Gość: Kasia IP: 212.122.214.* 20.12.04, 00:47 Slyszalam, ze po przeczytaniu tej ksiazki (z tego, co wiem jest to zbior rekolekcji) ludzie zastanawiaja sie nad soba, swoim zyciem i zmieniaja sie (na lepsze). Znacie to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: "Przebudzenie" - de Mello 20.12.04, 13:55 Moim zdaniem przereklamowana. Może trochę pobudza do refleksji, ale jest wiele lepszych w tej kwestii książek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 20.12.04, 15:36 książka jak najbardziej zmusza do refleksji, i do zmiany sposobu patrzenia na wiele spraw. warto przeczytać i zobaczyć, że można też inaczej pztrzeć na wiele spraw mnie zaciekawiło, ale nie spowodowało zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 07:30 Mamalgosia możesz podać te lepsze książki??? Czytałam Przebudzenie i specjalnie kupiłam dla siebie bo myślę że wrócę do niej - z fabularnych tego typu polecam Drogę wojownika miłującego pokój Dana Millmana i książki Redfielda "dziesiąte wtajemniczenie" i inne. De mello czytałam też modlitwy żaby - to polecam na pierwszy ogień- krótkie przypowiastki o życiu też do przemyśleń czekam co warto jeszcze poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol_bianca Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:54 A mi się wydaje, że ta książka jest trochę inna niż reszta "metafizycznych poradników" w stylu Coelho itp. :) Czytałam ją jako dzieciak, i może dlatego zrobiła na mnie wrażenie. Ale do dzisiaj w różnych sytuacjach życiowych przypominają mi się teksty De Mello i chyba pomagają. Osobom o już ukształtowanym poglądzie może wydawać się banalna, ale... ma coś w sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
weirdkittie Re: "Przebudzenie" - de Mello 23.12.04, 08:14 właśnie w ten sposób książkę polecił mi znajomy. i owszem, książka może i skłania do przemyśleń, ale mojego życia i nastawienia nie zmieniła. sprzedaje sporo banałów i traktwować ją można jako bazę startową do własnych rozmyślań. przynajmniej ja osobiście z wieloma stwierdzeniami pana de mello nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: "Przebudzenie" - de Mello 23.12.04, 23:45 Ja przeczytałam kilka książek de Mello i wywarły wielki wpływ na moje spojrzenie na świat, życie, siebie. Uważam, że warto... nawet bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś