Gość: Jan33 IP: *.tnt1.lafayette.in.da.uu.net 30.08.02, 05:32 Kto czytal "Most San Luis Rey" Thorntona Wildera. Jakie wrazenia? Opinie o innych jego powiesciach zwlaszcza wyroznionych trzykrotnie nagroda Pulitzera. Jan33 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reptar Re: Thornton Wilder 30.08.02, 09:02 Zobaczyłem nazwisko i zupełnie nie mogłem sobie skojarzyć, skąd ja to znam. Ale po wejściu w wątek i zobaczeniu tytułu już było lepiej z kojarzeniem. Niestety, mam złą informację. Parę lat temu zacząłem to czytać i nie skończyłem. To znaczy nie porwało mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan33 Re: Thornton Wilder IP: *.tnt2.lafayette.in.da.uu.net 02.09.02, 05:29 Szkoda bo ja uwazam ze to swietna ksiazka. Trzeba bylo doczytac do konca. Swietny klimat i ciagle stawiane pytania nad ktorymi czytajacy nie moze przejsci obojetny. Na przyklad czy jestesmy zolni sami wplywac na nasz los i zycie, czy tez w wiekszosci jest ono zdeterminowane przez "sily wyzsze". Jan33 Odpowiedz Link Zgłoś