monnia3 30.08.08, 11:57 Czy ktos moze mi polecic ksiazki na temat tych kultur? bede wdzieczna za sugestie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexanderson Re: 30.08.08, 13:11 Z serii "Rodowody cywilizacji": merlin.pl/Mity-rytualy-i-polityka-Inkow_Jan-Szeminski-Mariusz-Ziolkowski/browse/product/1,486876.html merlin.pl/Historia-panstwa-Inkow_Maria-Rostworowska/browse/product/1,532300.html W tej serii w 1996 ukazali się też "Aztekowie" Ingi Clendinnen. W serii "Rzeczpospolitej" o mitologiach" merlin.pl/Inkowie/browse/product/1,579804.html merlin.pl/Aztekowie/browse/product/1,579874.html merlin.pl/Majowie/browse/product/1,591555.html Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: 31.08.08, 15:55 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? 31.08.08, 23:49 Do pooglądania (i poczytania też) dwa albumy: Majowie: pałace i piramidy w dżungli, Muza / Taschen Inkowie, Ars Polona Do poczytania: Klasyka czyli "Gdy słońce było bogiem" Kosidowskiego Z nowości (względnych): Susana Osorio-Mrożek "Meksyk od kuchni". (To nie jest książka kucharska!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaBa Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.09.08, 13:50 Królestwo złotych łez - Kosidowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? 02.09.08, 14:58 Wyszukalam sobie sporo pozycji wartych przeczytania Kosidowskiego dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hophopi Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? 03.09.08, 22:46 Maria Frankowska "Mitologia Azteków" Miroslav Stingl "W pogoni za skarbami Indian" Maciej Kuczyński "Czciciele węża: Biochemiczne niebo dawnych Meksykanów" [zarzucam ino tytuły z półki - czytałam dawno i nie pamiętam, ile to warte. ten Kuczyński chyba nawiedzony lekko, aż se z ciekawości przekartkuję, skoro już wygrzebałam :)] Odpowiedz Link Zgłoś
hophopi Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? 03.09.08, 22:50 o, przy okazji w łapy wpadła linka: www.vivarium.com.pl/index.php?modul=szukaj&t=w&szukaj=indianie --- jak nie, jak tak... Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Co polecacie o kulturze Inków,Majów,Aztekow? 07.09.08, 11:56 Przyznaje ze b.ciekawy link pamietam jak w czasach szczeniecych zaczytywalam sie powiesciami Szklarskiego... Odpowiedz Link Zgłoś