mister1 05.06.06, 21:40 raczej przegonil Milosza i innych nudnych dupkow... U Czechow byl Szwejk - u nas Dyzma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gocha Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:58 tak mi się przypomniało odnośnie tematu... jeszcze profesor Wilczór ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz 06.06.06, 07:27 > jeszcze profesor Wilczór ;) Antoni Kosiba też... :-) I Pani Hanka i Doktor Murek... O Alicji Horn już nawet nie wspominam, O braciach Dalcz takoż... A przecież ta ostatnia pozycja, jak i przypadek Dyzmy - bardzo na czasie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz 06.06.06, 09:34 chyba Wilczur nie Wilczor..? nawiasem mowiac dla mnie Dyzma to jednak dobra ksiazka- mimo to.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:23 a właśnie nie wiedziałam jakie uuu zastosować dzieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz 06.06.06, 15:51 prokurator Alicja Horn bardzo mi sie podobala czytalam ja jako pochole u babci,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 jak zginal Tadeusz Dolega-Mostowicz ? 06.06.06, 16:25 z rak pijanego zolnierza sowieckiego wkraczajacego do Polski 20 wrzesnia 1939 roku ( w miasteczku Kuty) Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: jak zginal Tadeusz Dolega-Mostowicz ? 07.06.06, 13:11 Podobno wyszedł na granice miasteczka naprzeciw zbliżającemu sie oddziałowi, żeby im powiedzieć, że w miejscowości nie ma oddziałów polskich więc żeby oszczędzili ludnośc cywilną i nie wkraczali "z ogniem i mieczem". Czołg podjechał, wylazł żołnierz, o nic nie zapytał, tylko strzelił od razu... Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 ewersja "Kariery Nikodema Dyzmy" 06.06.06, 16:29 univ.gda.pl/~literat/dyzma/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Wersja elektroniczna "Kariery Nikodema Dyzmy" 06.06.06, 18:50 univ.gda.pl/~literat/dyzma/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Tadeusz Dolega-Mostowicz 06.06.06, 20:15 no a czym byłby Dyzma, gdyby nie nasze współczesne odnośniki? A Miłosz? To Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś