anamag 18.02.05, 13:05 Co Wy na to? macie takie ksiazki, ktore juz czytaliście, nie macie zamiaru czytac drugi raz i nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić ze wzgledu an ograniczony metraz mieszkania... Czy był juz taki pomysl na forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 18.02.05, 13:08 ja wystawiam swoje "niechciane" ksiązki na Allegro za 2-7zł. od dłuższego czasu jednak kupuję tylko ksiązki, co do których jestem pewna że zagoszczą w mojej biblioteczce. resztę wypożyczam. Ale pewnie znajdą się chętni na taką inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 18.02.05, 13:52 Ja proponuję Agaty Christie "Zwierciadło pęka w odłamków stos" "To nie mój pies, ale moje łóżko" reportaże roku 1997 Umberto Eco "Wahadło Foucaulta" Jestem z Krakowa, wolałbym wymienić się bezpośrednio niż wysyłać. Liczę na odzew!! Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 19.02.05, 19:27 żadnego odzewu?? Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 19.02.05, 21:25 ja mogę się powymieniać.. tylko, że mieszkam w Poznaniu; mogę odsprzedać np.: "Platformę", "Prawiek", "Gnój", "Buddenbrooków" itp. (w stanie b. dobrym - cena do uzgodnienia) mogę też wziąć coś w zamian (najlepiej z nowości) pozdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! IP: *.4web.pl 20.02.05, 17:21 Jeśli ktoś ma ochotę wymienić się na 'Tworki" Bieńczyka , to ja jestem zainteresowana. Tzn. Zainteresowana "Tworkami" Bieńczyka:))). Na wymianę proponuję, co kto zechce, bo trochę tego mam:)))) Także zainteresowani mile oczekiwani:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 22.02.05, 09:44 cześć ja bym chętnie się wymieniła, interesuje mnie Gnój i Prawiek. Za kilka dni przesłałabym Ci listę książek, które ja mam do oddania. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 19.03.05, 23:00 Ciągle aktualne: anamag napisała: > Ja proponuję Agaty Christie "Zwierciadło pęka w odłamków stos" > "To nie mój pies, ale moje łóżko" reportaże roku 1997 > Umberto Eco "Wahadło Foucaulta" > > Jestem z Krakowa, wolałbym wymienić się bezpośrednio niż wysyłać. > Liczę na odzew!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! IP: 213.216.87.* 20.02.05, 17:17 mogę odstąpić Alę Makotę i Klasę pani Czajki (to obraza dostać tego typu lektury na urodziny, prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 20.02.05, 18:00 Jestem z Krakowa, mogę wymienić się za "Sabriel" G. Nixa, jakieś Couplandy, "Coś się stało" Hellera, jakieś Whartony ;), książki z serii Kameleon wyd. Rebis... --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 20.02.05, 18:12 hej, napisz więcej co masz z serii Kameleona Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 20.02.05, 23:10 Kameleon to oczywiście wydawnictwo Zysk i S-ka ;). Lista na priv. --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 21.02.05, 01:22 ja tez sie chętnie powymieniam - jestem z warszawy i raczej wolałabym z miejscowymi :-) Mam tego naprawdę sporo. Jak bedzie ktos zainteresowany to prześle listę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 21.02.05, 09:28 Tez jestem z Wawy, poproszę listę na adres gazetowy :) Mam sporo niepotrzebnych książek, jeśli szukacie czegoś konkretnego, to piszcie. Ze swojej strony chętnie przyjęłabym (odkupiła, wymieniła) "Lubiewo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rijeka Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! IP: *.aster.pl 21.02.05, 16:28 poproszę listę na adres: rijeka@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 22.02.05, 09:43 Cześć ja też jestem z warszawy, bardzo chętnie przejrzę twoją listę. Prześlij mi ja na adres gazetowy, jeśli można prosić. Ja niebawem przygotują swoją, jestem w trakcie przeprowadzki, więc sporo książek mam teraz w kartonach, ale niedługo to zrobie i wtedy Ci przeslę pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rijeka Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! IP: *.aster.pl 22.02.05, 09:52 jestem wciąż zainteresowana listami warszawskimi:) Czy podesłałabyś, Doroto, tę listę (nie doszła) na adres: rijeka@poczta.fm Jeśli natomiast wysłałaś, proszę o znak na forum - moze coś jest nie tak ze skrzynką, podałabym wtedy jakiś alternatywny adres. Ze swojej strony mam troszkę nowości, w wolniejszej chwili je przejrzę i zaoferuję. A tymczasem chętnie zapoznam się z gotowymi już listami. Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 21.02.05, 12:56 A może jeszcze ktos z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 21.02.05, 19:29 W poszukiwaniu reportaży Redlińskiego z lat 70' - Przepraszam ja w nerwowej sprawie i textów z expressu reporterów a także Harpunnik Otchłani - Wojciechowskiego i Marianna i Barbarzyńcy Angeli Carter W zamian oferuję cokolwiek bądż do jednej nerki włacznie całkiem serio Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Kraków 22.02.05, 10:04 Bez bólu sie pozbędę: Smażone zielone pomidory – Fannie Flag Skóra – Kathe Koja Urodzeni mordercy – na podst. opowiadania Quentina arantino i filmu Generation P – Wiktor Pielewin Długi mroczny podwieczorek dusz, Łosoś zwątpienia, Ostatnia okazja by ujrzeć – Douglas Adams Pachnidło – Patrick Suskind Ostatnia runda – Julio Cortazar Nauki Don Juana – Carlos Castaneda Portret Doriana Graya – Oscar Wilde Historia Alejandra Mayty – Mario Vargas Llorsa Małe ptaszki – Anais Nin Bestia – Ragnhild N. Grodal Seks w wielkim mieście – Candance Bushell Wygrać życie – Kamil Durczok Bandolino – Umberto Eco W zamian chciałabym coś do poczytania albo coś na tematy kulinarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tuya Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:02 a co rozumiesz przez tematy kulinarne? książki kucharskie (niektóre są pisane już całkiem fabularnie) czy książki, w których tematem jest jedzenie (np.: "Przepiórki w płatkach róży")? Różnica jest decydująca, przynajmniej w moim przypadku bo chętnie wzięłabym coś z Twojej listy (też mam dużo na wymianę). Jest tylko jeden problem: jestem z Katowic, ale zato często bywam w Krakowie pozdrawiam Kwiecienka Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 22.02.05, 14:47 Tematy kulinarne rozumiem szeroko - tzn. interesuje mnie i jedno i drugie. Ale akurat Przepiorki w platkach rozy czytalam:( Napisz mi moze na priva co bys chciala i co oferujesz w zamian, jakos sie dogadamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 22.02.05, 20:01 tuya, ja chętnie "Wygrać życie " i pomidory!! Nie wiem jak napisac do Ciebie na priva, jak klikam na pogrubiony druk to mi się otwiera moja skrzynka, bez sensu.Czy wymienisz się za coś z moich? Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Wymieńmy się przeczytanymi ksiązkami!! 22.02.05, 20:13 ja dojrzewam do wiosennych porządków w bibiliotece ale to dopiero w kwietniu i w Warszawie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hototo Re: Hop-Sasa 03.05.05, 11:42 Od lat szukam książki, którą czytałam w dzieciństwie, nie pamiętam tytyłu ani autora. W tytule było ".... lis detektyw dyplpmowany" i książka była o lisie detektywie, rozwiązującym zagadki kryminalne w lesie, kradzieży konfitur żurawinowych.. tyle pamiętam. Gdyby ktoś posiadał, pamiętał, bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Hop-Sasa 03.05.05, 12:00 hototo napisała: > Od lat szukam książki, którą czytałam w dzieciństwie, nie pamiętam tytyłu ani > autora. W tytule było ".... lis detektyw dyplpmowany" i książka była o lisie > detektywie, rozwiązującym zagadki kryminalne w lesie, kradzieży konfitur > żurawinowych.. tyle pamiętam. Gdyby ktoś posiadał, pamiętał, bardzo proszę o > kontakt. Może chodziło o: Fjell Ingermar-Joachim: Lis detektyw dyplomowany ? przykro mi, nie posiadam, może warto szukać na Allegro :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś