tempe 10.11.05, 12:49 aby wydawano książki w odpowiadających autorom takich samych formatach no chyba że kto inaczej układa na półce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamarcela Re: postuluje się 10.11.05, 12:51 A jak ktoś inaczej układa na półkach to, co sie wtedy postuluje? "Od dzieciństwa lubiłem syreny" Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: postuluje się 10.11.05, 13:04 dostosowanie do kogoś innego klient wasz pan Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: postuluje się 10.11.05, 13:21 ja układam kolorami okładek... ;-) Co do postulatów, przypominam równiez o kolorze moich ścian, prosiłabym szanowne wydawnictwa, by nie zpomniały o różowym rzuciku na mojej tapecie i się do tego dostosowały... Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: postuluje się 10.11.05, 14:27 Skorzystam z tego wątku i zwracam uwagę edytorom, by nie wydawali w jednym woluminie np. trzech tomów "Lalki", nie zaznaczając podziału dzieła na w/w tomy. Skoro "Chłopi" składają się z 4 tomów, to musi to być zaznaczone. Widocznie Sienkiewicz miał w tym cel, że "Krzyżacy" są w 4, a nie w 1 tomie - i z takim potraktowaniem dzieła można się spotkać w niektórych wydawnictwach. Nie zmieniamy zapisu poetyckiego wiersza, bo tego robić nie wolno, więc szanujmy również prozaików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość postulat fundamentalny IP: *.aster.pl 10.11.05, 14:43 Ha ha a ja mam postulat fundamentalny! Proszę ujednolicić tytuł i autora na grzbiecie. Albo z dołu na górę, albo z góry na dół czytajmy. Bo za każdym razem muszę szyją kręcić. To moze być groźne dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś