ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 10.11.04, 21:21 Bardzo lubię czytać książki w których losy bohaterów przedstawione sa na tle kultury i obyczajów panujących w innych krajach. Coś w stylu "Majjada, kobieta Iraku"-Jean Sasson, "Wszystkie jesteście niewierne" - Zoja, "Biała Masajka" - Hofman Cori, "Spalona żywcem" -Souad. Jeśli ktoś również czyta taką literaturę to bardzo proszę o podanie tytułów które warto przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 11.11.04, 14:58 A czytałaś już "Hańbę" Coetzee? Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 11.11.04, 21:34 faktycznie Coetzee to dobry pomysł, ale poleciłabym raczej "W sercu kraju" i "Wiek żelaza" Odpowiedz Link Zgłoś
ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 15.11.04, 19:27 Dziękuję za odpowiedź, na jakiś czas będę miała co czytać. Przeczytałam opisy wymienianych książek właśnie o coś w tym stylu mi chodziło. Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź. Gdyby jeszcze się komuś przypomniał jakiś tytuł godny przeczytania to będę wdzięczna za propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 17.11.04, 14:08 "Hańba" jest genialna!!! zacznij od "Hańby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelonek_k Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:46 Czerwona Azalia Anchee Min i Dzikie Łabędzie: Trzy córy Chin Jung Chang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anijm Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:19 "Białe zęby" Zadie Smith - niesamowicie wciągająca i dowcipna powieść, choć wcale nie lekka; wymaga sporego wysiłku intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 15:51 Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodziło, ale ja jestem ostatnio pod wrażeniem książki Anity Nair "Przedział dla Pań". Akcja dzieje się współcześnie w Indiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: http://kanalizacja.blox.pl IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.04, 03:33 kanalizacja.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 16.11.04, 13:41 Mah, Adeline Yen - Spadające liście : prawdziwa historia niechcianej chińskiej córki Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 15:27 W ogóle całą Anchee Min podpada pod tą kategorie. Dorzuciłabym jeszcze "Wyznania gejszy" Goldena. A żeby za bardzo orientalnie nie było, to Isabel Allende, najlepiej "Dom dusz", czyli Argentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ula21 Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? 17.11.04, 17:09 Dziękuję za proponowane tytuły. Wreszcie mam w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: czy ktoś może mi coś polecić do przeczytania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=16970636&a=16970636 Odpowiedz Link Zgłoś