rach_ciach_ciach 09.12.04, 12:11 Jestem totalną ignorantką jeśli chodzi o ten gatunek a muszę kupić prezent osobie, która chce przeczytać "coś Dukaja" a jeszcze nie czytała nic dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_ma_takiego_numeru Re: Co Dukaja polecacie? 09.12.04, 13:38 jeśli jeszcze nie czytała nic, to polecałbym zbiór opowiadań "W kraju niewiernych" (zawiera Katedrę, oraz Ruch Generała, nad którym Bagiński pracuje). opowiadania są z natury rzeczy lżej strawne, co może pomóc przy pierszwym kontakcie z Dukajem. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Co Dukaja polecacie? 09.12.04, 14:04 "Inne pieśni" - wg narazie najlepsza dukajska powieść Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_takiego_numeru Re: Co Dukaja polecacie? 09.12.04, 16:58 pierans napisała: > "Inne pieśni" - wg narazie najlepsza dukajska powieść wiem że jest niezła, ale zauważ, że ma to być początek kontaktu z tym autorem... nie będąc pewny gustów obdarowanej osoby polecam jednak opowiadania.. poza tym będzie mogła (obdarowana osoba) porównać prozę z ekranizacjami Bagińskiego. A w ogóle, to nie czytałem lepszego polskiego autora SF. Odpowiedz Link Zgłoś