Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 20:14 Własnie czytam Zasypie wszystko, zawieje ... i jestem zachwycona. Wydaje mi się, że zasługuje ten pisarz na większe docenienie. A Wy co sądzicie? Co jeszcze warto jego przeczytać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koka04 Re: Odojewski 03.04.06, 20:53 Koniecznie "Oksanę". Pieknie napisana książka, niestety smutno się kończy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Odojewski IP: *.ptvk.pl 04.04.06, 14:03 Lubię czytać eseje mój sztandarowy to " Kamień nz kamieniu", właśnie przeczytałem jeden rozdział "Zasypie..." i chyba odstawię strasznie ciężko mi się czyta, jestem trochę zawiedziony bo słyszałem że książka niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Odojewski 04.04.06, 19:15 Warto przeczytać też "Wyspę ocalenia", a tu linku do biografii Odojewskiego: www.instytutksiazki.pl/index.php?id=24&L=0&no_cache=1&user_autorzy_pi1%5BshowUid%5D=94 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Odojewski IP: *.aster.pl 05.04.06, 10:27 "zapomniane, nieusmierzone" to zbior pieknych opowiadan. do nabycia tylko wantykwariatach i to ze sporym trudem. ale warto. "oksana" zdolowala mnie strasznie juz "w pierwszych taktach", wiec czeka na polce. tez odnosze wrazenie, ze pisarz troche niedoceniony, ale przynajmniej my tu go doceniamy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamlogina Re: Odojewski 26.04.06, 00:42 Gość portalu: kasia napisał(a): > Własnie czytam Zasypie wszystko, zawieje ... i jestem zachwycona. Szukam tej książki od Bóg wie kiedy!!!!!!!!!! Pomocy!!!! Czy ktoś z Was wie, czy i gdzie mozna to znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
niemamlogina Re: Odojewski 26.04.06, 17:51 maggpie napisała: > w księgarni? ;) Nie ma od lat i pewnie już nie będzie :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melaine_koina Re: Odojewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:09 ostatnio "Zasypie..." wznowiło wydawnictwo Twój styl; czasem pojawia się na allegro - trzeba zaglądać:) Odpowiedz Link Zgłoś
padma Re: Odojewski 26.04.06, 09:24 W każdej bibliotece, do której jestem zapisana... Odpowiedz Link Zgłoś
niemamlogina Re: Odojewski 26.04.06, 17:52 padma napisała: > W każdej bibliotece, do której jestem zapisana... Jesteś genialna!!! ;-) Zapomniałam w ogóle o istnieniu tej cudownej instytucji :-) Odpowiedz Link Zgłoś