Dodaj do ulubionych

Harlan Coben

08.10.03, 16:33
Co sądzą o książkach Cobena ci, którzy je przeczytali?

Mowa o "Nie mów nikomu", "Bez pożegnania", "Bez skrupułów", "Krótkiej piłce"
(najnowsza, piszą o niej w dzisiejszej "Polityce"). Podobno dobre, ale
wszystkie opierają się na jednym motywie (powrót osoby zaginionej przed
laty) [a to już opinia z internetu].

Opłaca się za to zabierać? Za jedną? Za wszystkie? Za które?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Harlan Coben IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.10.03, 19:15
      Przeczytalam wszystkie wymienione tytuly, wlasnie jestem w trakcie
      konczenia "Krotkiej pilki" i bardzo mi sie podobaly. Najbardziej chyba " Bez
      pozegnania" bo prawie do ostatnich stron ksiazki nie wiedzialam co jest grane.
      Generalnie polecam wszystkim, ciekawie skonstruowana akcja no i oczywiscie
      zaskakujace zakonczenie.
      • Gość: laki Re: Harlan Coben IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 22:59
        Przeczytałem "Nie mów nikomu". Potem kupiłem "Bez pożegnania" i przerwałem
        gdzieś w połowie; wydało mi się podobne. A jak teraz słyszę, że "Bez skrupółów"
        i "Krótka piłka" zasadza się na podobnym chwycie to ja już temu panu bardzo
        dziękuję.
        Nie ze mną te numery. To zakrawa troszkę na kpinę i brak wstydu - męczyć ciągle
        ten sam motyw, jakby innych kryminalnych schematów nie było. A że dobrze to
        robi, cóż, jak kto chce, ja się nie potrafię ekscytować ciągle tym samym,
        tylko, że nieco inaczej podanym. I to w kryminałach!
      • Gość: goa Re: Harlan Coben IP: *.bmj.net.pl 09.10.03, 00:26
        mi też najbardziej podobało się "Bez pożegania" :)
        jak skończysz "Krótką piłkę" to napisz jak wypada na tle tych poprzednich :)
    • Gość: goa Re: Harlan Coben IP: *.bmj.net.pl 09.10.03, 00:29
      wg mnie najlepsza jest "Bez pożegania", a "Bez skrupułów" najsłabsza ale to
      dlatego, że jest to była pierwsza książka Cobena :) u nas jak zwykle wszystko
      jest w innej kolejności niz powinno i najpierw wydano te nowsze czyli "Nie mów
      nikomu" i "Bez pożegania", a potem pierwszą czyli "Bez skrupułów" no i teraz
      wyszła "Krótka piłka", która jest z 1996 roku.
    • Gość: Anita Re: Harlan Coben IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:49
      Przeczytałam poprzednie, a teraz jestem w trakcie "Krótkiej piłki".
      Rzeczywiście pomysł i fabuła są podobne jak w "Bez skrupułów", ale dla mnie to
      i tak jest dobre. Ale fakt jest faktem, że Coben nie odbierze korony mistrzowi
      kryminałów jakim jest Agahtha Christie. Pozdrawiam.
    • mowawe Coben - Bez skrupułów 07.11.03, 20:44
      Spodziewałam się czegoś więcej. Skończyłam czytać " Bez Skrupułów". Akcja
      zaczyna się rozkręcać w połowie ksiązki. Książka mało wciągająca, jakaś taka
      niemrawa. Jedyny duży plus to zakończenie, zaskakujące, łączące wiele tematów,
      wiele postaci. I tyle :(
      Może trzeba było zacząć od innej ksiązki Cobena...................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka