lewa.noga.pawiana Re: zabawa 08.06.05, 09:26 Niemniej jednak kredytowanie oparte na analizie cash flow silnie zależy od wiarygodności sprawozdań finansowych, relatywnie silnej gospodarki (która pozwala prognozować przyszłość, choć w niewielkim stopniu) oraz dostatecznej znajomości kredytobiorcy. Diana McNaughton, Zarządzanie nowoczesnym bankiem w okresie zmian, cz. I - Efektywne zarządzanie zmianami. No cóż, wolałbym mieć co innego pod ręką, ale tak wyszło, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:28 "Lecz ludem jesteście mi nawet w cnotach swoich, ludem z głupawemi oczy, - ludem, nie wiedzącym, czem jest duch!" Fryderyk Nietzsche "Tako rzecze Zaratustra" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliceliddell Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:49 a teraz będzie seria z książek, które leżą na moim biurku i czekają na przeczytanie...: 1) "Wie pani, jak się uczy kota, żeby nie załatwiał się w mieszkaniu?" Julio Cortazar "Gra w klasy" 2)"Równie dobrze mógł zyskać" Joanna Chmielewska "Lesio" 3)"Wiesz wszystko, Hermino!-zawołałem zdumiony" H. Hesse "Wilk stepowy" 4)"VLADIMIR: No to ładuj mu!" S. Beckett "Czekając na Godota" 5)"Postępując bardzo ostrożnie można przech.łodzić wodę, to znaczy obniżyć jej temperaturę poniżej temperatury kroplenia, nie powyżej zamarzania" S.Hawking "Krótka historia czasu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliceliddell Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:51 "Ponieważ skończył, poczułam, że mogę już iść" T. Chevalier "Dziewczyna z perłą" Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: zabawa 08.06.05, 11:14 "W razie zagubienia lub kradzieży prawa jazdy kierowca powinien zawiadomić o tym naczelnika gminy w ciągu 30 dni w celu uzyskania wtórnika" Piotr Reutt "Przepisy ruchu drogowego. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej, technikum oraz liceum zawodowego" WSiP, 1987r. Odpowiedz Link Zgłoś
galare Re: zabawa 08.06.05, 11:30 "Ponieważ jelito zajmuje większość jej ciała, gasienica ta doskonale dopasowana jest barwą do liści, którymi się żywi" (zdanie nr 4: Gąsienica (...)jest przeźroczysta, co powoduje, że zielona zawartość jelita widoczna jest na zewnątrz) Ch. McGowan, Drapieżca i ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
izasniecinska Re: zabawa 08.06.05, 12:08 "Tomek także poczuł głód." Alfred Szklarski "Tomek w krainie kangurów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek od szosy Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:15 "Wyprawa wystartowała pechowo." Kazimierz Górski "Pół wieku z piłką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbarring Re: zabawa IP: *.unregistered.media-com.com.pl 08.06.05, 12:55 "Dwa krojone chleby zostały pożarte w okamgnieniu" Jacek Pałka "Bazylek daje sobie radę" Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: zabawa 08.06.05, 13:03 "Wykorzystując swoją wiedzę zawodową i doświadczenie należy zdecydować, czy można zaakceptować wyjaśnienia złożone przez kierownictwo JA, oraz jakie dowody są potrzebne i jak można je uzyskać" K.Czerwiński, H. Grocholski "Podstawy audytu wewnętrznego" PS. JA - jednostka audytowana Odpowiedz Link Zgłoś
queennefer Re: zabawa 08.06.05, 13:31 Planował teraz działania i ostatnią rzeczą,jakiej pragnął,były wyjaśnienia,które mogłyby osłabić w nim uczucie słusznego gniewu. James Burge "Abelard i Heloiza" Odpowiedz Link Zgłoś
opeongo Re: zabawa SUPER! 08.06.05, 13:40 Poglaskalem reke Fye i spytalem, czy juz czuje sie lepiej. Gene Wolfe "Zolnierz z mgly" to z tej dalszej ksiazki, bo w najblizszej sa same firmowe adresy mailowe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: zabawa IP: *.bydgoski.pl 08.06.05, 13:42 "Nie bylo to dla bardzo pocieszajace dla Prosiaczka." chatka puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberblunt Re: zabawa IP: *.bydgoski.pl 08.06.05, 14:02 ?W skład rady wszedł też Nowosilcow, pozujący na liberała, w sumie człowiek bez skrupułów i bez propolskich sympatii.? Stanisław Krasucki, Polskie powstania narodowe, Bydgoszcz 2004, s. 123. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatykow_jedenastu Re: zabawa 08.06.05, 14:30 "Zgubili melinitowców i szukaj wiatru w polu!" :) Boris Akunin Diamentowa karoca Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie.ok Re: zabawa 08.06.05, 14:55 "Zdegustowany Clive kupił sobie niezwykle drogą motorowke woozna na przyczepie i od tej pory systematycznie wynosil sie z domu, ganiajac w mokrym ubraniu po calej Zatoce Dublinskiej" "Byłam zoną szpiega KGB" Janet Coggin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scislo7 Re: zabawa IP: *.212-5-201.telecom.sk 08.06.05, 15:38 long lln = -9223372036854775808L; "Thinking in Java" Bruce Eckel... Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: zabawa 08.06.05, 16:02 A ja robie inaczej. Biore Pismo sw i otwieram na tej, co mi sie otworzy i czytam tekst, ktory pierwszy wpadnie mi w oko. I zawsze był dla mnie pocieszeniem:) Nigdy sie nie zawiodłam. Dzis po fali zalu i bolu otworzyłam skarbczyk i mam tekst:) "Ślepym przywróc blaski, oddal nasz nedze, upros wszelkie łaski. okaz zes jest Matka, wzrusz modłami swymi, tego co Twym Synem, zechciał byc na wieki:" A ja zawsze w chwilach trudu modlilma sie Litania do Maryi. I zawsze pomagało. dzis tez mam Maryje tak z otowrzenia na obojetnie jakiej stronie. I akurat tez mam problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m4 Re: zabawa 08.06.05, 16:13 "Bo to byl na prawde parszywy dzien" -moj pamietnik- Odpowiedz Link Zgłoś
tuti wielka ksiega ogrodow 08.06.05, 17:01 Pierwszy sposob jest prosty, oszczędny, podczas gdy drugi sprawia wrażenie, jakby stopnie płynęły. (o budowaniu schodów;) co ciekawe, interpunkcja oryginalna;) całkiem oryginalne z pkt y gramatycznego też;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: zabawa IP: *.eltronik.net.pl 08.06.05, 17:45 Którą to już noc łażę za tobą? Kaskaderzy literatury Marek Hłasko "Ósmy dzień tygodnia" Świetna zabawa,ciekawe do czego dobrniemy,pozdrowienia dla pomysłodawcy,czy czyta to teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:57 Wiem, że trudno to sobie nawet wyobrazić. "Ostatnia bitwa" Clive Staples Lewis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaz Re: zabawa IP: *.echostar.pl 08.06.05, 19:38 W latach boomu na handel bydłem, właściciele stad akceptowali straty wywołane atakami wików i rzadko się na nie skarżyli. 'Wspaniały amerykański wilk', Bruce Hampton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: zabawa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.06.05, 19:57 "Każda skuteczna szczepionka musi zatem zawierać materiał (antygeny) wszystkich trzech odmian wirusów." M. Oldstont "Wirusy, plagi i dzieje ludzkości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: too.ya Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:11 "Przez dwie ostatnie godziny zycia na próżno starał sie zrozumieć,dlaczego zniknął strach dręczący go od dzieciństwa" Sto lat samotnosci Marquez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: zabawa IP: 195.205.189.* 08.06.05, 21:21 Katrina Marek, starsza i bardzej dostojna od reszty towarzystwa, uśmiechała się nieśmiało do aparatu, sktómnie przysłaniając krocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: zabawa IP: 195.205.189.* 08.06.05, 21:25 Zapomniałam napisać że to z Johna Irvinga "Małżeństwo wagi półśredniej" Odpowiedz Link Zgłoś
realka Re: zabawa 08.06.05, 21:33 But as I see it, this is devised to be an ending, to close this whole episode in general amity, as if everything is resolved. Ellis Peters A morbid taste for bones (osobiście doszłam do strony 43 :((( i na razie ani kawałka dalej ale książka leży najbliżej) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek1976 Re: zabawa 08.06.05, 21:44 "-Jak powiedziałem, Eriksson mial mieć wartę przed ambasadą, ale zwyczajnie gwizdnął sobie na to." Maj Sjowall, Per Wahloo "Czlowiek z Saffle" (prosze wybaczyc brak uzycia odpowiednich znakow w nazwiskach i nazwie miasta) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_troska Re: zabawa 08.06.05, 21:53 "Jakim grzechem jest wzięcie metalowej filiżaneczki i przestawienie jej na drugi koniec stołu, przestawienie jej po prostu dlatego,że człowiek wziął ze sobą angielskie słowniki, które muszą leżeć w zasięgu ręki,po tej stronie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: zabawa IP: *.lodz.mm.pl 08.06.05, 22:26 I Nataniel,ujrzawszy ją,pomyślał,że jeśli chwila nadeszła,a oczekiwanie jeszcze trwało ,to widocznie kobieta ta mogła równie dobrze czekać na niego. Gabriel marquez "Opowiaani" Ps. Padło na opowiedanie : "Nataniel słada wizytę " Odpowiedz Link Zgłoś