pilot102 25.04.03, 11:51 Czy kos moze czytal te ksiazke?! Na mnie zrobila ogromne wrazenie. Czy moze czytaliscie cos innego w podobnym klimacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baisha Re: 'To trzeba wyrazic' Marie Cardinal IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 11:36 Na mnie również, po prostu niesamowita! Byłam w trudnym momencie życia, kiedy na nią natrafiłam i autetycznie mną wstrząsnęła! Chyba nie przesadzę, jak napiszę, że mnie uratowała! Książka z rodzaju tych, po których nic już nie jest takie, jak dawniej! Budząca, niemalże oświecająca. Po jej lekturze (a nawet w czasie) inaczej spojrzałam na swoje życie, koszmary, które mnie prześladowały. W ogóle na nie sporzałam i zaczęłam zastanawiać się nad tym, co mi się z czym kojarzy; powiedzmy, że zaczęłam wnikać w swoją podświadomość. Jej czytanie było jak jedno wielkie wywlekanie wszystkich brudów życia, ale potrzebne, żeby zacząć żyć. Efekt katharsis! Oczyszczenie. I co najważniejsze: swoje przemyślenia wprowadziłam w czyn, czyli zaczęłam szczerzej rozmawiać z ludźmi, mówić o swoich uczuciach (jak to się patetycznie mówi- brzmi, jak z podręcznika pt."Jak żyć", ale to akurat prawda!). Najbardziej mną wsztrząsnał tekst o tum właśnie, że ona nigdy z nikim tak naprawdę szczerze nie rozmawiała. Polecam naprawdę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: 'To trzeba wyrazic' Marie Cardinal IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 17:37 cztałam:)To książka , na którą trzeba trafić w odpowiednim momencie życia, inaczej nie zrobi wrażenia. Przejmująca i niezwykła ze względu na szczerość emocji i głębię doznań. Polecam "Sabinę" Karsten Alnaes. To fabularyzowana biografia Sabiny Spielrein. Pacjentki, uczennicy i kochanki Junga. Bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś