Gość: beember IP: *.chello.pl 02.10.05, 02:50 Czyżby akcją w Lizbonie z uroczą panią Katschke??? Jakoś mi nie pasuje, a na książce nie widzę, żeby był podział na tomy (stare wydanie, kupione w antykwariacie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Jak się kończą "Wyznania Hochsztaplera Feliks IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.10.05, 09:16 A przeczytaj sobie, taż to granda pytać na tym forum o koniec jakiejś książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beember Re: Jak się kończą "Wyznania Hochsztaplera Feliks IP: *.chello.pl 02.10.05, 12:59 Hmm, chyba chciałeś za wszelką cenę użyć słowa "granda" i się czepiasz. Jak napisałem, że coś mi w tym zakończeniu nie pasuje, jakby książka urywała się nagle to znaczy, że ją przeczytałem i nie jestem świadomy, czy istnieje drugi tom. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Jak się kończą "Wyznania Hochsztaplera Feliks 02.10.05, 13:06 Nie istnieje. Ja też miałam podobne wrażenie, nic się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony pożegnaniem 02.10.05, 19:46 i faktycznie jest wrażenie jakby coś się rwało i urywało : s46.yousendit.com/d.aspx?id=10QSZ4GEPWX6R1XXDQ0M8KL5FO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beember Re: pożegnaniem IP: *.chello.pl 02.10.05, 21:11 Dziękuję za informację, szkoda, nawet się nie pożegnał z czytelnikami i nie opisał, jak trafił do więzienia. To była chyba ostatnia powieść Manna, czyżby nie zdążył skończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: pożegnaniem 03.10.05, 12:49 No , nareszcie doszedłeś do tego ! Właśnie tak , jest to książka nie skończona ( bez wielkiej straty dla literatury - "Czasami i Homer przyśnie" ). Ukłonów nie będzie , kurtyna nie spadnie i do kasy nikt nie idzie . Cóż , tak bywa . Odpowiedz Link Zgłoś