Dodaj do ulubionych

Literatura ezoteryczna

11.10.06, 16:11
Jakie sa, według Was, interesujące pozycje z zakresu ezoteryki. Interesuje
mnie głównie Tarot i astrologia. Moim zdaniem rodzimej, dobrze napisanej
literatury jest na rynku bardzo mało. Do polecenia oczywiście Primke, Suliga
i Weres. Słyszeliście o kimś innym? Interesują Was tego typu książki? Czego
szukacie? Ja mam niestety wrażenie, że większość polskich tytułów tytułów ma
bardzo niski poziom i przeznaczona jest dla masowego odbiorcy. Dla kogoś, kto
głębiej interesuje się tym tematem nie ma odpowiedniej lektury.
Obserwuj wątek
    • dama-kanaliowa Re: Literatura ezoteryczna 11.10.06, 20:22

Akurat tarot i astrologia to nie moj konik. Lubie wprawdzie na dzien dobry moj
      horoskop w codziennej - (nie gw) przy kawce poznac;). Ale np temat reiki - duzo
      dobrych - niestety tez nie polskich autorow mozna w Polsce kupic. Krople Dr
      Bacha - Maronskich - polecam. I moje zainteresowania ezoteryczne kraza wlasnie
      wokol zdrowka i dobrego psychicznego samopoczucia. A co na Twoj temat google?
      • leolibra Re: Literatura ezoteryczna 12.10.06, 09:14
        Najwięcej wydaje Studio Astropsychologii, ale w dużej mierze nie sa to lektury
        warte polecenia, choć wydali np ksiązki Aroyya i Whita. Z pozycji obowiązkowych
        znam prawie wszytko. Ale czasem mogą trafić się perełki wydane gdzies pokątnie.
        I tego właśnie szukam.
        Jeśli chodzi o zdrowie, szczególnie to psychiczne ;-) to wolę praktykę od
        teorii. Mam reiki I stopnia i od 4 lat robie kriję. Polecam.
        • wytuli Re: Literatura ezoteryczna 12.10.06, 10:21
          kiedys czytalam duzo na temat Tarota, mam kilka ksiazek w domu i jesli chodzi o
          Polske, to nie ma NIC ciekawego. Przynajmniej ja nie znalazlam, a mam wrazenie,
          ze przeczytalam wszystko, co sie da. Czekam na polskiego tarociste, ktory
          napisze cos konkretnego i nie bedzie traktowal tematu 'podrecznikowo'.

www.tuli.pl

• leolibra Re: Literatura ezoteryczna 12.10.06, 10:35
            Dobre książki na temat Tarota w Polsce pisał tylko J.W. Suliga. Mówię pisał, bo
            ostatnio nic niestety nie wydał. Wiekszość pozycji, która sie ukazuje to
            podręczniki o tym jak wróżyć z opisami znaczenia kart, pisane przez osoby,
            które mają nikłe pojęcie o Tarocie i jeszcze mniejsze o pisaniu. Szkoda, ze tym
            tematem nie zajmuje się nikt, kto ma praktykę, wykształcenie i przygotowanie.
            Suliga z racji wykonywanego zawodu jest doskonałym przykładem na to, ze można
            pisać o magii ciekawie i rzetelnie.
    • undisputed_truth Re: Literatura ezoteryczna 12.10.06, 10:39
      www.kippin.focus-x.org/
      forum.focus-x.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka