Dodaj do ulubionych

Akunin-od czego zacząć

IP: 193.109.212.* 02.05.06, 08:52
Polecono mi książki Akunina. Od której zacząć, co polecacie ?
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Akunin-od czego zacząć 02.05.06, 09:19
      Pierwszą książką w serii o Fandorinie jest "Azazel".
      Pozdrawiam
    • nchyb Re: Akunin-od czego zacząć 02.05.06, 09:21
      kwestia gustu.
      Są trzy serie Akunina. O mniszce Pelagii (3 tytuły) - wydawane przez Oficynę
      Noir sur Blanc. Tu pierwszym w kolejności chronologicznej tytułem jest Pelagia
      i biały buldog
      www.noirsurblanc.pl/dzial_katalog-autor57.htm?h=akunin
      Możesz również sięgnąć po przygody dwóch Fandorinów. Pierwsza seria dotyczy
      Erasta Fandorina - tu tytuł pierwszy, poznający nas z Erazstem to Azazel
      (prywatnie - mój ulubiony). Druga seria (na razie tylko 2-tytułowa) dotyczy
      wnuka Erasta - tu tytuł wprowadzający to Skrzynia na złoto. Obie serie wydaje
      Świat Książki

Możesz więc zacząc od tytułów wprowadzających do każdej serii, a możesz zacząć
      od pierwszej z brzegu książki, która wpadnie w Twoje ręce. Bo każda część jest
      samodzielna i można je czytać osobno. Na forum spotkasz zwolenników obu tych
      metod :-)
    • Gość: el_ninia Re: Akunin-od czego zacząć IP: *.broker.com.pl 02.05.06, 17:07
      Czesc,
      zacznij raczej od serii z erastem fandorinem,moze niekoniecznie od pierwszej z
      cyklu pt. "Azazel",choc zapewne byloby to wskazane o tyle,ze jak to w pierwszej
      z cyklu-poznajemy tam glownego bohatera...Goraco polecam "Gambit turecki"-chyba
      druga w serii,jesli bedziesz nawet troche zawiedziona Azazelem (no ja jakos
      bylam i dlatego uprzedzam:-),to i tak "Gambit..." powinien sie Ci spodobac.A
      potem Pelagia i Nicoals Fandorin czekaja:-)
      Milego czytania:-)
      • ruda_dunka Re: Akunin-od czego zacząć 05.05.06, 23:28
        Pięknie dziękuję za odzew :-)
        Niestety pozycji przez was wymienionych chwilowo nie było w bibliotece :-(
        Wypożyczyłam zatem "Waleta Pikowego".
        pozdrawiam
        • kaye Re: Akunin-od czego zacząć 06.05.06, 13:03
          A to akurat najpogodniejsza pozycja w tym cyklu
          Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka