Dodaj do ulubionych

czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania?

10.11.04, 21:12
Obserwuj wątek
    • ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 10.11.04, 21:21
      Bardzo lubię czytać książki w których losy bohaterów przedstawione sa na tle
      kultury i obyczajów panujących w innych krajach. Coś w stylu "Majjada, kobieta
      Iraku"-Jean Sasson, "Wszystkie jesteście niewierne" - Zoja, "Biała Masajka" -
      Hofman Cori, "Spalona żywcem" -Souad.
      Jeśli ktoś również czyta taką literaturę to bardzo proszę o podanie tytułów
      które warto przeczytać.
      • dafni Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 11.11.04, 14:58
        A czytałaś już "Hańbę" Coetzee?
        • pax_tibi Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 11.11.04, 21:34
          faktycznie Coetzee to dobry pomysł, ale poleciłabym raczej "W sercu kraju"
          i "Wiek żelaza"
        • ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 15.11.04, 19:27
          Dziękuję za odpowiedź, na jakiś czas będę miała co czytać. Przeczytałam opisy
          wymienianych książek właśnie o coś w tym stylu mi chodziło. Jeszcze raz bardzo
          dziękuję za odpowiedź. Gdyby jeszcze się komuś przypomniał jakiś tytuł godny
          przeczytania to będę wdzięczna za propozycję.
        • Gość: mysz Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 17.11.04, 14:08
          "Hańba" jest genialna!!!
          zacznij od "Hańby"
      • Gość: jelonek_k Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:46
        Czerwona Azalia Anchee Min i Dzikie Łabędzie: Trzy córy Chin Jung Chang
      • Gość: anijm Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:19
        "Białe zęby" Zadie Smith - niesamowicie wciągająca i dowcipna powieść, choć
        wcale nie lekka; wymaga sporego wysiłku intelektualnego.
      • chiara76 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 15:51
        Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodziło, ale ja jestem ostatnio pod wrażeniem
        książki Anity Nair "Przedział dla Pań". Akcja dzieje się współcześnie w
        Indiach.
    • Gość: . http://kanalizacja.blox.pl IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.04, 03:32
      .
      • Gość: . Re: http://kanalizacja.blox.pl IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.04, 03:33
        kanalizacja.blox.pl
    • kamkap Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 16.11.04, 13:41
      Mah, Adeline Yen - Spadające liście : prawdziwa historia niechcianej chińskiej
      córki
    • xkropka Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 15:27
      W ogóle całą Anchee Min podpada pod tą kategorie. Dorzuciłabym
      jeszcze "Wyznania gejszy" Goldena.
      A żeby za bardzo orientalnie nie było, to Isabel Allende, najlepiej "Dom dusz",
      czyli Argentyna.
      • ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 17:09
        Dziękuję za proponowane tytuły. Wreszcie mam w czym wybierać.
    • Gość: Jack Fairy Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=16970636&a=16970636

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka