Dodaj do ulubionych

Biblioteka bez półek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:20
Fantastyczny pomysl!I czy mozna narzekac,ze mamy utrudniony dostep do
ksiazek. Dla mieszkancow malych miasteczek idealne rozwiazanie aby nie tracic
pieniedzy na jezdzenie, a dla ludzi zapracowanych, w wielkich miastach to
tylko chwila aby zamowic sobie ciekawa lekturke na weekend, aby byc trendy
oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biblioman Re: Biblioteka bez półek IP: 194.146.248.* 11.08.04, 12:14
      Nic nie zastąpi przyjemności grzebania po półkach bibliotecznych i
      księgarskich w poszukiwaniu upragninej ksiązki i jakiejś nowej niespodzianki,
      która być może otworzy nowe światy. A domowe zbiory, do których sie powraca. Ja
      głosuję za tradycyjnymi bibliotekami publicznymi oraz domowymi.
      • Gość: RobertS Re: Biblioteka bez półek IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 12:33
        Masz rację, ale masz dostęp do biblioteki po której możesz chodzić i
        wybierać...... a jakbyś nie miał???
        saro.pl to też rozwiązanie na dostęp do książek w przypadku braku czasu, braku
        biblioteki i braku dostępu do nowości!
        • Gość: zawiedziona Re: Biblioteka bez półek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 09:47
          12 zlotych za przeczytanie ksiazki i brak mozliwosci powrocenia do niej? Imho
          juz lepiej wydac drugie tyle, zeby miec swoja i ewentualnie odsprzedac kiedy
          sie bedzie chcialo. IMHO beznadzieja.
          • Gość: RobertS Re: Biblioteka bez półek IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 18:12
            jak można wydać 24 zł i kupić nowość książkową, która jest dostarczona do
            Ciebie do domu w cenie 24zł? Najtańsze są księgarnie internetowe - 27zł to
            średni koszt nowej książki (nowość a nie stare książki) plus przesyłkę 6zł =
            33zł...... czyli 3 razy tyle - lub czytasz trzy nowości za ta cenę :o))
            • Gość: Zgaga01 Re: Biblioteka bez półek IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 23.10.04, 10:14
              Nie jest już tak źle. Coraz więcej wydawnictw zaczyna wydawać serie kieszonkowe
              gdzie egzemplarz książki kosztuje do 20 zł. Poza tym sprawdzoną metodą
              kupowania w księgarniach internetowych jest kupowanie wspólne: czyli kilka osób
              robi jedno zamówienie aby rozkładały się koszty przesyłki.
              Aaaa. i póki co wspomniane w artykule wypożyczalnie funkcjonują w dużych
              miastach. Zanim "trafią pod strzechy" trochę czasu minie.
              • Gość: RobertS Re: Biblioteka bez półek IP: *.acn.waw.pl 24.10.04, 18:30
                wspólne zakupy to dobra rzecz. Ja niestety mam złe doświadczenia, bo jak ja
                zamawiam, to zawsze ktoś zmienia zdanie lub nie mają kasy....

A w małych miastach ta wypożyczalnia dostarcza Pocztą - mi się podoba to, że i
                w dużych i w małych miastach są podobne usługi dostępne - dzięki Internetowi -
                tak jak tu sobie rozmawiamy nie zależnie gdzie Kto jest !!

• Gość: RobertS Re: Biblioteka bez półek IP: *.acn.waw.pl 23.10.04, 22:41
        Masz rację - i nie zastąpi.... Magia Biblioteki jest niezastąpiona.
        Nawet w filmie "Miasto Aniołów" z Meg Ryan i Nocolas Cage – tam też Aniołowie
        też wybrali Bibliotekę na miejsce spotkań!!!

Krzychu to dobrzę ujął - To jest usługa, dla tych, którzy chcą mieć dostęp do
        nowości n bieżąco a nie mają czasu chodzić do Biblioteki.
    • filmmix Re: Biblioteka bez półek 11.08.04, 12:19
      marzy mi się bibliobus i objeżdżanie z nim maleńkich miasteczek i wsi - wciąż
      nie ma tam komputerów...
      • Gość: biblioman Re: Bibliobus ... IP: *.nbp.pl 11.08.04, 12:58
        To se ne vrati ... chyba ze z cala reszta PRL-em, LPR-em i Lepperem. Nie
        tesknie za tym a Wy?. Za lepszymi warunkami zycia, w tym dostepem do ksiazek
        gotowy jestem z Polski B, gdzie obecnie mieszkam przeniesc sie blizej swiata,
        na zachod zamiast czekac az ten swiat dowioza mi z wielka lacha w
        bibliobusach ... Na razie mam jeszcze czynna biblioteke 400 m od domu, w domu
        tez niezle, odziedziczone po rodzicach zapasy dobrych ksiazek ale to moze ulec
        zmianie.
        • Gość: Jagoda Re: Bibliobus ... IP: *.map.com 11.08.04, 20:40
          Ale nie kazdy ma biblioteke odziedziczona po rodzicach i publiczna 400 m od domu
          I dlatego walsnie uwazam, ze cybernetyczna wypozyczalnia to znakomity pomysl!
          Zreszta KAZDY pomysl, ktory ulatwi ludziom dostep do KSIAZKI to znakomitosc!!!!

• Gość: ballada Re: Bibliobus ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:03
          ...dobre podsumowanie... ale czemuz by nie skorzystać z atrakcyjnmej i
          nowoczesnej propozycji CYBERWYPOZYCZALNI ??!!
    • Gość: inga Re: Biblioteka bez półek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:21
      Średnio 11 zł za wypożyczenie książki - lekka przesada...
      • Gość: RobertS Re: Biblioteka bez półek IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 21:08
        koszt wypożyczania samej książki to 5zł. Poczta dostaje resztę!!!!!!!!

Jak masz Bibliotekę ze wszystkimi nowościami za rogiem, to nic nie kosztuje. To
        masz DOBRZRE!!! Ale nie każdy tak ma. Ja muszę jednak co najmniej płacić za
        bilet na autobus tam i z powrotem, co powoduje, że mam ukryty koszt
        wypożyczając z Biblioteki Publicznej do której muszę podjechać ( czasami ilka
        razy po jedną książkę..... a co dopiero jak się mieszka kilkanaście kilometrów
        za miastem!
        • Gość: Myszor Re: Biblioteka bez półek IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 22:04
          Statystyki są denne, wszyscy na wysokich stołach narzeka, że Polacy książek nie
          czytają, ale nikt nie robi niczego żeby właśnie małe miejscowości i wsie miały
          możliwość dorwania dobrej, nowej książki - ZA DARMO!
    • griszah Re: Biblioteka bez półek 12.08.04, 09:53
      Gość portalu: krzychu napisał(a):

> Fantastyczny pomysl!I czy mozna narzekac,ze mamy utrudniony dostep do
      > ksiazek. Dla mieszkancow malych miasteczek idealne rozwiazanie aby nie tracic
      > pieniedzy na jezdzenie, a dla ludzi zapracowanych, w wielkich miastach to
      > tylko chwila aby zamowic sobie ciekawa lekturke na weekend, aby byc trendy
      > oczywiscie.
      Czytanie aby być trendy?????? - podejrzewam, że to prowokacja.
      Wszyscy zwracają uwagę na nowości a czy w takiej wypożyczalni znajdzie się
      miejsce dla książek wcale nie nowych, trudno dostępnych i niewznawianych?
      Pozdrawiam.
    • Gość: Pelikan Re: Biblioteka bez półek IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 19:33
      ja mam bez polek, ksiazki sa w lezacych na biorku i innych miejscach pionowych
      stosach
      • Gość: ballada Re: Biblioteka bez półek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:54
        ...to widać, że masz na.... biUrku...a ja mam na podłodze też... nieważne
        gdzie - chodzi o to by CZYTAĆ- zaglądać - powracać- przypominać - pamietać -
        cytować ....
        • Gość: Myszor Re: Biblioteka bez półek IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 19:07
          .. a nei być TRENDY i szpanować stosem ksiażek - nowiutkich, czyściutkich i
          nieotwieranych.
    • Gość: p_wajdek Czy Saro.pl działa legalnie? IP: *.bci.net.pl / *.kkibci.pl 18.11.04, 14:58
      A czy konercyjna biblioteka saro.pl (wypożyczalnia) - zaznaczam
      słowo "wypożyczalnia" ponieważ działa na zasadzie wypożyczalni kaset video czy
      DVD kupuje książki z licencją? Czy ma podpisane umowy z wydawcami na podstawie
      tychże posiada prawa do zarobkowego wypożyczania wartości intelektualnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka