wiki.79 13.10.08, 08:44 Czytałam Trylogie i bardzo mi sie podobało. Wczoraj zakupiłam "Dziewczyna na Times Square". Czytał ktoś??? A jak inne pozycje autorki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynamoon6 Re: Paullina Simons! 13.10.08, 09:40 Mnie Dziewczyna na Times Square podobała się bardziej niz trylogia :) To dość dziwna i smutna książka. Połączenie kryminału z powieścią psychologiczna. Akcja w czasach wspólczesnych. Dosyć iekawie i przyjemnie mi sie ja czytało. To Jeżeli oczekujesz czegoś w stylu historii Tatiany i Aleksandra to mozesz się rozczarować. To jest zupełnie inny klimat. Co do trylogii, to przeczytalam ja z ciekawosci. Przed wznowieniem poszczegolne tomy "chodziły" na allegro po 200zł, byłam zaintrygowana coz to takiego. Przeczytałam i musze przyznac, ze chociaz nie powalila mnie ta historia na kolana, jest w niej cos, co sprawia, ze sie ja pamieta. Teraz wyszla tez ksiazka kucharska Tatiany, Swiat Ksiazki wydal :) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: Paullina Simons! 13.10.08, 09:42 Acha, jeżeli masz ochotę na coś w klimacie teh trylogii, sięgnij po Zoję Danielle Steel, serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rannyptaszek Re: Paullina Simons! IP: *.osiedle.net.pl 14.10.08, 20:30 Polecam ci "Jedenaście godzin" - mocna literatura! Jest kobieta w ciązy, rob sobie zakupy w centrum handlowym i nagle zostaje porwana! I to nie w celu okupu, ale psychopatyczny porywacz chce obserwować, jak na rodzi dziecko. Głęboka psychologia, niezwyły portret psychopaty, niepodobne do trylogii, po prostu lepsze!!!! "dziewczyna na Times" jest nudna, nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Paullina Simons! 14.10.08, 21:45 Ja ochoczo rzuciłam się na "Jeźdźca miedzianego" i ledwo go zmęczyłam. Nudne, rozwleczone. W stylu a ona pojechała, a on na nią czekał i powiedział, a wieczorem przyszeł, a ona spojrzała... Postacie płaskie jak naleśnik i niewiarygodne psychicznie. Wiele opisanych sytacji jakby miały miejsce na księżycu, a nie w ZSRR, takie są nierealne. Tak że cd. nie będzie. Przepisy kulinarne? Ba! Kobita wie, jak robić pieniądze. Kilka lat temu przeczytałam "Tully" tejże autorki i b. mi się podobała. Innych książek nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Paullina Simons! IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 18.10.11, 20:26 Sama jesteś płaska jak naleśnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazze Re: Paullina Simons! 24.05.12, 12:59 Też nie zdzierżyłam, bo okropnie się czyta. Tytuły stanowczo przereklamowane! Nawet kupiłam 1 tom i za bezcen oddałam go do antykwariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
wronka32 Re: Paullina Simons! 18.06.12, 12:55 hmmm...mam podobne odczucia co monikate.. a juz mysłałam , ze jakas dziwna jestem .. Dobrnę do konca ksiazki (jestem juz na jakiejs 620 stronie) ale za pozostałe czesci nie siegnę ...Choc przyznam ...ze cos tam w sobie ta ksiazka ma - bo jednak nie odłozyłam jej na półkę tylko brnę dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
wronka32 Re: Paullina Simons! 03.07.12, 23:58 no to muszę się przyznac , ze jednak sięgnęłam po drugą część ...wciągneła mnie bardziej niz pierwsza ....Zanim skonczyłam drugą przytachałam z biblioteki trzecia czesc i dodatkowo Tully i Jedenascie godzin. Jednakze po skonczeniu Tatiany i Aleksandra jakos nie ciagnie mnie do poznania dalszych ich losow .... Przeczytalam za to Jedenascie godzin i tak sobie mi sie podobala ....tzn moze byc ale nie zachwyciła ...Teraz czas na Tully ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Paullina Simons! IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 08:24 > Ja ochoczo rzuciłam się na "Jeźdźca miedzianego" i ledwo go > zmęczyłam. Nudne, rozwleczone. W stylu a ona pojechała, a on na nią > czekał i powiedział, a wieczorem przyszeł, a ona spojrzała... > Postacie płaskie jak naleśnik i niewiarygodne psychicznie. Wiele > opisanych sytacji jakby miały miejsce na księżycu, a nie w ZSRR, > takie są nierealne. Tak że cd. nie będzie. Przepisy kulinarne? Ba! > Kobita wie, jak robić pieniądze. LUBIĘ TO :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Paullina Simons! 14.10.08, 22:11 czytałam Dziewczyne na Times Square. Pamiętam, ze mnie wciągneła i szybko przeczytalam ale po roku nie jestem w stanie sobie przypomniec o czym ta książka była... Innych pozycji autorki nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Paullina Simons! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:49 polecam "Tully" - chyba najlepsza powieść tej autorki, może ze względu na bardzo skomplikowaną psychologicznie bohaterkę; inne powieści - niestety szybko się zapomina o czym były.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liloo Re: Paullina Simons! IP: 82.160.135.* 23.11.08, 13:42 Z całą odpowiedzialnością polecam trylogię, "Jeździec miedziany" wstrząsnął mną bardzo, nie mogę przestac myslec o tej ksiązce. To co Ci ludzie przeżyli podczas blokady Leningradu jest niewiarygodne, oczywiście jest też niesamowita miłośc i poświęcenie łączące bohaterów, jest pasja i namiętnośc tak wielka, że az boli. Dla mnie topozycja nr 1 wśród przeczytanych książek a jest ich sporo w moim ponad 35-letnim życiu. Teraz zamówiłam i czekam na dalsze częsci trylogii czyli "Tatiana i Aleksander" oraz "Ogród Letni". Weszłam na stronię autorki Paulliny Simons i z radością przeczytałam, ze autorka pracuje nad scenariuszem do "Jeźdźca..." Na amerykańskim forum fanki ksiązek Paulliny prześcigają się w propozycjach aktorów, którzy mogą się wcielic w rolę Tani i Szury. Dla ciekawskich polecam: www.paullinasimons.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
maly-glodek Re: Paullina Simons! 21.05.11, 20:01 Czytałam Trylogię - 2 pierwsze książki bardzo mi się podobały, trzecia średnio. Zamierzam teraz sięgnąć po kolejną powieść tej autorki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yokla Re: Paullina Simons! IP: *.tvk-wolczyn.pl 30.11.08, 23:24 Przeczytałam najpierw Trylogię później Tully. Obydwie pozycje dostarczyły mi wyjątkowo silnych wzruszeń. Tully przeżywam jeszcze dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Paullina Simons! 29.05.09, 12:50 Jest rewelacyjna!!!!! Kupiłam trylogię jej i jestem dopiero w połowie "Jeźdźca miedzianego" i mogę śmiało powiedzieć, że to chyba książka mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda-zoska Re: Paullina Simons! 25.12.09, 14:08 Wiele książek w życiu przeczytałam, jedne wciągały, ale bez emocji, zapomniałam już o wątku, inne zaczynałam czytać 3 razy i nigdy ich nie skończyłam. Kilka było takich ,że po przeczytaniu stwierdzałam, że nic nie wniosły w moje myśli.... Ostatnio przeczytałam całą trylogię Paullina Simons: Jeździec Miedziany, Tatiana i Aleksander i Ogród Letni... Muszę przyznać,że odkąd poznałam losy Tatiany i Aleksandra... (przeżycie niesamowite) wszystkie książki przeczytane wcześniej - to był zmarnowany czas! Teraz szukam kolejnych powieści tej autorki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Paullina Simons! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.11, 21:52 "Tully" dla mnie genialna!!! mam ja w głowie do dziś a czytalam kilka lat temu; polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prerafaelitka Re: Paullina Simons! 25.05.10, 23:13 Trylogia zdecydowanie mocniejsza od "Dziewczyny na Times Square". Zwłaszcza pierwszy tom - wgniótł mnie (i nie tylko mnie) w ziemię :). Kolejne coraz słabsze. Co do DNTS - hmmm... pamiętam, że pochłonęłam całą siedząc na kanapie w Empiku i że było to takie sobie o powieścidło... Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Paullina Simons! 26.05.10, 14:49 "Jeździec miedziany", da sie przeżyc, choc bez zachwytów. Na druga cześc nie mogę się zmusić. "Czerwone liście" nudne. "Jedenaście godzin" fajny thriller. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: Paullina Simons! 26.05.10, 16:58 U mnie czeka w kolejce Przepisy Tatiany- tej autorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqq1990 Re: Paullina Simons! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 20:13 piszeksiazke.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Paullina Simons! 15.04.11, 17:38 Tully - jedno z największych książkowych rozczarowań:( Droga do raju - trochę lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Paullina Simons! 24.10.11, 18:06 A mnie się "Tully" podobała, "Droga do raju" też. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Paullina Simons! 21.11.11, 20:18 przeczytałam całą trylogię , wręcz nie mogłam się od niej oderwać i muszę powiedzieć , że to były najlepsze książki jakie czytałam!! do dziś nie mogę o nich zapomnieć! czy możecie coś polecić na miarę takiej trylogii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Paullina Simons! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 13:19 Witam, przeczytałam Trylogię, Dziewczynę na Times Square i Drogę do Raju, teraz czekam na Czerwone Liście, Jednak nigdzie nie mogę dostać Tully i Jedenaście godzin, czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu tych książek.... Proszę Może ktoś ma je do sprzedania? Odpowiedz Link Zgłoś
mikusinska1981 Re: Paullina Simons! 04.06.12, 21:22 Właśnie jestem po lekturze "Jeźdźca miedzianego" i czekam na dwie kolejne części historii Tatii i Szury. Książka trafiła w moje ręce dość późno, bo 10 lat po jej pierwszym wydaniu w Polsce... Ale mogę powiedzieć, że dziękuję Bogu, że w ogóle w nie trafiła:)) "Jeździec..." jest książką (przynajmniej na razie) mojego życia. Piękna historia, godna polecenia. Co do dwóch pozostałych to nie mogę się wypowiedzieć, bo jeszcze nie skonsumowałam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wronka32 Re: Paullina Simons! 09.07.12, 14:16 Czytam własnie "Tully" i jestem pod wrażeniem !!!!! Co za książka ..jestem dopiero na około 200 stronie .... i nie mogę się oderwać od czytania.... Jak dla mnie super choc nie powinnam oceniac ksiażki w trakcie jej czytania ....W porównaniu do Jeźdźca miedzianego i Jedenastu godzin - zdecydowanie najlepiej mi sie czyta.... Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Re: Paullina Simons! 01.08.13, 09:19 Ja właśnie przeczytałam "Dziewczyna na Times Square" i jestem zachwycona.Ochh co za wzruszająca książka. swiatksiazkii.blogspot.com/2013/08/dziewczyna-na-times-square-paullina.html Odpowiedz Link Zgłoś