Dodaj do ulubionych

Mały Książę doczekał się ekranizacji

13.07.15, 18:28
Widzieliście już może trailer do filmu Mały Książę? Premiera na początku sierpnia. Aaaa! Już nie mogę się doczekać, bo Mały Książę to moja ukochana książka :D

Jakby ktoś chciał obejrzeć polski zwiastun to wklejam link:
www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+2+%28polski%29-36694
Zapowiada się świetnie! :))) Zresztą to chyba jakaś większa akcja, bo widziałam zapowiedzi książek i gadżetów filmowych. Dla Małego Księcia jestem w stanie się zrujnować :)))))
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 13.07.15, 22:13
      to już chyba, jak filmweb wskazuje - piąta czy szósta ekranizacja będzie ;)
      • agnieszka_azj Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 13.07.15, 22:58
        Z tego zwiastuna wynika, że to nie będzie ekranizacja - tylko coś na motywach raczej...

Pamiętam sprzed 30 lat taką ekranizację - dość, wydaje mi się, wierną oryginałowi, ale nie oglądałam jej od tamtych czasów
        www.youtube.com/watch?v=-plybb8zn9c&list=PL249DDE921113FC05
    • angazetka Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 16.07.15, 13:23
      Zwiastun widziałam i refleksje mam dwie:
      1. "Mały książę" jest lekturą dla bardzo konkretnego wiekowo odbiorcy, dla dorosłego - nie bardzo.
      2. Postać matki tak chamsko stereotypowa, że to aż smutne.
      • agnieszka_azj Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 16.07.15, 16:21
        angazetka napisała:

> Zwiastun widziałam i refleksje mam dwie:
        > 1. "Mały książę" jest lekturą dla bardzo konkretnego wiekowo odbiorcy, dla doro
        > słego - nie bardzo.

"Mały książę" zdecydowanie nie jest lekturą TYLKO dla dzieci ! Wręcz przeciwnie.
        • angazetka Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 17.07.15, 13:00
          No nie wiem. Dla mnie to taki zbiór mądrości dla nastolatków.
    • Gość: braan Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji IP: *.centertel.pl 16.07.15, 15:01
      No tak, bo to pierwsza taka produkcja, w której rodzice sa przedstawieni stereotypowo ;) Ja poczekam z ocena całości aż będzie mi dane obejrzeć film. Na razie mogę powiedziec jedynie, ze zapowiada sie nieźle :)))
      • angazetka Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 17.07.15, 13:02
        Pierwsza, nie pierwsza, wkurza mnie to. Nie lubię łopatologii.
    • zbyfauch Mały Książę 16.07.15, 16:57
      kojarzy mi się nierozłącznie z rysunkami autora.
      To chyba wystarczy za komentarz. :)
      • zbyfauch Re: Mały Książę 16.07.15, 17:00
        Trochę, jak "Since I've been loving you" w wykonaniu orkiestry Jamesa ś.p. Lasta. :)
      • maniaczytania Re: Mały Książę 16.07.15, 22:28
        no to film powinien Ci się podobać, bo w zwiastunie widać, że część filmu dość wiernie te rysunki odzwierciedla
        • zbyfauch Re: Mały Książę 17.07.15, 09:33
          maniaczytania napisała:
          > no to film powinien Ci się podobać, bo w zwiastunie widać, że część filmu dość
          > wiernie te rysunki odzwierciedla

Na podstawie zwiastuna mogę się zgodzić z jedną z poprzedniczek, że Mały Książę jest pozycją dla dzieci. Oczywiście w rzeczonej wersji.
    • czytajka86 Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 16.07.15, 21:12
      Taaa...ruszyła lawina promocyjna. Już widziałam w zapowiedziach się przewijają kubki, kalendarze, książki na podstawie filmu. Ale o plakat to bym się pokusiła... bo jest piękny. Trzeba będzie zapolować gdzieś w kinach i wyżebrać jeden. Albo kupić książkę, pociachać i ilustracje do antyramy i na ścianę :D:D Bo kadry z filmu śliczne. I ta muzyka.... :D:D
      • miraflores5 Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 19.07.15, 17:12
        Zapowiada się ciekawie, ale ja jestem już za stara, a dzieci nie mam
        • czytajka86 Re: Mały Książę doczekał się ekranizacji 19.07.15, 19:22
          Moich łobuzów nie ma całe wakacje w domu (obozy, babcia itp) a ja? Tak bardzo chcę zobaczyć ten film, że wybieramy sie z mężem na premierę, bez dzieci. A z nimi pójdziemy zobaczyć księcia jeszcze raz jak wrócą :) oboje jesteśmy urzeczeni pomysłem na historię filmową i wcale się nie pogniewam jak dzieci choćby raz wspomną, że fajnie byłoby mieć kubek z księciem, kalendarz na nowy rok szkolny czy książkę z kadrami z filmu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka