Gość: ruda_dunka IP: 193.109.212.* 02.05.06, 08:52 Polecono mi książki Akunina. Od której zacząć, co polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Akunin-od czego zacząć 02.05.06, 09:19 Pierwszą książką w serii o Fandorinie jest "Azazel". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Akunin-od czego zacząć 02.05.06, 09:21 kwestia gustu. Są trzy serie Akunina. O mniszce Pelagii (3 tytuły) - wydawane przez Oficynę Noir sur Blanc. Tu pierwszym w kolejności chronologicznej tytułem jest Pelagia i biały buldog www.noirsurblanc.pl/dzial_katalog-autor57.htm?h=akunin Możesz również sięgnąć po przygody dwóch Fandorinów. Pierwsza seria dotyczy Erasta Fandorina - tu tytuł pierwszy, poznający nas z Erazstem to Azazel (prywatnie - mój ulubiony). Druga seria (na razie tylko 2-tytułowa) dotyczy wnuka Erasta - tu tytuł wprowadzający to Skrzynia na złoto. Obie serie wydaje Świat Książki Możesz więc zacząc od tytułów wprowadzających do każdej serii, a możesz zacząć od pierwszej z brzegu książki, która wpadnie w Twoje ręce. Bo każda część jest samodzielna i można je czytać osobno. Na forum spotkasz zwolenników obu tych metod :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_ninia Re: Akunin-od czego zacząć IP: *.broker.com.pl 02.05.06, 17:07 Czesc, zacznij raczej od serii z erastem fandorinem,moze niekoniecznie od pierwszej z cyklu pt. "Azazel",choc zapewne byloby to wskazane o tyle,ze jak to w pierwszej z cyklu-poznajemy tam glownego bohatera...Goraco polecam "Gambit turecki"-chyba druga w serii,jesli bedziesz nawet troche zawiedziona Azazelem (no ja jakos bylam i dlatego uprzedzam:-),to i tak "Gambit..." powinien sie Ci spodobac.A potem Pelagia i Nicoals Fandorin czekaja:-) Milego czytania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_dunka Re: Akunin-od czego zacząć 05.05.06, 23:28 Pięknie dziękuję za odzew :-) Niestety pozycji przez was wymienionych chwilowo nie było w bibliotece :-( Wypożyczyłam zatem "Waleta Pikowego". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Akunin-od czego zacząć 06.05.06, 13:03 A to akurat najpogodniejsza pozycja w tym cyklu Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś