Dodaj do ulubionych

PROGRAM do katalogowania ksiazek

23.07.05, 22:55
czy ktos moze mi polecic dobry prosty program do katalogowania ksiazek na
uzytek domowego ksiegozbioru? z gory serdeczne dzieki :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaylene Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:08
      Ja tez od dawna szukam..
    • autumna Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 10:34
      Zwykły arkusz Exela lub Open Office sprawdza się całkiem dobrze. W pierwszym wierszu trzeba wpisać sobie nagłówki (np. "autor", "tytuł") a potem wejść w menu dane>formularz - i taki sympatyczny foermularz do wypeniania sie pokaże. Wszystko mozna sortować, wyszukiwać itp.
      • nefer1 Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 11:23
        czytając ten wątek, pomyślałam, że warto założyć sobie taki katalog. Może on
        być w excelu można też ściągnąć program np ze strony
        download.chip.pl/index/download_index_1264.html .
        Ja wybrałam Book Collector 2.3 - nie wiem czy mi się spodoba, dopiero co
        ściągnęlam.
        Pozdrawiam
        • Gość: furieux Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:45
          ale masz pełną wersję? Bo ja go kiedyś ściągnąłem i miałem mukę - program
          mieści tylko 100 książek. Możecie sobie wyobrazić moją minę...to była ta
          darmowa wersja z tej strony, może cos się zmieniło, ale wydaje mi się, że nie
          za wszystko dzisiaj karzą płacić :(
          • nefer1 Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 16:20
            ja w pierwszej kolejności nie zwróciłam uwagi, że program miesci tylko 100
            książek. Cóż, poszukam innego...
            • Gość: furieux Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:32
              po prostu za darmo udostępniają niepełną wersję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka