venus22 12.03.06, 00:28 Przeczytalam pierwszy tom, teraz brne przez drugi... niby mile ale jakas taka niemozliwa sacharyna. Ktos to moze zna i jakie wrazenia ?? Venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gablo1 Re: Jan Karon "Mitford" 12.03.06, 09:28 Ja przeczytałam wszystkie części, podobało mi się :) Może się wydawać przesłodzone, takie opinie mieli niektórzy moi znajomi, ale mnie czasem chce się takiej właśnie lektury - bez przemocy, brutalności. Może czytaj po "Wiadomościach" to jakoś ci się zrównoważy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Jan Karon "Mitford" 12.03.06, 22:06 Tak wlasnie to traktuje- jako "escapism" czyli ucieczke od rzeczywistosci :).. Mam zamiar przeczytac calosc. bo jak juz zaczelam... nie jest takie znowu zle.. W sumie rzadko zdarza mi sie nie wytrzymac do konca z czytaniem czegos- musze wiedziec jak "to" sie skonczy... I tak wlasnie robie jak radzisz- raz ciezka lektura, raz lekka.. dla rownowagi :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Jan Karon "Mitford" 13.03.06, 10:58 Ja kiedyś pożyczyłam z biblioteki drugi tom (może dlatego) i rzuciłam jakoś tak w połowie. Niemiłosiernie mnie denerwowało "zaglądnął", "podglądnął" i "przyglądnął". Poza tym kompletnie nie mogłam uwierzyć w tę historię, nawet w kategoriach bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Jan Karon "Mitford" 13.03.06, 23:12 Czytam teraz drugi tom i powiem ci ze chociaz niby osobne to jednak zeby zrouzmiec dobrze drugi trzeba przeczytac pierwszy.. Rownie malo prawdopodobny :) ale jak pisze poprzedniczka dobry po widaomosciach :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś