labia 08.07.05, 23:23 Hurrra! Nareszcie mam ex libris! Zamowilam u artystki-plastyk, prawdziwy!!! Teraz ozdobie cala moja kolekcje :-) Pozdrawiam wszystkich bibliofilow! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: Mam ex libris! 10.07.05, 15:08 Ojej, zazdroszczę ci. Sama próbuję wymyślić jakieś od kilku lat, ale nie mogę się zdecydować... Chciałabym, żeby to było ex libris jedno na całe życie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Mam ex libris! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.07.05, 23:10 A ja sama sobie zrobiłam. Talentu plastycznego brak, ale dzięki netowi dostęp do różnych zasobów i pomysłów, plus jakiś program graficzny i ex libris gotowy (wykorzytałam jako tło ex librisa fragment jednego z moich ulubionych obrazów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Re: Mam ex libris! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:19 a co to jest ex libris???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Mam ex libris! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.07.05, 23:28 W necie jest ładna stronka o ex librisach, ale nie znajdę ci jej na poczekaniu. Za to znalazłam tekst o japońskich ex librisach : www.japonia.org.pl/?q=node/76 Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Mam ex libris! 11.07.05, 00:01 "Ex libris" po łacinie znaczy "z/spośród ksiąg" (w domyśle: należących do kogoś tam, czyli ciebie np.). Chodzi o znaczek lub pieczątkę, którą oznaczasz książki ze swojej biblioteki, żeby było wiadomo, że to twoje :-) Odpowiedz Link Zgłoś