Dodaj do ulubionych

Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborczą"

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 23:12
Od 17 maja 2005 roku Agora we współpracy z wydawnictwem "Ossolineum"
rozpoczyna publikację nowej serii wydawniczej pod nazwą "Klasyka XIX wieku".
Kolekcja obejmuje 30 powieści.
Pierwszy tom - "Katedra Marii Panny w Paryżu" Wiktora Hugo w nakładzie 600
tysięcy egzemplarzy zostanie dołączony bezpłatnie we wtorek 17 maja. Kolejne
tomy w cenie 18 zł.
Seria obejmuje kanon literatury XIX wieku. W skład kolekcji wchodzą między
innymi "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego, "20 000 mil podmorskiej żeglugi"
Verne'a czy "Anna Karenina" Tołstoja.
Co o tym sądzicie, jakie tytuły powinne sie jeszcze tam pojawić? Czy kolejna
kolekcja ma szanse?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:34
      Wg mnie powinien się znależć jeszcze "Idiota" Dostojewskiego,ale dwoch ksiazek
      tego samego autora nie dadzą ;(. Jeszcze : Ostatni Mohikanin, Klub Pickwicka,
      Wichrowe wzgórza, Moby Dick, Germinal,Doktor Jekyll i Mr. Hyde, Lord Jim.Mam
      nadzieje ze nie bedzie ta kolekcja zapelniana lekturami szkolnymi gdyz z reguly
      one cechuja sie niska cena. Czekam na listę książek ktore zostane wydane. Pozdrawiam
    • Gość: A Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tele2.pl 11.05.05, 08:50
      Co za durny pomysł!!!!!
      Zbieram mapy dołączane do GW i już wiem że 17 maja gazety nie uda mi się kupić.
      Skąd wezmę mapę? Mie będę mieć kompletu (((
      • Gość: makarov Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 11.05.05, 09:01
        nie będzie mapy w tenże wtorek - napisali dziś.
        A poza tym może nie będzie tak źle z tą książką, bo kogo tam obchodzi jakiś
        zapomniany (?) Victor Hugo. No chyba, że ludziska rzucą sie dla samego faktu
        rozdawania czegoś za darmo... Znów trzoda pogna do kiosków, a normalnie gazety
        nie da się po prostu kupić.
        Zresztą już jutro będziemy mieli test - ciekaw jestem ogromnie, ile ludu rzuci
        sie na wkładke wyborczą o Papieżu.
        Hehe, ta sama Wyborcza, która za "niemoralne" uznała zarabianie na Papieżu,
        teraz zmieniła zdanie...
        • padma Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 12.05.05, 11:26
          W moim miescie jak do wyborczej dolaczane jest cokolwiek, jakas najwieksza
          bzdura nawet, to juz o 7 rano nigdzie jej nie ma:/ Rzeczywiscie, poproszenie w
          kiosku o odlożenie gazety jest najlepszym wyjściem.
          • czarnaba Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 13.05.05, 16:53
            Pomysl moze i dobry dla kogos, kto w ogole nie ma... biblioteczki w domu. Czy
            znajdzie sie jeszcze ktos, kto nie ma Dostojewskiego czy Hugo?
            • Gość: Ina Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 08:51
              Tak, ja nie mam...
            • pinos Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 14:07
              Tak, wyproewadzam się na swoje i nie mam.
              A muszkieterów w twardej bardzo chętnie kupię, mimo że mam...
        • Gość: Sławek Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:58
          Pomysł świetny. Dzięki temu skompletuję sobie biblioteczkę. Proponuję Szkołę
          uczuć G. Floberta, Wojnę i pokój L. Tołstoja i może coś E. Zoli. Pozdrawiam
      • nchyb Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 11.05.05, 13:36
        Proponuję zaprzyjaźnić się z kioskarką lub kioskarzem, u mnie zdaje to
        rezultaty :-)
    • Gość: Nick Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 80.50.49.* 11.05.05, 11:11
      Jeśli znowu na grzbiecie ksiażki będzie numerek, to nie warto kupować.
      • Gość: lolka Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 81.21.195.* 11.05.05, 11:26
        A Ty kupujesz książki oceniając wygląd grzbietu??? A to ciekawe....
        • Gość: Nick Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 80.50.49.* 13.05.05, 12:19
          Nie, ale chciałbym kupić wybrane tytuły - z wkładki reklamowej wynika, że nie
          tylko na grzbiecie będzie numerek, ale też kolejne litery łacińskiej sentencji.
          W ten sposób nie można kupować oddzielnych tytułów. Ot co.
          • Gość: majka Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 81.21.195.* 13.05.05, 16:16
            Nie można - to chyba przesada! Zdejmiesz sobie obwolutę i koniec problemu z
            numerkiem i sentencją :-)
            • Gość: Nick Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 80.50.49.* 13.05.05, 17:28
              Te książki chyba nie mają obwoluty.
      • to_jaaa Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 11.05.05, 11:33
        numerki liczą sie w totku...
    • Gość: makarov Wszystkich zawiedzionych... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 11.05.05, 14:05
      ... juz z góry serdecznie przepraszamy, że nie dostali książki i gazety. Pomimo
      zwiększenia nakładu 100-krotnie nietstety okazało się, że tak gazety, jak i
      książki zabrakło już na dzień przed ukazaniem się tego numeru w kioskach.

A forum znów pełne będzie głosów pomstujących na Wyborczą, kolejna grupa
      czytelników przejdzie do "Rzeczpospolitej", itd itp..., bo Wyborcza znów
      postanowiła zrobić z narodu prasowe bydło.
      Aha, warto bedzie zajrzeć na allegro, aby sprawdzić jak idzie sprzedaż pierwszej
      książki z serii.
      • iberka a w empikach 18.05.05, 20:29
        ksiazki leza na polkach:-)
    • aaa_tam Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 11.05.05, 14:35
      "Madremu biada" Gribojedowa (choc to nie powiesc)"Tako rzecze Zaratustra"
      Nietschego;
    • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 12.05.05, 14:38
      dorzucilbym jeszcze Zolę, Balzaca, Flauberta, Thackeray'a, Hardy'ego, Wilde'a,
      Manzoniego (chociaz on w Polsce niemalze nieznany, wiec wydanie go byloby
      ryzykowne), Henry'ego Jamesa, Gogola

mam nadzieje, ze we wtorkowym numerze bedzie pelna lista, bo generalnie moje
      XIX-wieczne pozycje sa dosyc skromne, a do tego w duzej czesci zaczytane na
      smierc, no ale jezel mialbym to kompletowac to wolalbym wiedziec na poczatku,
      co mnie czeka ;)
    • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 13.05.05, 09:43
      zabezpieczyłem sobie ten tom i po kłopocie.Uśmiech i dobre słowo
      wystarczy.
    • Gość: cwirruss Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.05, 10:27
      a nie wolicie uczciwie kupic? przeciez humanisci nie postepuja jak
      rynsztokowcy,nie matacza podstepnie w kioskach,ukladajac sie na boku z
      kioskarka,no nie? to jak to jest z ta wasza uczciwoscia,moralnoscia?
      • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 13.05.05, 10:37
        mogę cię zapewnić ,że ułożyłem się z kioskarką właśnie mając na
        względzie zakup gazety razem z w/w książką..8)
    • mac.mile MPiK w Krakowie 13.05.05, 13:03
      A czy ktos sie orientuje, czy warto sie tam wybierac we wtorek po Wyborcza? Czy
      TAM TEZ wszystko rozejdzie sie na pniu?
      • to_jaaa Re: MPiK w Krakowie 13.05.05, 16:41
        polecam forum Wróżbiarstwo
    • Gość: raf Znamy już 10 pierwszych tytułów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:43
      Oto one:
      1. "KATEDRA MARII PANNY W PARYŻU" Wiktora Hugo – 17.05.05
      2. "ZBRODNIA I KARA" Fiodora Dostojewskiego – 24.05.05
      3. "WEHIKUŁ CZASU" Herberta Wellsa – 31.05.05
      4. "GERMINAL" Emila Zoli – 07.06.05
      5. "ZIEMIA OBIECANA" Władysława Reymonta – 14.06.05
      6. "SPOWIEDŹ SZALEŃCA" Augusta Strindberga – 21.06.05
      7. "STRACONE ZŁUDZENIA" Honore de Balzaca – 28.06.05
      8. "BOHATER NASZYCH CZASÓW" Michała Lermontowa – 05.07.05
      9. "20 TYSIĘCY MIL PODMORSKIEJ ŻEGLUGI" Juliusza Verne’a –12.07.05
      10. "WALDEN" Henry’ego Davida Thoreau – 19.07.05

Ponoć ma być jeszcze Prus, ale... Hemingwaya też nie było...
      Przyznam, że o kilka tytułów musiałbym biblioteczkę uzupełnić.
      Podstawowe pytanie brzmi... Co jeszcze ma być?
      • element74 Re: Znamy już 10 pierwszych tytułów 14.05.05, 12:08
        Hemingway raczej nie... jesli ma byc XIX wiek.
    • Gość: czytak Handelek już się zaczął! IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 14.05.05, 11:44
      Niektórzy już się postarali o towar:

www.allegro.pl/show_item.php?item=51394000
    • mac.mile A jaka szata graficzna? 14.05.05, 12:06
      Czy to ma wyglądać jak poprzednia kolekcja? Pastelowa obwoluta + dobry (nie
      rażący białością) papier?
    • meteorah Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 13:58
      Kolejny pomysł kolekcji bardzo mi się podoba!
      tym bardziej , że należę do tych, którzy nie mają Hugo w swej biblioteczce (
      ktoś napisał z ironią, czy istnieją takie osoby?...a czemu miałyby nie
      istnieć?? i czy mam jakiś powód do wstydu? ja od niedawna kupuję książki i
      długo nie będę mieć podstawowych dzieł klasycznych, bo "trochę" ich jest...)
      Nie rozumiem też, że wiekszość doszukuje się jakiegoś "ale" w tym wszystkim-
      numerki na obwolucie, czemu takie, a nie inne tytuły, zę nie będzie można
      dostać książki, bo wszyscy wykupią ( przeciez mozna potem zamówić...)----w
      sumie typowe polskie narzekanie...

"Z warg moich(...) purpurowe róże"
      • kate22 Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 14:05
        a kto mi powie ile będzie Gazeta we wtorek kosztowała??
        • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 15:25
          zależy gdzie
          w Warszawie jak zwykle 2,80
          pierwsza ksiazka jest za darmo
          a jezeli pozniej chcesz kolekcjonowac cala serie to za ksiazke placisz
          oddzielnie
      • nautika1 Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 17:25
        Co do Hugo to pomysł super, ta ksiązka chyba dawno nie była wznawiana. Pamięta
        ktoś kiedy ostatnio widziano ją w księgarniach???
        • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 23:36
          z 5 lat temu wydal ja SWIAT KSIAZKI
          • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 14.05.05, 23:43
            tylko jedna rzecz ,która mnie trochę drażni to ..cena 18 pln,
            kurcze, przy ostatniej akcji wydawniczej gazeta brała 15 złociszy za
            egzemplarz.Tyle kosztowało 'sto lat samotności'.
            • lipa55 Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 14.05.05, 23:44
              18 zł to wciąz jest 1/2 ceny ksiazki w księgarni
            • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 15.05.05, 00:11
              wez pod uwage, ze XIX-wieczne powiesci to z reguly wielkie tomiszcza
              • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 15.05.05, 00:21
                tak to jest jakiś argument.Jedynie moja ulubiona 'ziemia obiecana' nie
                należy do bardzo opasłych,ale i tak warto..8)
              • tomqpl Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 26.05.05, 23:44
                Weź pod uwagę, że do części XIX-wiecznych dzieł wygasły już prawa autorskie.
    • Gość: Kasia Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 14.05.05, 17:21
      "Bracia Karamazow" Dostojewskiego..
    • Gość: raf Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.05, 00:18
      Jutro życzę dużo szczęścia i wytrwałości. Powodzenia przed kioskami:)
      • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 17.05.05, 00:22
        ..tylko jutro,bo z pozostałymi pozycjami /płatnymi/ nie będę miał na
        szczęście kłopotów...8)
        • Gość: eciepecie Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 17.05.05, 08:06
          Nie powinno być tomu "w prezencie", bo znów w tysiącach domów będzie tylko jedna
          książka, a ci,których kolekcja faktycznie interesuje znów będą pomstować na
          Wyborczą i wychodzić ze skóry, aby tę pierwszą książkę kupić.
          Pierwsza książka też powinna być płatna, o!
          • Gość: aldona Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 08:21
            Ciekawa jestem ile osób znów będzie narzekać, że książki nie kupiło. Ok. 7.00
            we wszystkich okolicznych kioskach było jej pod dostatkiem. Kto rano wstaje
            temu Wyborcza daje! Wydanie ładne, tylko numerki na okładce trochę mnie
            denerwują, bo część tytułów mam, więc całej kolekcji nie kupię (zresztą nie
            tylko ja).
            • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 08:28
              ja wyszedlem z domu o 6:40 i dopiero w czwartym kiosku dostalem Gazetę
              w Warszawie (na Pradze) czytają więcej? ;)
              • folex Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 08:38
                Kioskarz mi mówił, że niektórzy to chcieli i po 10 egzemplarzy Gazety z
                książką:)
                • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 08:42
                  przeciez to niezly biznes
                  www.allegro.pl/search.php?string=Hugo&category=5907&country=1
                • Gość: aldona Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 09:28
                  Widocznie u mnie na Żoliborzu ludzie są mniej zachłanni. ;-)
              • Gość: lola Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: 81.21.195.* 17.05.05, 09:31
                W Krakowie nie ma problemów z Gazetą. Przyjedż do nas!
                • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 09:32
                  od razu widac, gdzie ludzie wczesniej wstaja do pracy ;)))
                  • Gość: ojca laczki Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.tvgawex.pl 17.05.05, 10:28
                    mam,ale idąc po samochód na parking mijam inny kiosk, niż ten w którym
                    nabyłem kilkanaście minut temu.Taki przy przystanku mzk i z ciekawości wszedłem
                    do środka..już nie było - godzina 6.o5!
                    • Gość: nomeolvides Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.devs.futuro.pl 17.05.05, 10:57
                      Eeee, a ja o 10 dostałam (jeszcze jestem w szoku.. 8)), ale na warszawskiej
                      Pradze ;)- to chyba ma jakieś znaczenie:)))). Za to na Woli nie było nigdzie
                      już o 7.30.
      • Gość: raf klapa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.05, 18:10
        O 15:00 mnóstwo jeszcze było w Empiku we Wrocławiu na rynku(jak byłem w empiku
        o 9.05 to trzech panów wychodziło z wyborczymi, każdy miał po 3 reklamówki w
        każdej ręce, ciekawe co zrobią z książkami?, bo rodzinie chyba nie rozdadzą). W
        kioskach tez jeszcze mozna kupić. Pogoda odstraszyła? Cały dzień padało, a może
        ludzie się tym już przejedli? Klapa? Wyborcza oficjalnie podała tylko 10
        pierwszych tytułów, dziś jednak z łatwością można doczytać większość
        pozostałych. Czy nie świadomie popełnili błąd?
    • another_story Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 17.05.05, 13:00
      U nas na Podkarpaciu ludzie wolą "Nasz Dziennik", więc z GW nie było problemu.
      Inna sprawa, że mama wstała (specjalnie na moją wielką prośbę) o 6 ;).
      • Gość: raf jeszcze są IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 12:53
        Jeszcze dziś bez problemu można kupić gazetę z książką w Empiku na Wrocławskim
        rynku.
        • Gość: iontichy Re: jeszcze są IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 15:28
          Ale co się etatowe jęczydupy nacmokały to nasze.
          • Gość: cieciepecie A któż to mógł przewidzieć... IP: *.icpnet.pl 18.05.05, 15:40
            Gość portalu: iontichy napisał(a):

> Ale co się etatowe jęczydupy nacmokały to nasze.

I dobrze było postękać na zapas, bo, jak się okazuje, nie było tak fatalnie.
            Ale tego nie było wiadomo...
    • Gość: vg czy znacie pozostałe tytuły? IP: *.toya.net.pl 18.05.05, 15:56
      ..oprócz tych pierwzych 10-ciu?

Ja na tym małym zdęciu na dole strony roszyfrowałem z lupą, ze bedzie jeszcze:
      - Sienkiewicz - ...?
      - Prus - Lalka
      - Mickiewcz - Pan Tadeusz
      - Dumas - Trzej Muszkieterowie

Rozszyfrowaliscie coś jeszcze? :)
      • kubissimo Re: czy znacie pozostałe tytuły? 18.05.05, 16:27
        na forum sa jeszcze co najmniej dwa watki z pelnymi listami tytulow
        moze forum tez czytaj z lupą ;)))
        • Gość: vg Re: czy znacie pozostałe tytuły? IP: *.toya.net.pl 18.05.05, 16:37
          ok, dzieki.

zadko zaglądam na forum "ksiązka"
    • Gość: ludwik Re: obwoluta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.05, 13:43
      Brakuje mi krótkich notatek na obwolucie o książce i autorze, tak jak było to w kolekcji XX w.
    • cfiatushek Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 27.05.05, 11:41
      Dlaczego na ksiazkach z kolekcji pisze „przeznaczone wylacznie do sprzedazy z
      Gazeta Wyborcza”, skoro kioskarze to olewaja i sprzedaja ksiazki BEZ Wyborczej?
      Kupujac kolejne tomy do kolekcji baaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko kupuje Gazete, bo
      zwykle laduje w koszu gdyz wole się zabrac np. za lekture Zbrodni i kary :PPP
      Poza tym zauwazylam, ze obecna XIX-wieczna kolekcja zejdzie im znacznie
      szybciej, bo jakiez było moje zdumienie! - kiedy w srode (czyli dopiero na
      drugi dzien po ukazaniu się kolejnego tomu) Zbrodnie i kare kupilam dopiero w
      trzecim kiosku! I to był chyba ostatni egzemplarz! Szok! Czyzby uczniowie
      przerzucili się z brykow na prawdziwe lektury??
      A tak na koniec – strasznie brakuje tych krotkich notatek o pisarzach i ich
      tworczosci na obwolucie ;(
      • kubissimo Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 27.05.05, 12:30
        kupujac dzis rano gazete zobaczylem, ze na polce lezy nie tylko ZBRODNIA I KARA
        ale rowniez KATEDRA. ciekaw jestem, czy KATEDRA nadal za darmo ;)
        • cfiatushek Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 27.05.05, 13:31
          Ciekawe... jak w takim razie wytlumaczyc ten fenomen, bo czegos tu nie rozumiem
          (?!). "Imie rozy" rozeszlo sie tak szybko, ze nawet postawieni w stan gotowosci
          znajomi nie byli w stanie jej nabyc :( Natomiast z ciekawosci pytalam ostatnio
          kioskarke na dworcu PKP w Krakowie (czyli w miejscu, gdzie przewijaja sie cale
          tabuny potencjalnych czytelnikow) jak tym razem wygladala sytuacja z "Katedra",
          a ta na to, ze w tamten wtorek konczyla prace wieczorem i zostalo jeszcze 10
          sztuk, chociaz tym razem rzucili duzo mniej egzemplarzy niz jak startowala
          kolekcja XX w. Dlatego bylam zszokowana, kiedy nastepnego dnia (sroda) ciezko
          mi bylo nabyc "Zbrodnie i kare"... ZA PIENIADZE!:PPP Przy okazji przypomnial mi
          sie taki obrazek, jak jakis rozdradowany chlopak akurat odszedl od kiosku z
          Gazeta i ksiazka w rece, bylam pewna ze jest szczesliwy, ze udalo mu sie
          upolowac Hugo, a tu sie okazalo, ze byl ubawiony, bo nie mial pojecia, CO
          ZROBIC Z KSIAZKA!! Ciekawa jestem, jakie byly jej ostateczne losy, bo stalo z
          nim jeszcze 2. kumpli, ktorzy ze zdziwieniem wyciagali lapy "Pokoz, co to za
          ksiazka?!", macali i ogladali jakby - slowo daje! pierwszy raz w zyciu trzymali
          w rekach takiego DZIWOLAGA!:D
          • Gość: Ada Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:37
            To najlepszy dowod że po zakonczeniu tejze kolekcji powinni wrocic do XX wieku :P
            • mazikk87 Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 27.05.05, 14:41
              Gość portalu: Ada napisał(a):

> To najlepszy dowod że po zakonczeniu tejze kolekcji powinni wrocic do XX wieku

Zgadzam się z Adą. Przedłużyc klasyki XIX wieku sie raczej nie uda, chyba że
              wymyśla kolejną sentencję :D Ale Kolekcja XX wieku to było cos :D

• Gość: uni Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.05.05, 20:17
          Widzialam Katedre za 2,80, czyli cene gazety.
    • rafi.raf Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 31.05.05, 10:21
      wilde powinien byc tam obowiazkowo!
      • Gość: Łukasz Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.rybnet.pl 31.05.05, 15:47
        Strasznie cieniutki ten "Wehikuł czasu" :(
        • Gość: zaneta Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:53
          pierwsze spotkanie i od razu rozczarowanie?
          • Gość: Łukasz Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.rybnet.pl 31.05.05, 21:06
            Bynajmniej, to juz trzecie spotkanie w drugiej edycji.
            • Gość: zaneta Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 08:34
              pierwsze spotkanie z Wehikułem ;-)
              • Gość: miś kralgolnijSE Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.idea.pl 01.06.05, 12:34
                Cały misterny plan jest taki....
                na początek,dajemy darmówkę...taką sobie,ani nie za dobrą,ale tyż nie za cienką...
                druga to już,ma być hicior by ...się chciało nast. kupić...
                a potem np.3 to już może być ,cokolwiek by koszty niwelować...
                ...pijemy martini i czekamy,,czy się zorientują i poczóją oddech na plecach....
                eeeeee......gdzie tam nic nie poczója...
    • Gość: Grzech Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.citynet.pl 01.06.05, 20:47
      Jak na ideolo ludzi z "Gaduły Wyrodnej" powinni wydać Marksa i Engelsa -
      wszystkie tomy. Wtedy będzie pełnia szczęścia, lud szaleje z uciechy, etc.
      • Gość: malinka Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:50
        jakiż to głeboki dowcip
        a gazety ci sie nie pomyliły?
        • Gość: Grzech Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.citynet.pl 01.06.05, 20:57
          To nie był dowcip, słonko.
          Jak wyjdziesz zza chmur może zrozumiesz
          Cześć, słodka.
          • Gość: jaija Panu Grzechowi za wypowiedź dziękujemy IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.05, 00:17
            ... ale wiemy, że cierpi z powodu tego, że nigdy żaden Łysiak w GW nie
            wyjdzie... tak, tak, wolałabym Marksa z GW kupić, niż Łysiaka za darmo
            dostać...
    • Gość: Ada Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 15:10
      Teraz poczekam na Germinal Zoli bo wydaje mi się że z Wehikułem był niewypał (
      zbyt wygorowana cena)
      • mazikk87 Re: Klasyka literatury XIX wieku z "Gazetą Wyborc 04.06.05, 15:13
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> Teraz poczekam na Germinal Zoli bo wydaje mi się że z Wehikułem był niewypał (
        > zbyt wygorowana cena)

Cena dla wszystkich ksiazek z kolekcji jest taka sama :P Chyba chodzilo Ci o ilosc
        stron ksiazki , ale dla mnie to nie ma znaczenia , tylko co zostalo w niej
        napisane. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka