Gość: Dante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:57 Chodzi o jakąś wesołą, lub życiową książkę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: Jaką książke kupic koleżance na 18nastkę? 24.03.08, 21:44 napisz coś więcej o koleżance, co lubi, czym się interesuje. Ja na 18-stkę dostałam książeczkę dla dzieci "Bal" czy jakoś tak, z wierszykiem o dziewczynce, która tak długo się szykowała, że aż spóźniła na bal. I dopiskiem koleżanki "Ale my jeszcze zabalujemy, hej!". Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Propozycje. 26.03.08, 15:38 Oczywiście nic nie wiem na temat Twojej koleżanki więc nie mogę nic powiedzieć, jeśli kupuje książki to bardzo indywidualnie no ale: 1)Anna In w grobowcach świata 2)Z przyrodzeniem oka: Brzechwa dla dorosłych oraz Kiedy mały Findus się zgubił; 3) nie lubie go jako człowieka (poglądy) ale pisze fajnie Gringo wśród dzikich plemion 4) Szaleniec (życiowe) 5)Władysław Bartoszewski. Wywiad rzeka To na tyle. 4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orhan Pamuk Re: Propozycje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:37 Popieram Wywiad Rzekę - pierwszą część już dawno przełknąłem, teraz zamówiłem drugą w Merlinie (promocyjne obniżenie ceny o 10 zł). Mam nadzieję, że w poniedziałek już będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje typy Re: Jaką książke kupic koleżance na 18nastkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:02 "Sztuka szczęścia" Dalajlama to w nawiązaniu do ostatnich wydarzeń, Elizabeth Gilbert "Jedz, módl się, kochaj" światowy bestseller u nas też całkiem popularny, "Gra o miłość" Justyny Szymańskiej śmieszne i polskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Jaką książke kupic koleżance na 18nastkę? 03.04.08, 18:20 Ja dostałam książkę poduszkę z 5 słówkami angielskimi,bo akurat się do FCE przygotowywałam.Cudo!!:> A poważnie? Może coś Pamuka? Szczerze mówiąc trudno tak wybrać nie znając koleżanki. "Dzienniki gwiazdowe" Lema są mądre,zabawne,filozoficzne i wciągające naraz,ale jak ktoś science-fiction nie trawi (a są takie osoby:>),to nic z tego... Odpowiedz Link Zgłoś