kocio_pierzaczek 26.05.11, 08:22 Dawno nie było. Pobawimy się? To zaczynam, będzie łatwo. Przy jakim drzewie była studnia, w której woda zrobiła się żelazista? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36krzysiek Re: Zagadki Vol. X 26.05.11, 08:33 Dobrze? Jak nie, to będzie poza konkursem. Co to jest: czarne na czerwonym jedzie po zielonym. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki Vol. X 26.05.11, 08:37 Za moich czasów, czyli tak gdzieś średni mezozoik, mówiło się: czarny Murzyn na czerwonej jawie jedzie po zielonej trawie Odpowiedź też poza konkursem, bo spadam, pa dam pa dam pa dam... Odpowiedz Link
konopika Re: Zagadki Vol. X 26.05.11, 16:29 Jedna była pod dębem, ale przyznaję, że nie pamiętam, czy to ta od żelazowej wody Odpowiedz Link
konopika Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 11:44 Uwaga, będzie łatwo: Ukradziona Teresa "Takie cóś miała na plecach" co pozwoliło stwierdzić, że to właśnie ją widziano na motorze. Co i skąd to było? Odpowiedz Link
groha Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 12:17 > "Takie cóś miała na plecach" Garb? Pardon, to tylko żarcik taki byle jaki Odpowiedz Link
konopika Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 12:36 Brawo Seneko, dopisz jeszcze skąd ta ścierka na plecy. I zadawaj Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 15:49 Ścierka z Cieszyna Co ogłuszyło Tereskę - dobrze, że poleciało do wody, a nie w las? Odpowiedz Link
ania_m66 Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 17:58 ekrazyt w ognisku zapalonym noca na wyspie zeby zjesc zlapanego szczupaka i sie ogrzac. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 19:49 Alicja podejrzewała nasionka ale to jednak były papierosy, których zabrakło przy bigosie i rozważaniu kto jest mordercą. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 22:13 Jak mus to mus. Ze starszych. Trzy umiejętności mniej osiągalne dla przeciętnego człowieka w zakresie posiadania Marka. I nie chodzi mi o dziennikarstwo i dojenie krów Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki Vol. X 27.05.11, 22:31 Pilotowanie takich różnych fruwających, fechtunek, skoki ze spadochronem, bycie rybakiem. A doił kozy Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 28.05.11, 10:28 Jeszcze umiał z różnych strzelać Zadajesz. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 02.06.11, 21:15 Ewa9717 zadasz? Bo bym tak popróbowała, a nuż się uda . Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 02.06.11, 22:09 Bo już nawet w tym porządnym wątku są dwa wątki, ale ja, JA, Eulalija, mówię, Ewa zadaje! Odpowiedz Link
gat45 Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 28.05.11, 11:22 psze pani, psze pani, ta ścierka była w paseczki ! Odpowiedz Link
ania_m66 Re: Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 28.05.11, 13:00 zielono - zolte paski, jakby cos Odpowiedz Link
groha Re: Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 28.05.11, 13:57 Lniana też była ona, dodajmy. Rzeczona ścierka, znaczy. Musiała taka być, albowiem pochodziła z epoki, gdy polski len zdobił ciebie i twój dom. Oraz plecy, jak widać. Odpowiedz Link
konopika Re: Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 28.05.11, 14:54 Prawdę powiedziawszy, to właśnie tak wyczerpującej odpowiedzi na temat ścierki oczekiwałam Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 03.06.11, 10:24 Ewo, zadaj coś nowego, Twoja kolej. Niech ta ścierka już zejdzie z pierwszego planu Odpowiedz Link
konopika Re: Jako "nowa" muszę być nadgorliwa : 03.06.11, 14:11 Ewa chyba nie wie, że zadaje Odpowiedz Link
gat45 A pytanie może być ? 03.06.11, 13:14 Powiedzmy, że jest to zagadka, na którą ja nie znam odpowiedzi. Czy Małgosia jest siostrzenicą autorki, czy jej ex małżonka ? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: A pytanie może być ? 03.06.11, 14:09 A czy autorka ma/miała siostrę? Odpowiedz Link
gat45 Re: A pytanie może być ? 03.06.11, 14:31 Właśnie dlatego pytam, psze pani psorki, bo mi się nie zgadza. Moja siostrzenica tu, moja siostrzenica tam, a o siostrze(ach) ani dudu. Chociaż też mam wątpliwość : czyją przyjaciółką w latach młodzieńczych była ta kolaborantka ze "Studni przodków" ? Nie siostry ? Na swoje usprawiedliwienie dodam, że mam u siebie tylko kilka tytułów. Resztę czytałam w pożyczkach podczas pobytów w Polsce. A tu i teraz nie mam żadnego dostępu do tekstów źródłowych. No to pytam (( Odpowiedz Link
goonia Re: A pytanie może być ? 03.06.11, 17:14 Siostrzenica jest w spadku po mezu. A kolaborantaka byla przyjaciolka ciotki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A pytanie może być ? 03.06.11, 18:52 Eulalija ma moc. Przekonywania. Która z bohaterek i dlaczego była żywą pomocą architektoniczno-projektową? Odpowiedz Link
eulalija Re: A pytanie może być ? 03.06.11, 23:10 Moc mocą ale coś mi na pamięć zapadło ... Barbara? Od pachnienia zlewu? We WJP? Bo jeszcze mi w jednym miejscu dzwoni ale zdecydowanie ciszej ... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A pytanie może być ? 04.06.11, 19:44 Monika. A w pytaniu było jeszcze: dlaczego? Odpowiedz Link
ania_m66 Re: A pytanie może być ? 04.06.11, 20:05 bo byla najgrubsza baba w biurze tylko zapomnialam, kto w projektowanej przez siebie kuchni musial wyliczyc, ile potrzeba miejsca, zeby gruba baba mogla sie schylic. januszek? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A pytanie może być ? 04.06.11, 20:38 No to mamy trzy kandydatki, wespół w zespól raczej się nie da, więc na kogo wypadnie, na tego bęc! Ania zadaje Odpowiedz Link
eulalija Re: A pytanie może być ? 04.06.11, 22:56 Bo raczyłyśmy w zespół wespół iść dobrym tropem ino ciut obok. Ale też uważam że najbliżej Ania i na nią padło. Ania! Dawaj. Bo inaczej do ścierki wrócimy! Odpowiedz Link
ania_m66 Re: A pytanie może być ? 05.06.11, 01:05 przepraszam za zwloke, na koncercie bylam. gdzie odbyl sie pogrzeb heleny wystrasz? Odpowiedz Link
ania_m66 Re: A pytanie może być ? 05.06.11, 10:32 a jak jeszcze odpowiesz w czyim grobie, to juz w ogole bedzie full wypas Odpowiedz Link
tutul Re: A pytanie może być ? 05.06.11, 12:15 Oj,nazwiska nie pamietam,ksiazek nie mam pod reka.Ale na pewno w grobie rodzinnym kuzynki,ktora uszczesliwila spuscizna. Odpowiedz Link
tutul Re: A pytanie może być ? 05.06.11, 16:11 Jaka ksiazke musial odkupic Lesio i dlaczego? Odpowiedz Link
embepe Re: A pytanie może być ? 05.06.11, 22:36 Książka była Lesiowi pożyczona, więc należało ją odkupić. Niestety, tytułu ani autora książki nie można było stwierdzić, bo tajemnicza siła w domu Lesia poszarpała tom stopniu znacznym. Było to dzieło naukowe o trujących substancjach w produktach spożywczych. A tajemniczą siłą drącą okazała się małoletnia dziecina goszcząca w Lesiowym domu. Zdałam??? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 00:15 Prostuję - dziecina nie gościła, dziecina zamieszkiwała, była albowiem córeczką Lesia. Wszystko się zgadza. Potem zresztą okazało się, że wcale nie trzeba niczego odkupywać, bo kuzynka dzieło zna na pamięć, a ponadto ma nowsze wydania. Odpowiedz Link
ania_m66 Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 10:19 kurde, zupelnie nie kojarze tego wszystkiego z jakiej ksiazki teraz zdajemy? z "lesia"? Odpowiedz Link
eulalija Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 10:29 Książki są absolutnie dowolne. Czy Minerwa potwierdził odpowiedź Embepe? Bo nowej zagadki nie widać i ścierka nad nami zaczyma latać jak ta czarna gaździna Odpowiedz Link
eulalija Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 10:30 A! Nie Minerwa, to Tutul ma potwierdzić! Odpowiedz Link
tutul Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 14:21 O kurcze! Troche kilometrów musiałam zrobić dzisiaj.Z Dublina wrócilam i potwierdzam . Tylko kto teraz zadaje? Minerwa chyba eulalija napisała: > A! Nie Minerwa, to Tutul ma potwierdzić! Odpowiedz Link
embepe Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 20:47 Pcham się z pytaniem, bo to ja odpowiadałam, a Minerwa mnie nieco skorygowała . Możnaaaaa? Pytanie: czym zajmował się pierwszy właściciel Chabra? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 21:27 Zbierał znaczk, był na emeryturze i wydaje mi się, że parał się myślictwem. Ale nie mam zielonego kim był z zawodu wyuczonego lub wykonywanego Odpowiedz Link
embepe Re: A pytanie może być ? 07.06.11, 19:09 Mnie o te znaczki chodziło! Potwierdzam prawidłową odpowiedź i wytykam Cię palcem do zadania następnej zagadki! Odpowiedz Link
embepe Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 18:08 Oj pewnie, że dziecina była udomowiona, Lesiowa. Pokręciło mi się nieco, że to kuzynka przyszła do Lesiów z dzieciną! Dzięki za sprostowanie! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: A pytanie może być ? 06.06.11, 19:19 Gat 45 - pytania dowolne, ze wszystkich tytułów Odpowiedz Link
gat45 Jeszcze jedno pytanie mam 06.06.11, 10:51 czy to nie będzie nietaktowne w tym wątku ? Jest jakiś specjalny na pytania-pytania, nie żadne zagadki ? Jak się nazywa córka Małgosi, siostrzenicy eksa ? W "Zapalniczce" występuje jako Marta, a coś mi chodzi po głowie, że jej było Zuzanna. W książce, której tytułu nie pamiętam i nie mam możliwości sprawdzić. W każdym razie tej Zuzannie wypłakiwała się w dekolt Dominika z żalu po Krzysiu-komputerowcu, opętanym przez piękność, co to się rwała do telewizora. Odpowiedz Link
gat45 Chlip,chlip:((( 07.06.11, 07:56 Nikt mnie nie lubi, nikt mi nie odpowiada, zostawili mnie samiutką na samiutkim dole...... snif, snif ........ Zabieram lalki i szmatki i idę sobie. Buuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 09:01 Gatu, wracaj ze szmatami Lubi, lubi, tylko ten upał. Trza chór kań reaktywować cycuś... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 09:48 Gat, ja bym chętnie odpowiedział ale kompletnie nie wiem o kogo pytasz a w dekolt to ja Kociowi płakałem, chooś wsale teo nie pamętam Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 09:49 W Autobiografii chyba jest, jak nie zapomnę, to sprawdzę. I przestań się mazać bo dostaniesz karę na komputer ! Odpowiedz Link
gat45 Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 11:26 Wypluj Pan tę karę na komputer, ale już !!!!!!! Ledwiem mój, paskudę, do porządku doprowadziła całonocną pracą, bydlę mi brykało i słynny szafirowy ekran z groźbami karalnymi co chwilę mi wyświetlało. Wyczyściłam go naukowo, Windows wyjęłam i włożyłam z powrotem, defragmentację obu dysków mu zrobiłam !!!! Wszystkie programy i cała moa robota fte i wefte - wyprogramować, kopie zrobić na zewnętrznym i na abarot). Odkurzaczem przejechałam (BTW doskonały program - znacie?). Więcej nie chcę ! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 11:43 Fiu, fiu, zaleciało techniką, cokolwiek ona znaczy. Ale to jest potwierdzenie mojej teorii, jak dostaniesz karę na siedzenie na kompie to nie będziesz go psuła Odpowiedz Link
gat45 Re: Chlip,chlip:((( 07.06.11, 13:19 Nieeeeeeeeee, proszę, nie ! Ja już będę bardzo grzeczna. Słowo zucha ! A przy komputerze często dni spędzam naprawdę za karę, bo pracuję nań. Znaczy na nim, a nie na niego. A może jednak na niego też ? Ot, zagwozdka. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jeszcze jedno pytanie mam 07.06.11, 14:36 Córka Małgosi, siostrzenicy eksa ma na imię Marta, przynajmniej tak twierdzi jej matka. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Jeszcze jedno pytanie mam 09.06.11, 09:39 ewa9717 napisała: > A matka jest tylko jedna Ojciec też jest ważny, a nawet wazniejszy, jak matka wyjedzie Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 09.06.11, 08:33 Człowiek zadaje i nawet o tym nie wie. No to ze względu na te upały będzie prosto: jakiej rasy był czarny pies? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 09.06.11, 12:15 Szybko i poprawnie. Polecam tego forumowicza !!!! Zadajesz Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki Vol. X 09.06.11, 14:23 Krytykując swojego byłego już blondyna zycia przedstawiła Gurua bardzo trafną definicję "działania" i jego, i słusznie minionego ustroju. W złej chwili to napisała, bo ustrój ponoć minął już dość dawno temu, a definicja nadal się sprawdza Jak toto mniej więcej brzmiało? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 11.06.11, 19:39 Ewo, rozjaśnij trochę mroki, proszę Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 11.06.11, 22:35 Niech rozjaśnia, ale do diabła, ma zadawać!! Od tego, do diabła, jest ten wątek!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 12.06.11, 10:34 Matkooo ... Dawno z takim zrozumieniem inaczej tekstu nie przeczytałam. Łup w klatkę. Ale nic mi nawet nie szemrze ... Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Zagadki Vol. X 12.06.11, 19:10 Nasiadówki, zebrania partyjne, ględzenie o niczym, definiowanie problemów, pisanie pism różnorakich i w rezultacie niiiic konkretnego, i wszystko zostaje po staremu. Może być? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki Vol. X 12.06.11, 19:30 Meń węceń acz Gurua ujęła rzecz barwniej, moje ulubione kłapanie dziobem też tam chyba było. Zadajesz Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Zagadki Vol. X 12.06.11, 20:53 Kto czyją rodzinę wyrżnął do nogi, gdy Krzysztof Kolumb płynął do Ameryki? Odpowiedz Link
balamuk Re: Zagadki Vol. X 15.06.11, 21:38 Mam wrazenie, tylko wrazenie, bo ksiazka w Polsce i nie sprawdze, ale w "Zwyczajnym zyciu" chyba ktorys Jaroslaw wyrznal do nogi rodzine Swiatopelka (wzglednie odwrotnie)? Przy okazji Sarenkowych metod nauczania. Ale oni do Kolumba maja blisko piec wiekow? Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Zagadki Vol. X 16.06.11, 22:27 Masz rację! Podwójną, albo i potrójną, zależy jak liczyć. To zdanie (o wyrzynaniu) tak pięknie brzmiało, że musiałam je wykorzystać . Zadajesz! Odpowiedz Link
balamuk Re: Zagadki Vol. X 17.06.11, 18:24 O mamusiu... Jakie buty zdaniem Joanny nosi ruski patriarcha? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 25.06.11, 21:15 To może już czas na podpowiedź . Chyba, że jednak ktoś wie? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 25.06.11, 22:20 Złocone postoły nosi. Pangolin nie nosił, więc to on, a nie ruski patriarcha leżał z mordą w pijawkach. Łomatko, wyobraziłam sobie pangolina w złoconych postołach... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 27.06.11, 00:05 Nikt nie potwierdził, ale jestem pewna tych postołów jak własnych personaliów. Więc może zadam? Kto i po co śpiewał wielkim głosem "Przybieżeli do Betlejem pasterze"? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki Vol. X 27.06.11, 12:03 Tadzio spiewal, zeby dac znac, ze Bogusia zjawila sie w polu widzenia. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 27.06.11, 22:14 A Bogusia pytała, czy się Tadziowi pory roku pomyliły Zadajesz! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 29.06.11, 00:51 Śliwowicą czy śliwówką? Bo jeżeli śliwówką, to żeby udawać jedzenie śniadania, żeby się szef nie kapnął, że się pije w pracy. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 29.06.11, 22:46 Brawo, Kociu. Właśnie w reliefy. Zadajesz Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki Vol. X 30.06.11, 08:41 Zatem pozostańmy w tym klimacie. W co rzekomo urżnęła się Agata? Odpowiedz Link
konopika Re: Zagadki Vol. X 30.06.11, 14:53 To poza konkursem. Zwykłe pytanie. Ale ktoś się w ten czarnoziem załatwił... Kto to był? Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki Vol. X 30.06.11, 20:20 W opiłki metalowe... kocio_pierzaczek napisała: > Zatem pozostańmy w tym klimacie. W co rzekomo urżnęła się Agata? Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki Vol. X 01.07.11, 18:53 Krowa z urody,kura z umysłu,ameba z charakteru- o kim mowa? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 03.07.11, 21:48 A czasem nie matka Thurego, eks źona Thorkilda? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 13.07.11, 09:03 mnie się wydaje, że aaach-a już by mógł/ mogła zadać (swoją drogą formę czasownika dopasowujemy do pći osoby czy niku? jestem tym żywotnie zainteresowana/ zainteresowany - szkorbut -l. ) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki Vol. X 13.07.11, 15:44 Tak czy siak "aaach-a" czyta się jak wydłużona Acha, więc rodzaj jest ewidentnie żeński, przez to a na końcu A co do innych nicków, trudno powiedzieć. Kiedyś niewiasta o męskim nicku przez dwa lata domagała się od Arthura przeprosin za to, że nieświadomie nazwał ją obywatelem... Osobiście uważam, że kto zna płeć danej osoby, bo np. czyta jej posty i pamięta, że Kocio tańczyła na stole a S-L niedawno powiła dziecię (czego mężczyzna żadną miarą uczynić by nie mógł), ten powinien używać formy zgodnej z tąże płcią. Właścicielki zaś męskiego nicka nazwane z męska przez kogoś nieuświadomionego IMHO nie powinny się obrażać, tylko z pięknym uśmiechem sprostować, nikt albowiem nie ma obowiązku bycia Duchem Świętym i np. z rzadka lub od niedawna zaglądając na forum może nie wiedzieć, kto się pod jakim mianem kryje. Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki Vol. X 19.07.11, 20:46 Łomatkoicórko, ale sobie nicka wybrałAM! Nijakiego! To na wszelki wypadek informuję, że jestem rodzaju dziewczyńskiego. Przepraszam za dygresję. Aaach-a, jak tam z Twoim pytaniem? Społeczeństwo czeka. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 10:14 Nikt nie chce zadawać, to przy piątku uraczę was brutalną zagadką. Ale ostrzegam - nie dla wrażliwych! Kto grzebał w kiblu? Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 11:07 Tereska, za mydłem. Inny był wyobrażany i grzebany od tyłu przez Witka. To też jakoś brutalnie brzmi Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 12:07 Co było pod kłębowiskiem podartych, brudnych pończoch w bardzo starej torbie? No, to chyba dość brutalne i obrzydliwe Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 12:27 Tego bym akurat tak nie nazwała ale strzelasz bardzo blisko. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 12:42 I to jest doskonała odpowiedź! Świadczy o wybitnej znajomości twórczości Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 12:46 Merci. A teraz czas na zagadkę z trupem w tle. Kto zmarł w bluzce w szerokie pasy? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 20:43 Dobra, dobra już jej w zęby nie będziemy zaglądać. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 20:57 Kto miał na czole przepiękną plamkę taką jak hinduskie księżniczki, a potem śmierdział w piwnicy jak szatan? Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki Vol. X 22.07.11, 23:25 Ikhmkhmgmhy ... Matkooo... Tak mocno bić? I nie mówcie mi, że to proste, bo nad trasę W-Z mimo deszczu się będę musiała udać i nad szkopem parszywym posmarkać. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 23.07.11, 22:36 On chyba coś z Trupski, chyba Stefan. Ale coś mi się wydaje, że on dwojga nazwisk był i dwa pokolenia go różnie znały. A może mieszam postacie Odpowiedz Link
heniulaa Re: Zagadki Vol. X 24.07.11, 08:51 blisko blisko dla ułatwienia dodam, że włoski miał w interesującym kolorze Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 26.07.11, 22:53 No dobra, mam jeszcze dwa typy poza Stefankiem, a ponieważ nikt inny się nie pcha to może w końcu trafię . Tym razem stawiam na Konstantego Ptaszyńskiego, znanego także jako Słodki Kocio. To jak? Mam odpowiadać jeszcze raz czy może się udało ? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 27.07.11, 23:50 Tego się obawiałam . Ponieważ nie mam weny, będzie baardzo proste. W jaki sposób , wg. kartki z tablicy ogłoszęń, miał zostać zamorodowany Stolarek? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki Vol. X 28.07.11, 21:47 .. i jeszcze że dwie sztuki, ale kto by tam liczył . Slotna zadajesz. Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki Vol. X 01.08.11, 12:39 Sssssklep chyba ,syna małego w kapeluszu... To takie pierwsze wrażenie,rzucające się ma oczy... Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki Vol. X 02.08.11, 20:21 No wlasnie nie byl to sklep, a ten syn. Sklep sie tylko szczesliwie zaczynal na te sama litere Sssspalone, mozesz zadac Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 10:25 Jakiego koloru był opel-combi,któym pan Karol odwoził Lalkę? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 14:19 Od kogo Gurua dostała list z zaświatów? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 14:35 Ok, powinnam była uściślić - realna Gurua, nie Joanna z powieści. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 14:39 A, realna, no to od lekarza, tylko nie pamiętam jak się nazywał. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 14:50 Myśl, myśl, ołówek gryź, uszami strzyż... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 19.08.11, 22:54 To nie był cycuś tylko lekarz. Ustaliliśmy to na spotkaniu. Mam zagadkę, którą zadałam na dzisiejszym spotkaniu, ale nikt nie znał odpowiedzi. Kogo zakneblowano pasztetem? Odpowiedz Link
groha Re: Zagadki Vol. X 20.08.11, 12:00 No i po co tu zajrzałam, gupi gupek? Teraz ten pasztet będzie mnie ćmił w mózg, jak odłamek sklerozy, krucafuks. Gropo, może chociaż podpowiedz jaki on był: mazowiecki, duński, drobiowy, na wagę, z puszki...? Odpowiedz Link
groha Re: Zagadki Vol. X 20.08.11, 14:17 No, to mamy jasność: w grę wchodzi potworny żarłok, albo nieludzki niejadek. Normalnie apetytny człowiek dałby radę przełknąć taką pyszność nie przerywając konwersacji. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki Vol. X 20.08.11, 14:24 "Jakby pasztet niezwykły i cudownie pachnący, tyle, że z gatunku mordoklejstwa i dużo (...), bo w życiu czegoś tak znakomitego nawet nie próbował"