xigriss 23.02.07, 11:42 pytanie brzmialo: co czeka mnie w życiu uczuciowym.. czy poprawnie interpretuję ow hexagram,ze jakas rewolucja? prosze w mia re mozliwosci o odp. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transwizje Re: Hexagram 49....interpretacja 23.02.07, 15:15 Zajrzyj na stronę "Księga Przemian", tam zamieściłam wszystkie swoje interpretacje heksagramów. Pozdro. ES Odpowiedz Link
lukowitz Re: Hexagram 49....interpretacja 23.02.07, 17:34 hej a maiałś jakieś linie zmienne, bo one bardzo dużo mówią o danej sytuacji. niedawno również otrzymałam heksagram 49, jednakże ze zmienną linią 5 pytanie dotyczyło oczywiście tematu miłość, spotkanie teraz mam czas tzw. poczekalni, aż wypełni się to, co powinno o ile interpretacja była właściwa. Z całą pewnościa nadchodzi zmaina i myslę, że bardzo dużo w Twoim temacie -o który pytasz-ulegnie radykalnej zmianie, pytanie tylko kiedy i co powinnas zrobic aby było ok.:-) ale może ES sprostuje, jesli sie mylę? pozdro ML Odpowiedz Link
adraa Re: Hexagram 49....interpretacja 23.02.07, 20:16 tzn. w drugiej linii byla taka pionowa zas w czwartej wpisana pozioma ... Odpowiedz Link
adraa Re: Hexagram 49....interpretacja 23.02.07, 20:17 to ja xigriss tylko z innego konta pocztowego korzystalam... Odpowiedz Link
lukowitz Re: Hexagram 49....interpretacja 24.02.07, 14:46 sorry, ale nie bardzo rozumiem jak wpisana pozioma/ w co wpisana/ a poza tym co znaczy taka pionowa? sprecyzuj :-) czy korzystałaś z łodyg krwawnika? wiem, że są linie pionowe : przerywane i ciągłe, innych nie znam , chętnie pomoge ale określ dokładniej pozdro ML Odpowiedz Link
transwizje Re: Hexagram 49....interpretacja 24.02.07, 16:04 lukowitz, chyba poziome, a nie pionowe (stojące)... ;-))))) Odpowiedz Link
lukowitz Re: Hexagram 49....interpretacja 25.02.07, 09:39 :-))))))))) jasne, że są tylko poziome linie, a te pionowe niby z innej bajki:- ) , ale skoro adraa ma w układzie pionowe, a poziome są wpisane??? ...no i dalej nic z tego nie rozumiem, więc pozostaję przy tych pionowych, może należy nieco inaczej spojrzeć na ta kwestię? :-) i wszystko się wyjaśni?? pozdrawiam serdecznie w pionie i poziomie ML Odpowiedz Link
xigriss Re: Hexagram 49....interpretacja 27.02.07, 15:52 na wstępie chce przeprosic,ze wczesniej nie pisalam,ale po porstu nie mialam dostepu do sieci. te linie zmienne to byly:linia zmienna ciagla i linia zmienna przerywana,jak sie dowiedzialam... hmm niedawno ponownie skorzystalam z wyroczni pytanie brzmialo:jakie zmiany czekają mnie w nadchodzącym czasie w życiu uczuciowym? odp na syt.obecną wyszl heksagram 60 zas na przyszlosc 58 generalnie chyba nie tak zle choc hmm interpretowac moge hex. 58.ze czeka mnie zawod na kims bliskim, z kotrym laczyc mnie bedzie dobra zabawa....... Odpowiedz Link
lukowitz Re: Hexagram 49....interpretacja 28.02.07, 11:18 hej :-) tak by to wyglądało, jak sugeruje transwizje najpierw pion, a potem poziom :-))))) zapowiada się świetna zabawa, tylko ciekawe u kogo, u której z nas, bo xigriss wylosowała, ja namieszałam przez nieuważność mysli swoich, a transwizje pokreciła tą karurelą. Energia poszła w ruch, koło przemian ruszyło z kopyta. ...ale z całą pewnością będzie lekkość formy, zmienność uniesień, nie wiem co z treścią?? pozdrawiam ML Odpowiedz Link
transwizje Re: Hexagram 49....interpretacja 28.02.07, 18:07 a jak ma się 60 do teraźniejszości? Praca, obowiązki, terminy? W zgodzie z tym dopiero można rozumieć 58. U mnie to przeważnie przyjaźń, grupa, życie towarzyskie, |branżowe" w grupie zainteresowań. Z rzadka może być krótki romans, flirt, ale 58 jest raczej rozrywkowe. Ty mi wygląda na takie radosne wyrwanie się z pracy, od obowiązków, na hurra! ale to tylko wyobrażenie, oczywiście. Pozdro. ES Odpowiedz Link
lukowitz Re: Hexagram 49....interpretacja 01.03.07, 09:00 nie powiem, że Twoja ostatnia odp. jest enigmatyczna, ale jasna dla mnie nie jest :-) Nie wiem jak osoba , która postawiła pytanie wyroczni? Milczy, nie wypowiada się w tym zakresie..może też nie łapie? 60 do teraźniejszości u mnie np. to pasuje, bo i terminy mam, których musze bardzo pilnować i te obowiązki raz miłe innym razem mniej ;-) ale 58 zazębia się z 60 , przplatają się.. chociaż jestem raczej duchem twórczym, lekkim to obowiązki trzymają mnie mocno na ziemi. Myslę, że koło przemian cudownie zacznie teraz scalać jedno i drugie, energia jang i jin będą sie ku sobie przyciągały powoli aczkolwiek skutecznie. Mimo przeszkód, oporów, niejasności cos zacznie sie kreować, cos bardzo konkretnego, ale wynik jest troszke przesunięty w czasie... :-) bardzo nie bardzo? pozdrawiam ML Odpowiedz Link
adraa Re: Hexagram 49....interpretacja 01.03.07, 14:36 hmm w sumie mam obowiazki nauki... co do uczuc to stagnacja cos co sie nie zaczelo rozlecialo sie w duzej mierze przeze mnie.... moze to sie zmieni na lepsze oczywiscie...;) Odpowiedz Link
transwizje Re: Hexagram 49....interpretacja 03.03.07, 19:38 trzeba mieć nadzieję, że nie będzie to "powtórka z rozrywki"... ;-) Pozdro. ES Odpowiedz Link