ap77 06.05.10, 19:47 wpisujcie tytuly, poruszajace problem zlosci,nerowo u dzieci. Na poczatek proponuje: Tupcio Chrupcio kaprysi Kamyczek mowi NIE Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marvitka Re: O zlosci 06.05.10, 20:14 "Ja też chcę mieć rodzeństwo" Lindgren - frustracje starszaka kiedy pojawia się na świecie jego siostra; jako próba zwrócenia na siebie uwagi Odpowiedz Link
paola_brunetti Re: O zlosci 06.05.10, 20:22 Billy jest zly - Brigitta Stenberg dziecko.trojmiasto.pl/Spotkanie-z-ksiazka-Billy-jest-zly-n37070.html Odpowiedz Link
toris_a Re: O zlosci 06.05.10, 20:27 Billy jest zly Nam sie bardzo spodobal, mnie szczegolnie zachwycaja fryzury mamusi Troche jednak bylam zawiedziona konkluzja - iz zly humor malucha byl spowodowany choroba. Kazdy, nawet "slodkie" dziecie, ma prawo miec zly dzien bez konkretnego powodu... Diablik Amelki w koncowkach nakladu w NK za 9zl. Dla dzieci wczesnoszkolnych. Odpowiedz Link
jorn1 Re: O zlosci/zazdrości 06.05.10, 21:04 Lotta z ulicy Awanturnikow - ten fragment w ktorym Lotta zla na mame i caly swiat przeprowadza sie do cioci Berg. Uwielbiam to Odpowiedz Link
agisek Re: O zlosci 07.05.10, 08:55 >Troche jednak bylam zawiedziona konkluzja - iz zly humor > malucha byl spowodowany choroba. Czy na pewno? Końcówka książki: "Dziś rano - powiedział Billy - byłem strasznie zły. - Ale to dlatego, że źle się czułeś - odparła Molly. A Lotta uśmiechnęła się: - To nie takie pewne. Czasami jest strasznie fajnie tak naprawdę się zezłościć. Tak, że się prawie zieje ogniem, jak smok. Myślę, Billy, że było ci z tym dobrze. " I potem jeszcze Billy zastanawia się czy złości jest winny on sam czy przeziębienie. Odpowiedz Link
bipsepelka Re: O zlosci 07.05.10, 10:09 Smok Lubomił i tajemnice złości Wojciecha Kołyszki, z serii książek o uczuciach wydanych przez GWP. Ja za tą serią nie przepadam, ale kiedyś Pogromca potworów i magia strachu z tej właśnie serii bardzo mi pomógł. Tylko bez całowania! Czyli jak sobie radzić z niektórymi emocjami Grzegorza Kasdepke (Nasza Księgarnia) Odpowiedz Link
ap77 Re: O zlosci 07.05.10, 11:33 o Wirsen to wlasnie ten typ "udziwnionej" ksiazki, ktora jest nam nie podchodzi! Odpowiedz Link
toris_a Re: O zlosci 07.05.10, 12:56 Mi tez srednio sie podobaja klaczkowe misie, ale moje dzieci zachwycone. Co wazniejsze z prostej historii mozna tyle wyciagnac przeslan i tematow do rozmowy! Moja wowczas 2,5 letnia coreczka bardzo przezywala czytanie, zrozumiala sens doskonale, ksiazeczka byla walkowana bardzo dlugo i w trakcie czytania dopowiadala rozwiniecia lakonicznych zdan. W dalszym ciagu strona z wymemlana kuzynka po wymiotach jest zywo komentowana ))) Tez jestem zdania ze "udziwnione" ksiazki warto kupowac, bo rodzic ma szanse pozytywnie zadziwic sie swoim dziecieciem Klaczki w koncu przestaly mi przeszkadzac - chyba wazniejsze jest to, ze to ksiazka z tych prowokujacych do ciekawych rozmow z maluchem. Odpowiedz Link
tymianek21 Re: O zlosci 07.05.10, 15:43 A zcy pamietacie książkę "Cudaczek Wyśmiewaczak" pamiętam jakie na mnie cudaczek zrobił wrażenie kiedy byłam mała. Bałam sie że teraz nie da się tego czytać, ale synek siedział jek zaczarowany kiedy go zaczelismy czytać! Teraz jak zaczyna mruczeć coś pod nosem, obrażać to mówimy "oj chyba Cudaczek gdzieś się tu kręci itp". W bibliotece pozyczyliśmy Cudaczka na kasetach więc kilka wieczorów synek słuchał Cudaczka non-stop! Odpowiedz Link
annafox Re: O zlosci 10.05.10, 12:47 Ja mam takie propozycje: Marudek i Pogodek na wakacjach czyli jak być szczęśliwym Po co się złościć Odpowiedz Link
ap77 Re: O zlosci 10.05.10, 14:17 jeszcze znalazlam w bibliotece "Kaprysnego Aniolka", tez chyba GWP Odpowiedz Link