dobrze. Nie pamietam kiedy wycofaja je calkiem z obrotu, ale na pewno jeszcze rok bedziemy sie z miedziakami obnosic. A potemjuz leciutko w portfelu Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 08.05.12, 21:55 Bry wieczór Szanownym! Chciałam się pochwalić, że wieczorem to bez tak szaleńczo pachnie, że to aż niewiarygdne! Owszem, balkon otwarty, ale krzaki bzu wcale nie rosną tuż pod naszym oknem, a zapach taki, jakbyśmy mieli wielki bukiet bzu na stole. Coś pięknego! Konwalii się już nawąchałam nad Menem, bo tam nieco cieplej i wszystko wcześniej kwitnie, ale konwalie to ja mogę wdychać bez ograniczeń! Się kłaniam uprzejmie! Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 06:34 Cześć, łopady nam zapowiadają, będę się napawać. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 06:42 Żadnych opadów nam nie zapowiadają. Też się będę napawać A miastowe to śpio jesce chyba? Dzień dobry! Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 06:48 Miastowe jak miastowe, ja na przykład wlaśnie do pracusi wychodzę, ale co TY o tej porze robisz??? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 06:51 Ewa się pewnikiem spać kładzie Dzień dobry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 08:32 Albo krówkę nabyła i do porannego udoju wstaje. Dzień dobry. Cieplej, pięknie, bzowo, konwaliowo. Fryzjer mnie dziś czeka, tra la la. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 09:06 Jaki opady? Ja nie wyrażam zgody. Nie chcę poprostu. Parasola nie wzięłam ze sobą. Suchego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 09:40 Dzień dobry! Również niechętnie się mam do opadów, chociaż parasolkę posiadam w bezpośrednim zasięgu. Suchego i fajnego dnia! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 14:51 Tralala, tralala, zmieniła się koncepcja i nie muszę w sobotę siedzieć cały dzień na Pikniku Naukowym (pod otwartym namiotem, a wokół zapowiadany grad, wiatr, opady i +12 Celsjusza). Niech inni szczękają zębami, juuupiii! Dzień dobry wszystkim Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 16:50 kocio_pierzaczek napisała: > Albo krówkę nabyła i do porannego udoju wstaje. Cóż, przeczytałam "uboju", stanęła mi przed oczami wizja Ewy w wersji wszystko czerwone, dusza jęknęła, przeczytałam raz jeszcze i już lepiej Bbbzyto, jakże się cieszę, że w tym roku masz luz piknikowy, no i bardzo dobrze! Bałamuku, u nas jakoś udało sie te objazdy oswoić, a jak Wasze? Jak się da, to się zrobi, jak mawiał znajomy pan mechanik. Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 17:34 Czesc. Trzeba temu watku statystyke podniesc Na razie u mnie cieplo i slonecznie, ale zapowiadaja burze. Akurat wczoraj wyciagnelismy kajak z garazu, moze sie przydac jesli dobrze popada. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 09.05.12, 18:14 Podnoś, podnoś. Patelnię masz? Papuniu, ja je oswajam, ale wszyscy inni razem ze mną też i jest nieco tloczno. Bawi mnie to metro, bo na ogrodzeniach robocianych walnęli wielkie napisy: "Za 3 lata dotrzesz do centrum w 8 minut" (to u mnie). Potem w siedem minut, w pięć, w miarę zbliżania się do ww. centrum. Problem w tym, że jakoś pominęli datę rozpoczęcia robót, więc te trzy lata mogą potrwać wieczność... Odpowiedz Link
bbbzyta Piosenka dla Papugi :-) 09.05.12, 18:17 Papużko, ABSOLUTNIE MUSIAŁAM zadedykować Ci tę piosenkę (aczkolwiek nie wiem, o czym jest w środku, czy np. nie o okrutnej zemście na niewiernym kochanku, bo sycylijska krew gorąca, a sądząc po głosie, panienka może być zdolna do wszystkiego) i mam nadzieję, że Ci się spodoba: www.youtube.com/watch?vFcjXWTmE0k&feature=related Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 06:36 Aka gmła ! Pora się zbierać, gdzie tam kto zaplanował. Ja - na działkę, popatrzeć jak wszystko rośnie Dzień dobry. Odpowiedz Link
tutul Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 07:47 Piękne słońce od rana! I ciepło już .Chyba. Bo jeszcze nie wyściubiłam nosa.nawet na balkon...ale trzeba będzie.Podobno to ostatnie ciepłe dni.Trzeba korzystać. Potrzebującym promyki posyłam.Dzień dobry Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 08:00 Rany boskie, poszłam do tego fryzjera. Coś mi odbiło i powiedziałam "róbcie, co chcecie". Po czym sama siebie w lustrze nie poznaję. Grunt, że dziecko, oczka otworzywszy, nie darło się na widok mamuni. Nic to, Słońce za oknem, konwalie na biurku, kawa jest, można pracować. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 17:25 Kociu nic się nie martw włosy odrastają Odpowiedz Link
embepe Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 09:07 tutul napisała: > Piękne słońce od rana! I ciepło już .Chyba. Bo jeszcze nie wyściubiłam nosa.naw > et na balkon...ale trzeba będzie.Podobno to ostatnie ciepłe dni.Trzeba korzysta > ć. > Potrzebującym promyki posyłam.Dzień dobry Ale jak to "ostatnie ciepłe dni"??? A potem to już tylko śnieżyce i zimna zima??? W maju??? A tzw. lato to gdzie??? No nie wiem, czy w tej sytuacji 'dzień dobry" jest na miejscu... Się kłaniam powitalnie i ogólnie Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 09:49 Kociu czy to teraz bedzie taka świecka tradycja, że ty przed spotkaniem naszym idziesz do fryzjer? Przed marcowym też byłaś. Ja wiem, że raz nie zawsze, a dwa razy nieczęsto, ale zasadniczo to by nawet dawało jakiś element suprizy. Młodsze balowało dzisiaj od około 3, a jego miłość potrafi byc naprawde bolesna. R.d b..l jest. Miłego. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 09:57 Jakoś tak wychodzi. Co do siurpryzy, mam jeszcze kilka peruk. Jakby co. Odpowiedz Link
balamuk Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 10:39 Każda zmiana jest dobra! Cześć, słońce jest, ale nienachalne. Może jaka burza się trafi. Idem prrrać. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 11:36 Czy burza potrzebna jest do prania czy do suszenia? Odpowiedz Link
embepe Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 14:35 balamuk napisała: > Do płukania i wirowania. Oj, to ja się może zainteresuję, bo moja pralka właśnie zakończyła żywot, więc do czasu nabycia następnej może przejdę na hm... bardziej naturalne metody Odpowiedz Link
goonia Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 17:05 Czesc. Najlepiej sie nie brudzic, to i prac nie bedzie trzeba Burza byla wczoraj, czyli przegapilam swoja szanse. Poczekam do nastepnej. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 17:26 U nas ma padać. Obiecanki cacanki, a głupiemu ... ten... no, wiecie. Może tak jaka reaktywacja chóru kań? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Piosenka dla Papugi :-) 10.05.12, 17:27 ooooooooooo to już wiem od kogo pożyczyć w razie czego jakby co Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Piosenka dla Papugi :-) 11.05.12, 07:55 Pierwsza? Nie może być! Chyba w nocy jakieś mokre było, ale zaś Ukraina na świecie. Dzień dobry! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Piosenka dla Papugi :-) 11.05.12, 08:36 Jak się rozdwoić? Ot, dylemat na dziś. Chciałabym być w dwóch miejscach na raz Dzień dobry cieplutki. Odpowiedz Link
eulalija Re: Piosenka dla Papugi :-) 11.05.12, 08:43 Jak się tak rozejrzałam po okolicy to doszłam do wniosku, że powinnam się roztroić. Pewnie skończy się rozstrojeniem. Nerwów. Mam nadzieję, że niczego więcej. Za dużo mam teraz do zrobienia a czasu za mało. Przyrodniczo wszędzie ślicznie. Kraczą, że to już ostatni dzień pięknej pogody. Zobaczymy. Włączam zaraz w odwłoku motorek. Kłaniam się Szanownym nisko. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Piosenka dla Papugi :-) 11.05.12, 09:16 Chyba nie miałabym problemów z rozdwojeniem, jednak roztrojeniu daję stanowczy odpór! Byłabym za szczupła Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 09:25 Jeżeli patrzeć na rozdwojenie przez pryzmat wagi, to ja już podwójna byłabym zdecydowanie za szczupła, ale myślę że dałabym radę coś na to poradzić. Ile godzin musi spać normalny, zasadniczo zdrowy dorosły człowiek, żeby się wyspać? Chodzi mi o taki codzienny cykl, a nie wydarzenie jednorazowe. A ile czasu dorosły acz poprzeziębiany? Cieszę się na dzisiaj, nawet jeżeli istnieje szansa, że sobie na chwilkę usnę w pewnej knajpie Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 09:31 Cię obudzimy. Miałam wczoraj cudowny wieczór. Z Jamesem H. w sypialni... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 11:05 Kocio, ja to mam romans do Ciebie chyba, ale poczekam już do wieczora. Z tym, że się nastaw duchowo . Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 11:13 Czy chodzi o dwa, spore, czerwone, gładziutkie?... Ludzie, jakie cuda ja wczoraj widziałam. Surykatkę na oko tak tuż przed porodem pilnującą rodziny, która wcinała szczurze ćwiartki. Tygrysicę niosącą dziecko (puci puci!) za ogon. Dwa dorosłe lwy bawiące się w berka. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 12:32 Dwa, czerwone, gładziutkie to chyba ma Orale czy może coś się zmieniło? A gdzie można takie cuda obaczyć? TV czy rzeczywistość? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 12:52 A chcesz dzisiaj?... Pod kościołem?... Odpowiedz Link
balamuk Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 13:44 Ależ to nieprzyzwoicie brzmi! )) Przy okazji przypomniało mi się pytanie z testu ze znajomości "Lalki": "co dużego i czerwonego miał Wokulski?" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 15:28 Tego, co poniektóre mają na myśli na pewno nie miał w rozmiarze XL, nawet jeśli barwa jako tako podobna. Ponoć organ nieuzywany zanika Łapska patriotyczne. Odpowiedz Link
balamuk Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 17:20 Naturliś. W nagrodę masz uścisk dłoni Rzeckiego. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Senne wytyczne. Zna je kto? 11.05.12, 17:02 Kociu Ty milcz jak mówisz o kotach ja cie bardzo proszę Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 12.05.12, 09:15 Dziń dybry, jadę na uono, a wcale mi się nie chce tym razem. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 12.05.12, 09:25 Czy na zachodzie był pokropek??? Co prognoza, to inne wieści. Kcem żeby do mnie ten pokropek doszedł, zanim wszystko wyschnie. Dzień dobry. Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Majuwajuczenko! 12.05.12, 10:03 U mnie zapowiadają ale mnie niepotrzebny więc chętnie przekieruję do Ciebie. Miłego łikendu Wszystkim. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 12.05.12, 17:30 Jak przystało na sobotę, wstałam o 5 rano i pojechałam do pracy. Różne wyrazy pod nosem ulatywały, oj różne... Jutro takoż. Ale czego się nie robi dla Stolicy naszej wspanialej... (oj wyrywa się jeszcze, wy_ry_wa!...) Ciężko się dziś ze mną gada. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 13.05.12, 10:32 Śpio wszyscy, śpio! Po wczorajszym dniu, niemal w całości spędzonym w terenie, spało mi się wyjątkowo dobrze. Może inni mieli podobnie i jeszcze się nie wyrwali Morfeuszowi? U mnie dziś pochmurno. Wczoraj do południa był pokropek, ale potem zrobiło się słonecznie. Może i dziś się tak porobi. Natomiast upału nie było i nie ma. Bzy, konwalie i inne kwiecia pachną jak szalone. Się kłaniam Szanownym! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 13.05.12, 14:27 Cześć Szanownym!!! Pogłaskałam kolczastego jeża i wróciłam. Bardzo fajne szkolenie było, włącznie z pozaprogramową grą na afrykańskich bębnach. Zapałałam miłością do tychże i w niedzielę za tydzień idę na warsztaty bębnów conga BBBzyto!!! Moja Kochana!!! Jakaż piękna jest ta pieśń! Bardzo wielkie dzięki. Ona jest po syscylisjku, ja nim nie władam, próbowałam znaleźć tłumaczenie, ale google jednak nie wiedzą wszystkiego. Sięgnęłam do mojego słownika sycylisjko - włoskiego, żeby choć tytuł przetłumaczyć, ale nie mam tam hasła 'maritau'. Jedyne, co znalazłam w necie, to to, że jest to "a traditional sicilian love song', więc Twoje podejrzenia odnośnie niewiernych kochanków mogą być całkiem słuszne W każdym razie dzięki jeszcze raz za włoskie klimaty Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 13.05.12, 17:05 Już wiem! Ona tam śpiewa, że Rosa wychodzi za mąż, a ona (podmiot liryczny piosenki) też by chciała i czuje, ze już ten czas, zwłaszcza że przyszła wiosna i powietrze pachnie miłością. Ma gotowy posag i dom, ale na razie żaden kawaler się nie wyrywa do ożenku. Trochę wini za to matkę, która trzymał ją pod kloszem, ale zamierza z tym skończyć, wyjść do ludzi i znależć miłego kandydata na męża. Tyle w wolnym ekspresowym tłumaczeniu Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 10:19 Dzień dobry. Nie śpimy. Pracujemy i będąc w posiadaniu wolnego "okienka" zajrzeliśmy se na foruma. Ładny dzień. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 10:24 Je właśnie przerwkę sobie robię. A tutaj o spaniu. Och. Zjadam kanpausie i dalej do roboty. Hej! Odpowiedz Link
migos Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 13:02 no no, ruch tu jak na Marszałkowskiej w dniach ostatnich dzień dobry się Towarzystwu. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 13:34 Cześć. Nosiło mnie w plenery od rana, teraz można pokawkować i uczciwie odpocząć. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 12:54 Dzień dobry wszystkim Dzięki Papugo za informacje nt. sycylijskiej piosenki, faktycznie tę desperację ma panienka w głosie Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 18:16 To widać taki sycylijski odpowiednik rodzimego utworu pt. "Jado goście, jado". Dzień... no, taki sobie, ale niech mu będzie. Odpowiedz Link
kizuk Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 20:49 Dzień dobry. Trochę mnie nie było i teraz odrabiam zaległości,także w czytaniu tego wątku.Świetnie sie Was czyta tak jednym cięgiem. Jaskółki przyleciały,a pod oknem mam kałuże jeszcze po sobotnim deszczu,i całe stada jaskółek przylatują po błotko do budowy gniazd.Siedziałyśmy z wnuczką godzinę i podziwiałyśmy ich krzątaninę,a mała koniecznie chciała wiedziec,które to są mamusie,a które tatusie jaskółkowe. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 14.05.12, 23:53 Bry wieczór! A w moim mieście pokazywali dziś cudeńka. Filmów z mojego miasta jeszcze nie ma, ale we Wrocławiu było tak: Projekt P.I.W.O 2012 ( CAŁY POKAZ) by gazetawroclawska.pl Bardzo pomysłowe te młodziaki! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 07:12 Perz i inne trawy ruszają w kłosienie, pylenie. Oczy mnie szczypią. I meszka lata, DelGado z tego bardzo niezdowolona jest. Szanownym do nóżek padam. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 08:23 Dzień. Bo nad dobry to bym bardzo dzisiaj dyskutowała. Meteopatą to ja nie jestem (przede wszystkim dlatego, że dzialam z wyprzedzeniem lub opóźnieniem zbyt duzym dla charakterystyki gatunku), ale głowę to mogę komuś oddać. Muszę poszukać informacji co to się wyprawia z ciśnieniem i kiedy skończy. I kiedy tablety zaczynają dzialać? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 08:46 Dzien dobry, pogoda lezy jak ulał. I pol maja juz mija, widzial to kto? Predkosc jego jest kosmiczna, kurde. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 09:48 To rozrabia ten niż z którego podlewa działkę Dzień dobry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 10:28 Od jutra mogę już zabrać się za ogródek balkonowy! W tym roku będzie w stylu śródziemnomorskim. A propos, Zośkę jakąś mamy w gronie? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 11:03 Czy Zofia jest potrzebna do twojej koncepcji balkonu śródziemnomorskiego? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 11:54 A nie, życzenia złożyłabym. Acz do koncepcji ogródka paru elementów mi brak. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 13:30 Dzien dobry! Zośka to była moja Babcia ś.p., możesz Jej złożyć zaocznie, bo ja sobie o Niej dzisiaj rozmyślam. A nasz ogródek balkonowy już wystawił łebki i mianowicie aksmitki zaczęły spod ziemi wyłazić. Nigdy nie zrozumiem jak to jest, że z maleńkiego takieńkiego ziarenka, a właściwie nasionka takie potem zielone liściaste wychodzi Bardzo mię koncepcja śródziemnomorska zaś ciekawi. My mamy aksamitki (osiem rodzajów! ), goździki, astry, lawendę, szałwię i o czymś jeszcze zapomniałam. A, no właśnie, lawendę mamy śródziemnomorską! I też własnonasiennie (za przeproszeniem) wyhodowaną, ma już dwa latka i zimowała w mieszkaniu, twardzielka Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 15.05.12, 18:12 Dwa dni orki zakonczone. Ogrodek sie prezentuje, a ja wrecz przeciwnie. Nic nie lata i nie gryzie, ciekawe jak dlugo. Dzin dybry. Czy spotkanie bylo? Przegapilam sprawozdanie albo co. ide jeszcze raz sprawdzic. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 00:45 Gooniu, przecież praca na świeżym powietrzu uszlachetnia albo co! Merdre. To znaczy dzień dobry, bo już się chyba nowy zaczął... Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 06:29 Bierzemy kajak z baldachimem i idziemy z DelGado obejrzeć zatopiony świat. To się kłaniam, nie za nisko, żeby fryzury nie zamoczyć. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 07:01 wcale nie pada od wczoraj i w ogóle nie jest zimno tylko dlaczego kaloryfery u mnie takie cieplutkie są? i kalosze dopominają się o wyjście z domu? miłego dnia wszystkim suchego i ciepłego! Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 07:41 Bry! Ależ te ludzie wcześnie wstajo i piszo! Ziiimno! Ciepłego i dobrego dnia Szanownym! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 08:21 Niektórzy wstajo i nie piszo tylko sie szykujo do wyjścia z domu. Moje kalosze też za mna wyszły. Musieliśmy wyglądać całkiem fajnie od dołu kalosznik od góry białywiosenny płaszczyk, żółta chusteczka naszyjna i parasolka liliowa w białe kropki . Za to humor mam dobry, bo już mnie głowa nie boli jak pada. Czerwone Gitary - Ciągle pada Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 09:57 szkorbut-lumbago napisała: > Niektórzy wstajo i nie piszo tylko sie szykujo do wyjścia z domu. Moje kalosze > też za mna wyszły. Musieliśmy wyglądać całkiem fajnie od dołu kalosznik od góry > białywiosenny płaszczyk, żółta chusteczka naszyjna i parasolka liliowa w białe > kropki . Za to humor mam dobry, bo już mnie głowa nie boli jak pada. Taka feeria wiosennych kolorów na pewno pięknie wygląda, a i otoczeniu poprawić nastrój może! Oby głowa na stałe zdecydowała się nie boleć, niezależnie od ciśnień i opadów! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 10:39 Tak "ciepło", że w nocy kaloryfery się same załączyły Już po "zimnej Zośce", ma być ciepło. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 12:40 Bangla, ale znacznie cieplej. Pozdrawiam z domowych pieleszy. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 18:06 kociu jakie cieplej? zimno jak cholera, żabami rzuca, kaloryfery grzeją dzięki Bogu! ludzie tacy jedni urodziny mają fachowców od groma życzyć należy i to takich co nie jojczą i nie kwękają Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 16.05.12, 18:30 Czesc pracy. Dlugi weekend przede mna, i o dziwo zapowiadaja slonce i 29C, YES! Pamietam takie lata, ze snieg padal w majowe swieto. Dzis nie zdazylam zauwazyc okolicznosci przyrody Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 07:20 Ale się zrobił wygwizdów. Zaczął już wczoraj wieczorem. Jak wracałyśmy z DelGado z wieczornego spaceru to do bloku nas nie chciało dopuścić. Gwizdało całą noc i nadal hałasuje. Przekrzykuję na dobry dzień. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 08:20 Herbata z malinami jest ( w jednym z omawianych kiedyś tam sklepów udaje mi się kupić maliny w zalewie malinowej i skłaniam się co raz bardziej do własnej produkcji latem, o ile znajdę znośne cenowo maliny ). Materiały do czytania są. Kartki z notatkami i pióro obecne. Mogę zaczynać. Piszcie dużo, ponieważ stanowicie wspaniały przerywnik dla mojego zlasowanego mózgu. Miłego Wszystkim. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 09:18 Koniec opadów. Jakby założyć ciepłą kurtkę, rękawiczki to można w plenery lecieć. Co niniejszym czynię Dzień dobry. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 09:41 S-L, maliny tylko własnej przeróbki! Wtedy masz w słoiku/butelce maliny, a nie ciut malin, dwie fury aronii i dziesięć kilo cukru. Na okoliczność malinożernego dziecia zrobiłam rozpoznanie i strasznie trudno jest znaleźć maliny z malin, a nie wyrób malinopodobny - nawet za wysoką cenę. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 09:56 Z ciekawości po powrocie do domu sprawdzę dokładnie skład. Zasadniczo nie są one szczególnie słodkie więc przynajmniej to mnie nie martwi, ale nie wiem jak smakuje aronia więc w tym zakresie nie moge sie wypowiedzieć . Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 11:10 Chmurnawo, popaduje, zielono, zielono, zielono. Zakwitły jaśminy i róże. Bardzo mi się ten maj podoba! S-L, przyjemnej pracy. Kizuku, jak to dobrze, że się odzywasz, przez tę epidemię zniknięć człowiek nerwowy się robi.)) Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 17:03 Dzien dobry, Kupilam 4 doniczki malin, wykopalam 4 dolki, po czym okazalo sie, ze kazda doniczka ma 3 patyczki, bedace trzema oddzielnymi roslinkami a nie jedna krzaczasta. No i mam manko na dolkach. Kurde, ja to sie jednak nie nadaje na ogrodnika. No to milego. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 17:35 No Gooniu, no! Cudownego rozmnożenia doznałaś i jeszcze narzekasz? A poza tym gorzej, gdybyś wykopała dwanaście dołków i stwierdziła, że masz tylko cztery badylki do posadzenia, howg. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 19:35 Hmmmmmmmmm maliny mogę Ci dostarczyć z punktu skupu. W sezonie 80 groszy za kilogram, moja rodzina w te sposób robi sok malinowy, bo to co mamy w ogrodzie to do jedzenia na bieżąco. Zimno strasznie i kaloryferki grzeją idę po następną herbatkę Miłego popołudnia! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 20:49 Biorę Jeszcze zdążymy się dogadać co do szczegółów. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 20:52 oki bo na razie to malin nie ma na krzakach... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 17.05.12, 21:56 Heniulko kochana, ja się też zapisuję - moje dziecko, znów chore, wykańcza resztki malin i dobrze mu to robi!!! A ja kupilam białe pelargonie (chala, rabatowe, nie mieli zwisających nigdzie), białe lobelie i bakopę, cytrynowy tymianek, rozmaryn, mam lawendę, laur, tymianek zwykły, trawy i kocimiętkę. Jutro sadzę, jak nabędę ziemię. A duuużo potrzeba. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 18.05.12, 06:56 Cześć, zdrowia Puchatkowi! Jadę sprawdzić, czy mam mózg, hi hi. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 18.05.12, 08:17 5 stopni na porannym spacerze. Zgroza! Ale my z DelGado jesteśmy zawodowczyniami, nie zamarzłyśmy. Ewa, jak geografia, bo chyba wczoraj zdawałaś? Kłaniam się Szanownym. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 18.05.12, 08:46 Puchatkowi - dużo zdrowia. Za maturzystów nieustannie kciuki. Eulaijo, już cieplej - można wychodzić bez rękawic Dzień dobry. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 18.05.12, 10:22 Mózg jest, teraz trzeba tylko go uruchomić . Od rana udało mi sie popracować. Sprawdziłam moje maily, nie ma w nich aroni zato jest czarny bez, tyż dobrze. W każdym razie mnie smakują. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 19.05.12, 09:20 Jakaś niewyraźna ta pogoda dziś. Ja też jakaś niewyraźna. Zwykły katar czy coś mnie uczula? Jedno oko mam jak królik a rękę to sobie do du..., do tyłka powinnam przywiązać bo co i raz usiłuję wydrapać sobie ślipię. Szanownej Pani Prezes najlepszego fachowca! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 19.05.12, 09:28 Coś tutaj cicho. Weekend się zaczął jak nic. Spać mi się chce, dzisiaj wstawanie rozpoczęło się o 4.30 i to dla mnie zdecydowanie zbyt wcześnie jest. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 19.05.12, 11:21 A cicho. Podejrzanie cicho. Może trzeba napisać, że z tym znikaniem i nagrodą to żart był? Od rana mam łopad ciągły, najstarsi górale takiej pięknej pogody barowej nie pamiętają. Dzień dobry! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 19.05.12, 11:53 A bo umnie dzis caly maj gosci, rozbisurmanil sie sie do 16 C . A moje lilie tak pachna jakby chcialy sie odegrac za tydzien zimnicy. Milej soboty Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 20.05.12, 12:22 Dalej pada. I dalej cicho! No to miłej niedzieli na odmianę. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 20.05.12, 19:57 Miłego akacjowego wieczoru wszystkim. Bzy bowiem już się kończą, a powietrze pachnie akacjami. Same drzewa wyglądają zaś jakby rosły nad morzem śródziemnym. I jak tu nie kochać maja? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 08:17 Podobno burza ma być dzisiaj, to by wiele tłumaczyło. Na razie czekam. Odpowiedz Link
migos Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 08:48 dziędobły. Forum wycięło szefostwo jak widać DD Odpowiedz Link
dekade Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 08:53 Kociu, zobacz czy wchodzisz na forum o forum, bo ja z nicka MLP nie wchodzę. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 09:37 Eulalijo spoko, to jakas awaria z rodzaju batdziej upierdliwych. Na forum o forum az sie gotuje od najrozniejszych skarg. Sie reperuje az sie zreperuje. Witam panstwa poki moge, zanim sie wszystko zepsuje. Mam opalony dekolt i wreszcie lizniete trupie nogi. Odpowiedz Link
dekade Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 08:51 Coś się popiórkowało na forum! Ratunku! To ja, Eulalija! Kocio ma ten sam problem! A S-L jak widać weszła normalnie. Asiu!! Pomocy! Na forum o forum też nie mpgę wejść! Odpowiedz Link
login207 Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 09:34 Migos to Migos, a Kocio to ja. Co za cholera?... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 09:47 Wszyscy sie solidarnie poprzebieramy? Chyba juz sie zaczyna reperowac - forum.gazeta.pl/forum/w,299,136028379,136028379.html?v=2&f=299&w=136028379&a=136028379&wv.x=0 Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 10:34 Weszłam z ciekawości zobaczyć kim będę jak zamieszczę post Po zalogowaniu jestem sobą Pozdrawiam przebierańców! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 10:38 Teraz ja też jestem. I dobrze, w nicku MLP mi nie do twarzy było Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 10:42 No, naoliwili i poszlo. Mnie najbardziej zdenerwowalo ze do zarzadzania forum nie mozna sie bylo dostac. Prztyknelam i wszystko zniklo w cholere. To dopiero heca rzekla swieca. Musialam dokonczyc, bo heca bez swicy szarpie nerwy oraz sluch. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 12:18 Hiii, a mnie się udało, rano weszłam na chwileczkę i wszystko działało, teraz weszłam i też działa, Balamukiem byłam, Balamukiem jestem, żadnych zaburzeń osobowości. )) Cześć! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 12:30 I tak trzymać, koleżanko. Tak trzymać. Cholera, pikawka mi się psuje, normalnie bawi się w helikopter i usiłuje polecieć pod sufit. Ktoś chce trochę ciśnienia? Mam do oddania ok. 100 mmHg. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 13:06 Aż stu to nie chcę, ale trochę mogę zagospodarować, niedobory mam. Ubijamy interes? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 12:35 No proszę, jedna mała awaria i jaki ruch od razu się zrobił. I nowi ludzie się pojawili. Trzeba tę metodę przemyśleć Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 13:34 > Ubijamy interes? Jasne. Ile bierzesz? Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 18:11 Czterdzieści na pniu. Może ktoś jeszcze, podzielimy się? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 19:49 Ja chyba też mogę trochę wziąć. Zawsze w każdym razie było za mało. Ostatnio podobno skacze, a wręcz kazali sprawdzić. W ogóle mam wiosenny rajd po lekarzach i ja się tak nie bawię, było se badania okresowe robić? Było? To wynaleźli tu i ówdzie. Zawsze coś znajdą. a tak mi się dobrze żyło.... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 21.05.12, 20:31 Dobrze, że już dobrze. Rano NIC nie miałam, nawet strony forum. Awaria znaczy się, a ,,nowe,, loginy fajne Papużko, jak trzeba to trza i nie marudż. Bry wieczór. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 01:55 Może nie pora na powitania, ale, co tam.... druga w nocy to dzień- bry- wieczór Szanownym. Chyba nie jestem w stanie nic sensownego napisać więc dobrego wtorkowego dnia życzę! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 02:00 o to to , o tej porze to jeszcze tylko wyjsc zapalic, lazienka i spac chlera, bo rano bedzie zgrzytanie zebow. Hej ho! Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 07:43 Można sobie pochorować w taką pogodę.Trzeba było nie pić piwa z beczki...teraz cierp ciało.Z drugiej strony w taką pogodę to tylko w domu siedzieć.Na dworzu JUŻ jest 25 st.C w cieniu.Współczuję wszystkim pracującym... I oczywiście dobrego dnia zyczę Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 08:18 Ładne to powitanie Ewo, jutro będzie komplet czy dopiero pojutrze? Meszka żre. DelGado oburzona, że do oczu i uszu się pchają. Szanownym miłego. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 08:36 Dzień dobry - Ewa ile mogła, tyle sie odezwała Fajnie Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 08:55 Czasami to w pracy lepiej z upałam niż w domu, wszystko zależy. U mnie na szczęście chłodno jest (i w pracy, i w domu ). Miłego Odpowiedz Link
migos Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 09:54 dzień dobry się Memłonu. skandal! żadna nasza TV nie pokazuje dziś eliminacji Eurowizji! zabrali mi kabaret roku!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 10:15 Ja mi moge na zywo sprawozdawac , nadaje sie do tego jak moj syn komentowania sportu czyli mistrzowsko. Kiecki opisze i kazde gibniecie. Dzis Babuszki , w czwartek nasza Loreen. W finale albo one albo ona, inaczej nie widze. Aaaa, witam panstwa. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 10:51 Dziń dybry w przelocie. Aaaa, kotki dwa... Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 13:58 Cześć. Głupi antywirus ciągle mi wyświetla, że mu się zrobiło jakieś kuku i czegoś tam chce. Niech radzi sobie sam, lebiega jedna, i po co te komunikaty na pół monitora, jak mu nic nie mogę pomóc? a paszoł won. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 22.05.12, 23:21 Też czasami nie rozumiem tego ustrojstwa, na szczęście panów z serwisu mam w domu ;D Dobrego wieczoru...czy nocy...pewnie zależy dla kogo Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 08:49 Panow od serwisu nie posiadam - a szkoda - może coś by przegadali temu ustrojstwu, które od rana dziś figle płata. Ja nie umiem z nim gadać, a owo ustrojstwo w totka sobie ze mną pogrywa. Trafi nie trafi. Aaa - dziś kumulacja! Gramy? Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 09:14 Jeziora (na razie przetestowane małe drugie na prawo) już pływalne, ale dziś mnie obowiązki z dala od nich trzymają Dobrze dowiedzieć się o kumulacji, może spróbować szczęscia po okresie bardzo takim sobie? Jak nie zapomnę do popołudnia, zagram! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 08:49 Nie ...obry! Za ciepło trochę. DelGado patrzyła z wyrzutem, że w jakieś plenery usiłuję ją wlec. Odczułam wyrzuty sumienia. Wróciłyśmy. Ewo, czy jakiś Twój akwen pozwala już kończyny moczyć? Kłaniam się Szanownym. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 11:03 Pochmurno, świeżo, ptaszęta wrzeszczą. Dzień dobry. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 11:45 Asiu, jak tam eurowizyjne Babuszki? Weszły do finału? Witam Wszystkich Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 12:12 A on wciąż płacze. Nie wiem czy coś go boli czy tylko chce wymusić używanie mojego komputera. Ale nawet moje twarde postanowienia w ten sposób zmiękczy. Ładne popołudnie się zaczyna. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 12:43 > Asiu, jak tam eurowizyjne Babuszki? Weszły do finału? Weszly! Ja jak ten prorok za dyche umiem przewidziec. Nam nie wolno bylo glosowac bo nas w tej grupie nie bylo. Europa ma jednak dobry gust. Witam. Ps. Pan Rusinek musi sie poddac. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 15:47 Dobrego popołudnia wszystkim, zaraz do domciu, tra la la, tra la la! Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 17:21 tra la la a mnie lepek ... bardzo boli Ma byc cieplo. To znaczy cieplej, a ostatnie kilka dni temp. w okolocakch 26C. Ja sie ciesze, a malzonek wczoraj polecial kupic klimatyzator, bo stary slabo chlodzi i malzonek spac nie moze. Jak bedzie zimno to tez nie bedzie spal, bo ja mu bede suszyc cala noc glowe, zeby ustrojstwo wylaczyl, bo zimno. Gdzie tu sens i logika ja sie pytam? Do tej pory byla jedna niewyspana osoba, a teraz beda dwie. Dzien dobry wszystkim. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 19:29 oj, też mnie łepek boli...bardzo, czy to możliwe że od gorąca? pewnie tak.....sądne dni nastały Ale miłego! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 21:37 Dobre ludzie, trzymajcie kciuki. Jak wyjdzie, to Wam powiem. Jak nie to też. A na regulaminowym urżniemy się na wesoło lub na smutno. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 22:42 Potrzymam, coć właśnie mi się przypomniało, że zapomniałam o kumulacji nie będę na razie milionerką. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 23.05.12, 23:19 No wielkie mecyje, nie będziesz na razie, to będziesz przy następnej kumulacji! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 08:01 Odpuściła temperatura. Fajnie dziś jest bardzo. Minerwo, i co, i co, i co??? Wszystkim naszym Asiom, Joasiom, Joannom najlepszego! Kłaniam się. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 08:07 Asi i Gropie pożyczam! Komu jeszcze? Jak się Gropa nie odezwie, będę wykonywała telefony nadranne Eulalijo, jako amerykańska uczona odkryłam przyczynę kłopotów strunnych. A to dlatego, że jak głupia kupiłam sobie 2 pary letnich portek z czegoś w podobie kreponu - co to po praniu kurczą się do rozmiaru niemowlęcego i wracają do gabarytu dopiero po rozprasowaniu. Jak już to już, od razu wyprasowałam kilka bluzek, których nie nosiłam od lat, bo mi się prasować nie chciało. Matko ty moja, jak prasowanie potrafi wykończyć człowieka i szkieleta jego!!!! Ludzie, kupujcie tylko pierne ciuchy!!!!! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 08:15 A ja lubię prasować, uspokaja mnie. A w dodatku mąż bardzo powoli, ale także bardzo dokładnie prasuje koszule w tym moje. Prognoza pogody się zmienia z dnia na dzień, nie ma już nic pewnego. Miłego wszystkim. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 10:43 Uwaga, Joanny proszone do tanca. Gropo, Dzidko, prosze do szeregu - dzis balujemy. Kto jeszcze? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 08:12 ...mówię, że nie wiem, zresztą się dowiem, może się jeszcze okaże... Cholera, nerwy wysiadają tak czekać. Potrzymajcie jeszcze chwilkę... A za Joanny z wyboru (Gurua), przeciwwyboru (Dzidka) i tak zwyczajnie (Asia i imienniczki) - wielka bania! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 11:36 Trzymam, Minerwo, i ciekawość mnie zżera. Asiu, Gropo, Dzidko, inne Joanny - ściskam was mocno i zdrowie wasze piję oooowooooocowąąą herbaaaatką.... oooowooooocowąąą herbaaaatką.... Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 11:38 Wszystkie Asie są nasie, hura!!! I dzień dobry też, piękna majowa burza do mnie przyszła. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 12:49 O, Dzidce dożyczam burzy z rzęsistym deszczem, ale niech pada na wyjeździe, u mnie Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 13:13 Podawali na mapce, że u Ewy pada i zazdrościlam Ci Pacz Pani - kłamią. U mnie sucho, też deszcze bokiem przeszły. Minerwo - kciukasy wciąż trzymam. Asiom, Joannom, Joasiom - najlepszego ! Dzień dobry. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 14:10 Bry! Obfitość serdeczności imieninowych ślę wszystkim Joannom! Oraz innym solenizantkom i solenizantom, bo dziś imieniny nie tylko Joanny, ale i Cieszysławy, Dagmary, Jana, Marii, Mileny, Natana, Oriona, Tomiry, Wincentego oraz Zuzanny. Celsjuszy dziś u mnie jakby nieco mniej (z akcentem na "nieco"), ale na opad żaden się nie zanosi. Uć pozdrawia! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 16:44 Asi, Gropie i Dzidce najlepszego wszelakiego!!! Pozostałym Joannom i naszym i nie naszym też pożyczę a co niech mają Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 17:27 Dzoannom wszystkim calusy, Minnerwie - kciuki ( nie za pozno mam nadzieje), a sobie drinka zycze. Milego Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 19:41 Dziękuję wszystkim paniom za życzenia *dyga nóżką z bąbelkiem* Sama też życzę współsolenizantkom wszystkiego co najlepsze. Do życzeń dołączamy piosenkę. Kool and the Gang - Joanna Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 19:49 Z okazji imienin Joanny pozwalam sobie zamieścić tu popis jednej z moich ulubionych nosicielek tego imienia. Włala: Kabaret Hrabi-Wywiadówka Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 24.05.12, 22:11 Czy ja się dzisiaj witałam? Już sama nie wiem co robię Dobranoc. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 07:58 Chłodny poranek. Ewo, akwen Ci wystygnie. Gdzie ta Minerwa? Zero litości dla moich nerwów! Dyg. Dziś dzień ręcznika ... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 08:12 Minerwa to chyba dopiero na czerwcowym się ujawni Zza okna ładnie i coś śpiewa. Kolejny dzień w domu, fffff. Miłego. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 08:39 Czy to "fffff" było nacechowane negatywnie czy wręcz przeciwnie? Miły, orzeźwiający chłodek. Tylko, buuu, tulipany się skończyły, nie załapałam się na takie zwykłe, czerwone, ogrodowe. Już piwonie i kopczyki, tylko patrzeć, jak astry i chryyyyyzanteeeeemy złociiiiste zakwitną. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 09:04 E tam, tulipany jeszcze mam, bzy nadal szaleją, kupa innych już kwitnie! A ręcznika nie ma! Takie wielkie bydlę jeziorne miałam, grube, za koc w razie co mogło służyć, i znikło! Ostatnie, co pamiętam, to gdzieś tak w lutym w ramach porządków znalazłam mu nowe, logiczne miejsce. Pogoda jak cholera, znów tylko małe pływanko, bo po południu trzeba wracać i laaaaaaaaaać Dzień dobry! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 09:16 Dzidko, jako że nie było mnie ostatnio, to wszystkiego najlepszego! Chłodniej, ładnie. A propos kwiecia, czy jaśmin już kwitł? Jakoś nie widziałam w tym roku żadnego krzaka.......a uwielbiam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 12:07 U mnie kwitł i pachniał. Cześć, dalej pochmurno, napawam się. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 16:14 Cześć! Już, już się przestaję tajniaczyć. Wyjaśniło się, dzisiaj. Przedłużono mi umowę Sami Wiecie Gdzie, tym razem na czas nieokreślony. Dziękuję Wszystkim za wsparcie, trzymanie kciuków i takie tam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 16:47 No to gratulacje, umowa na czas nieokreślony niezła rzecz! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 18:40 Co za czasy, panie, nastali, że umowa na czas nieokreślony bije na łeb Majorki i co tam jeszcze dawniej było synonimem niezwykłosci i egzotyki Gratuluję! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 25.05.12, 22:32 U nas na szczęście jeszcze to nie jest egzotyka Niezwykłość też w sumie nie... ale czasem miło stać się kimś zwykłym! A na Majorce na pewno wart jest zobaczenia ten stół, co cztery nogi miał i blat, jeśli ktoś pamięta Ale jak wynika z piosenki, można go obejrzeć w muzeum. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 07:41 Niesamowite, sobota 7 rano, a ja na nogach tzn. na siedzeniu. Spać nie mogłam, ale mam nadzieję, że dziś będzie ładnie i ciepło. Ptaszki świergolą od 4 rano. Witam tych, co też spać nie mogą i przypominam, że dziś Dzień Matki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 09:42 I ja się zwlekłam, choć jakaś taka pomięta i jakby przetrącona w kłębie. Kiedyś się mówiło (aj waj, jak niepolitycznie!): "leniwy jak Murzyn", ale ja im się nie dziwię, jak tak mają słońce nonstopes. Dżdżuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 09:49 A to na rozruch, mój ulubiony brunet i brunecik: www.youtube.com/watch?v=38GV-J6GzvI&feature=related Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 12:09 Bonżurek. Czy ktoś wreszcie wynalazł samosprzątające mieszkanie??? Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 14:09 Nie słyszałam, ale gdyby się okazało, że wynaleziono, to jestem żywo zainteresowana!!! Się kłaniam SzanPaństwu! szczęśliwa posiadaczka wreszcie ukwieconego balkonu Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 14:11 No pewnie. Wystarczy zainstalować moduł "Ukrainka" - ale wtedy wzrasta czynsz Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 14:43 Dobry dzień! A czy ktoś zna skuteczny sposób na migrenę, bo zemre niechybnie... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 14:52 Migreny zazwyczaj stara się przespać. Dzisiaj sobota, może Ci się uda. A tak na poważanie to podobno każdy ma swoją metodę i trzeba szukać i próbować aż się znajdzie. Jestem nieprzytomna, to znaczy mój mózg znowu zapadł w stan odrętwienia, a szanse na dżemkę są niewielkie. Miłego i specjalne dla mam wszelkich. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 15:12 mnie migrenka obudziła o 3.45 wzięłam mixa i o 9 obudził mnie telefon (tzw. były mąż z pytaniem czy na kawę może przyjechać! no kretyn po prostu!) teraz znów mnie ćmi i pora na kolejnego miksa A tak w ogóle to miłego wszystkim! trzymaj się pomarańczuchu podaję skład zainteresowanym: - jedna tabletka przeciwbólowego czegoś z paracetamolem, - jedna tabletka czegoś uspakajającego może być ziołowe, - jedna tabletka no-spy, - jedna łyżeczka cukru z 20 kroplami kardiamidu z koffeiną i po takim miksie udajemy się spokojnie do sypialni, zasłaniamy okienko i idziemy lulu Pomaga, sprawdzone, recepta pochodzi od takiego jednego znanego neurologa Jak mokry jaskier wschodzi na bagnie... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 26.05.12, 23:42 ooo dzięki! jesteś wielka, wypróbuję zapewne w najbliższym czasie dobrej nocy! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 13:10 Heniulaa, mix na chłopski rozum wygląda sensownie - składa się z leków na wszystko, co może powodować dyskomfort. Skurcze flaków, niskie ciśnienie, nerwy, bóle w ogóle... nawet cukier ma znaczenie Neurolog widać praktyk. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 08:32 Wątek długi straszliwie ale maja już końcówka, może damy radę w jednym... Czeremchy mnie wczoraj oszołomiły zapachem. Ależ mocno pachniały. Nie było akurat grama wiatru, ten zapach tak się kłębił, kłębił, kłebił. Chyba dziś trochę moja makówka jest nieszczęśliwa. Dyg. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 09:39 Słońce. Upał. Znów się trza pomęczyć na łonie z perspektywą pływanka pod wieczór moze, bo noc była prawie zerowa... Bry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 11:39 Czy gdzieś pada ??? Dajcie znać, jakby co Dzień dobry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 13:09 U mnie pada, ale nie wiem, czy to komukolwiek pomoże. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 27.05.12, 13:19 eulalija napisała: > Wątek długi straszliwie ale maja już końcówka, może damy radę w jednym... No właśnie, w tym miesiącu nie dzieliliśmy wątku i zrobił się taki, że ani połknąć, ani co. Maksymalna liczba postów na stronie, jaką można sobie ustawić to niestety tylko 300. Ale faktycznie, zakładanie nowego wątku podpadałoby pod brzytwę Och!Chama. I rzeczywiście, jakoś dojedziemy do końca. Ileż to jeszcze? Wszystkim damom, które są czyjaś mać życzyliśmy wczoraj, więc zostaje cztery i pół dnia. Wytrzymamy. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 00:44 No i mi zeżarło. Dłuższe też są i nie marudzą, vide oglądactwo. Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 00:56 A w ogóle dzień dobry, obudziła mnie dyskusja na temat sensu życia, dyskutanci zwinęli się i poszli w kimono, a ja zostałam i jem lody, nie lubię lodów.. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 02:07 No ba, ale oglądactwo to wątek zasłużony, przez Lylikę założony, i zachowany na wieczną pamiątkę jako ostatni żyjący dinozaur. Jak się chce mieć ostatniego żyjącego dinozaura, to nie należy marudzić, że ciasno w salonie i sałata wyżarta A wątki miesięczne są użytkowe, codzienne, czytliwe i piśne, skarby intelektu i erudycji oczywiście zawierają, ale nie takie, żeby lekceważyć przyziemny pragmatyzm. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 07:31 DelGado na urodzie ucierpiała. Gumę do żucia w ogon sobie wkleiła, mus było wyciąć. Kawałek ogona łysawy. Na dworzu śliczne tylko ta gangrena meszka lata i gryzie. Dyg. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 07:56 Cześć, jak rześko, jak miło, lipy pachną. Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 09:34 Meszek nie widziałam jeszcze,ale komarzyca zdążyła mnie udziabać.Uwierzyłam kuzynce,że ich nie ma.Znaczy komarów i komarzyc.Skorzystały z okazji i mojej naiwoności. Czy wam też Gazeta szaleje?Ostatnio nie mogę pisać na forum,nie otwierają mi się posty...strajk jakiś,czy co?Przecież lada chwila mnie nie będzie na dłużej. Na razie dzień dobry i zmykam codziennie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 11:14 No, wyspał sie człek, poczochrał, oczy odpluszczył, za stodoło był, czas o śniadaniu pomyśleć. Nic nie szaleje oprócz pogody. Owczarkowa może się wstydzić teraz na spacery chodzić. Jeden mój taki fest lokowaty po każdej wiosennej strzyży obrażał się na nas ciężko i choć zwykle rwał na zewnątrz przy kazdej okazji, a nawet i bez, po odchudzeniu futrzanym zawsze na początku trzeba go było z domu wypychać Dzień dobry. Chyba. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 12:58 eulalija napisała: > DelGado na urodzie ucierpiała. Gumę do żucia w ogon sobie wkleiła, mus było wyc > iąć. Kawałek ogona łysawy. A co, dajesz owczarkowej do żucia gumę Orbit, żeby miała białe i zdrowe zęby? Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 18:11 Albo puszczała balony balonówą? Ogólnie cześć Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 19:48 Obiema stronyma?... Wiem, już się dzisiaj witałam, ale po 10 dniach L4 człowiek dziwnie w pracy reaguje. I po pracy też. Wyobraźcie sobie, doszłam do wniosku, że część z tego, co robię, jest ŚMIERTELNIE nudna... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 28.05.12, 20:54 Dobry dzień, tak może być. Temperatura ok, ciśnienie nie zrobiło mi nic złego, a wieczorem się rozleniwiam (ale tak mam zasadniczo bez związku z wymienionymi wcześniej elementami, więc nie wiem czy się liczy ). A może tak założyć, że nie ważne ile postów 15-go zawsze nowy wątek? No może poza lutym, w lutym już 14-go. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 07:05 Wczoraj taką werwę miałam, że przez cały dzień przywitać się z Szanownymi nie zdołałam Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 08:18 Tej werwy chyba i na dziś zostało, skoro się witasz tak srana Ja protiwpołożno: właśnie końbinuję, jak tu nic nie robić... Br...y... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 10:38 Werwa, tez chcę ciepło, pięknie a tu człowiek smarka i przeziębiony, skandal. Ale, ale, widziałam jaśmin, wywąchałam się za wsze czasy i szczęśliwam :d Miłego dnia! Odpowiedz Link
groha Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 10:57 Przypuszczam, że werwa to jest takie coś, gdy człowiek mocno zbiera się w sobie i wstaje, chociaż nadal chętnie by poleżał? O, to mam. Codziennie rano. Całe masy werwy. I animuszu. Ano muszu Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 12:25 Groho, wielu ludzi tak ma codziennie. Nie jesteś sama w swojej werwie . Pracuje nad planem i głowa mnie już boli. Chyba po prostu go wyślę i potem będę się tlumaczyć już twarzą twarz, albo twarzą w twarze jeżeli bedzie ich więcej . Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 18:59 Dzin dybry. O! werwa, to by mi sie przydala w sobote, jak sobie przypalalam lokiec na grillu. Moze teraz bylby mniej spalony i nie pachnial szpinakiem z czosnkiem. Nie pytajcie dlaczego szpinakiem, bo nie wiem Z dobrych wiadomosci, jest nareszcie wznowienie Tajemnicy Abigail, to sobie odkupie, bo mi kiedys malpa jedna nieoddala. Upalek i duszek dzisiaj, nie ma czym oddychac. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 21:39 Cześć! O, proszę. Z "Abigail" to dobra wiadomość, ja swoją też straciłam za przyczyną małpy. Ile razy czytam klasztorne przygody Gurui w czasie wojny, przypomina mi się Abigail. Aczkolwiek u Gurui nie było aż takiego hardkoru... Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 22:32 Bry wieczór! Truskawki, truskawki, truskaaawkiiiii!! U SzanPaństwa też? Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 29.05.12, 23:42 Truskawki? W taka susze? Zazdroszcze jak nie wiem co. U nas co nie zmarzlo, to wlasnie usycha. Podejrzewam, ze w tym roku z sezonowych owocow beda pomarancze, li i jedynie Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 07:26 truskawki są ewryłer po 6 zł za kilogram, czereśnie 35 zła a bób tylko mrożony miłego i bez opadów Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 07:34 Toż ja wyglądam opadów jak kania dżdżu. W nocy burze miały być i lać i padać . Miały . Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 08:20 Wczoraj zaczęło padać. Cud, pomyślałam nabożnie. Dobrze, ze szybko myślę, to zdążyłam z całą myślą, zanim padać skończyło. Truskawki to ja leję deszczem osobiście generowanym z rozpryskiwacza. Jo napot kivanok! To dla uczyczenia Asi Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 08:34 Dzię dobry. U mnie też truskawki. Mniam. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 10:28 Truskawkami karmiłam siebie i rodzinę przez cały poprzedni tydzień codziennie. A w tym tygodniu jakoś mi kupowanie nie chce wyjść. Za to widzialam czereśnie po 22 pln/ kg i całkiem ładne były. Dzisiaj podróż do miasta kota. Nie lubie jechać, ale samo przebywanie wprawia mnie zawsze w super nastrój Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 10:44 Witojcie, dobre ludzie, maj się kończy, a ja dalej zachwycona - upałów do tej pory tylko tydzień był, w kwietniu. Jeszcze mi się coś takiego na Wołoszy nie zdarzyło! Jak już całkiem zramoleję, będę za Wieszczem powtarzać, że tylko jedną taką wiosnę miałam w życiu. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 13:48 Szkorbucie-L.! Gdybyś miała wolną chwilę w mieście kota, to dawaj znaka koniecznieeeee!!! Uć pozdrawia! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 15:22 Ale jechać na urlop, zeby potaplać się w basenie, niechby nawet najpiękniejszym??? Nie przyswajam. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 19:00 Zdaje się, że nieco się wątki pomieszały )) Pewnie, że na urlop to lepiej jechać nad wodę typu jezioro, rzeka czy inny ocean. Jednak będąc w Budapeszcie zdecydowanie wolałabym baseny z różnymi cudeńkami niż moczenie nóg w Dunaju Natomiast Asia niech tam sobie robi, co chce, byle tylko w zadowoleniu wakacjowała! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 16:20 Bardzo uprzejmie proszę o oświetlenie w temacie miasta kota. Czemu Uć? Dziękuję. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 16:47 eulalija napisała: > Bardzo uprzejmie proszę o oświetlenie w temacie miasta kota. Czemu Uć? Ełlaluniu ratujesz, bo jużem myślała, com najgÓpsza w okolicy, we dwie będzie nam raźniej! Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 18:35 Wyjaśnienie o mieście kota: Sami swoi - a kot z miasta Łodzi pochodzi Uć pozdrawia! Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 21:18 Jeśli słychać jakiś huk, to mój pusty czerep w ścianę! Łup, łup, łup! I buch w klatę, ale lekko, bo to winna ta co za ból nóg odpowiada. Dziękuję bardzo, dyg, bo chyba bym spać nie mogła. I DelGado wdzięczna do wypęku, spacer będzie miała spokojny. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 22:16 eulalija napisała: > Jeśli słychać jakiś huk, to mój pusty czerep w ścianę! Łup, łup, łup! > I buch w klatę, ale lekko, bo to winna ta co za ból nóg odpowiada. > Dziękuję bardzo, dyg, bo chyba bym spać nie mogła. > I DelGado wdzięczna do wypęku, spacer będzie miała spokojny. Spokojnie, Eulalijo! Przypominam uprzejmie, że nie ma obowiązku pamiętania, dlaczego Uć jest miastem kota Miłego spacerowania! Uć dyga dobranocnie! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 13:40 Zdecydowanie truskawki. Dziecię mam truskawkożerne do wypęku, więc kupuję i cieszę się, że pożera bez śladu alergii. Mam uraz po zobaczeniu własnej kuzynki, wówczas dziecia nieletniego bardzo, obsypanej plamami wielkości i koloru truskawek - po zjedzeniu trzech sztuk... Odpowiedz Link
eulalija Re: Majuwajuczenko! 30.05.12, 16:22 Dyg o 16.20? Chyba jeszcze wypada. No to dyg. Odpowiedz Link
embepe Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 06:35 Dzień dobry Szanownym w ostatnim dniu maja! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 07:22 Nie prognozowali deszczu, więc kropi. Dzień dobry. Zleciał szybko ten maj. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 07:36 O, ja gÓpia ci.., czyli Czerwony Kaptur! Że też zapomniałam, z czego słynie mniasto Uć!!!! No, odpracowałam samokrytykę. Deszczu ( na razie, mam nadzieję) nie widać. Myślisz, Senko, że z powodu prognozowali? Traktorek kosi, dlatego wstałam. Traktorek mały, ale ma ambicje dźwiękowe odrzutowca. Bry. Odpowiedz Link
tutul Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 08:59 Cieszyć się,czy płakać że maj się kończy?Nie wiem sama. Sie okaże w czerwcu.Dzień dobry Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 09:35 Dzień doberek. Pojutrze nad morze. Mórzko. Morzunio. Tra la la. Odpowiedz Link
felis2 Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 10:21 Miałam nieproszonego gościa. Ciepło w nocy, więc uszczęśliwiam sierście zostawiając im uchylone drzwi na taras. Jakieś sąsiedzkie futro uznało, że przyjdzie w odwiedziny i nie uwzględniło niegościnności i terytorialności moich księżniczek. Następnie okazało się, że wystraszony kot potrafi przyczepić się do pionowej ściany wnęki okiennej. Bezinwazyjnie, śladów pazurów w tynku nie było Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 11:47 Może się przyczepiał na pzyssawki? Ciśnienie zaczyna spadać i tak się zastanawiam czy uda mi się jeszcze coś dzisiaj zrobić czy już tak padne na biurku i będe leżła do 16 z przerwą na jedzenie. Miłego Wam. Odpowiedz Link
goonia Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 17:24 Witam i o zdrowie pytam. Polarny wiatr zabladzil i psuje szyki. Nogi mi zmarzly w klapakach a krytego obuwia nie mam zamiaru wyciagac. Susza nadal, trawniki wygladaja jak w sierpniu, w 3/4 suche. Musze chalupe zaczac sprzatac bojuz za chwileczke wizytacja z macierzy, ale jakos mi sie ciezko zabrac. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 17:34 Cześć! Goonia, łączę się. Też uważam, że skoro zainaugurowałam sezon na - jak to mówiła moja babcia - bose buty, nie ma sensu robić w tył zwrotów. Zwłaszcza, że w klapkach to nie wychodzi Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 17:38 Bez sensu, ykend niejako odgórnie zaczyna mi się jutro i trwa do wtorku, a roboty pracowej mam koszmarnie dużo... Może by się tak ktoś ze mną zamienił. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 20:20 A co jest w poniedziałek? Zaś coś przegapiłam? Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 20:48 Chyba prawosławne Zielone Świątki, już mi się wszystko plącze, schizofrenia normalna... Odpowiedz Link
salam_ji Re: Majuwajuczenko! 31.05.12, 21:09 My Zielone Świątki jeno w pierwszy dzień świętujemy, nad czym ubolewam. Nie to, żebym przesadnie świętowała, ale odpoczynek by się przydał. Póki co zmykam na kolejną delegejszyn. W Stolicy było fajnie Papugo Aro miałaś rację! odkryłam duszą i dałam szansę. Teraz rozumiem Co do truskawek to do ubiegłego roku mogłam je jeść bez ograniczeń. W ubiegłym roku dopadła mnie alergia gigant, mało nie zeszłam. Do kwietnia tego roku się leczyłam... Jednym słowem truskawki mentalnie wyrzuciłam z menu, można przy mnie mówić jak bardzo są przepyszne. Nie rusza mnie to (BBBUUUUU!!!!!!) Balamuku czekaj na link emailem Odpowiedz Link
balamuk Re: Majuwajuczenko! 01.06.12, 11:01 HA! Salamku, wielka jesteś, zagospodarowałaś mi dugi łykend! Odpowiedz Link