confutatis 23.07.05, 22:55 czy ktos moze mi polecic dobry prosty program do katalogowania ksiazek na uzytek domowego ksiegozbioru? z gory serdeczne dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaylene Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:08 Ja tez od dawna szukam.. Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 10:34 Zwykły arkusz Exela lub Open Office sprawdza się całkiem dobrze. W pierwszym wierszu trzeba wpisać sobie nagłówki (np. "autor", "tytuł") a potem wejść w menu dane>formularz - i taki sympatyczny foermularz do wypeniania sie pokaże. Wszystko mozna sortować, wyszukiwać itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 11:23 czytając ten wątek, pomyślałam, że warto założyć sobie taki katalog. Może on być w excelu można też ściągnąć program np ze strony download.chip.pl/index/download_index_1264.html . Ja wybrałam Book Collector 2.3 - nie wiem czy mi się spodoba, dopiero co ściągnęlam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furieux Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:45 ale masz pełną wersję? Bo ja go kiedyś ściągnąłem i miałem mukę - program mieści tylko 100 książek. Możecie sobie wyobrazić moją minę...to była ta darmowa wersja z tej strony, może cos się zmieniło, ale wydaje mi się, że nie za wszystko dzisiaj karzą płacić :( Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek 24.07.05, 16:20 ja w pierwszej kolejności nie zwróciłam uwagi, że program miesci tylko 100 książek. Cóż, poszukam innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furieux Re: PROGRAM do katalogowania ksiazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:32 po prostu za darmo udostępniają niepełną wersję Odpowiedz Link Zgłoś