Dodaj do ulubionych

"Przebudzenie" - de Mello

IP: 212.122.214.* 20.12.04, 00:47
Slyszalam, ze po przeczytaniu tej ksiazki (z tego, co wiem jest to zbior
rekolekcji) ludzie zastanawiaja sie nad soba, swoim zyciem i zmieniaja sie
(na lepsze). Znacie to?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: "Przebudzenie" - de Mello 20.12.04, 13:55
      Moim zdaniem przereklamowana. Może trochę pobudza do refleksji, ale jest wiele
      lepszych w tej kwestii książek.
      • Gość: mysz Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 20.12.04, 15:36
        książka jak najbardziej zmusza do refleksji,
        i do zmiany sposobu patrzenia na wiele spraw.
        warto przeczytać i zobaczyć, że można też inaczej pztrzeć na wiele spraw
        mnie zaciekawiło, ale nie spowodowało zmiany
      • Gość: mk Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 07:30
        Mamalgosia możesz podać te lepsze książki???
        Czytałam Przebudzenie i specjalnie kupiłam dla siebie bo myślę że wrócę do niej
        - z fabularnych tego typu polecam Drogę wojownika miłującego pokój Dana Millmana
        i książki Redfielda "dziesiąte wtajemniczenie" i inne.
        De mello czytałam też modlitwy żaby - to polecam na pierwszy ogień- krótkie
        przypowiastki o życiu też do przemyśleń
        czekam co warto jeszcze poczytać
        • Gość: sol_bianca Re: "Przebudzenie" - de Mello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:54
          A mi się wydaje, że ta książka jest trochę inna niż reszta "metafizycznych
          poradników" w stylu Coelho itp. :)
          Czytałam ją jako dzieciak, i może dlatego zrobiła na mnie wrażenie. Ale do
          dzisiaj w różnych sytuacjach życiowych przypominają mi się teksty De Mello i
          chyba pomagają.
          Osobom o już ukształtowanym poglądzie może wydawać się banalna, ale... ma coś w
          sobie ;)
    • weirdkittie Re: "Przebudzenie" - de Mello 23.12.04, 08:14
      właśnie w ten sposób książkę polecił mi znajomy. i owszem, książka może i
      skłania do przemyśleń, ale mojego życia i nastawienia nie zmieniła. sprzedaje
      sporo banałów i traktwować ją można jako bazę startową do własnych rozmyślań.
      przynajmniej ja osobiście z wieloma stwierdzeniami pana de mello nie zgadzam.
    • sliwka1977 Re: "Przebudzenie" - de Mello 23.12.04, 23:45
      Ja przeczytałam kilka książek de Mello i wywarły wielki wpływ na moje
      spojrzenie na świat, życie, siebie. Uważam, że warto... nawet bardzo....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka