magnolijka 10.12.03, 14:35 Witam, zastanawiam się na kupnem "opowiadań zabranych cz.I i II". Czy ktoś już je czytał i może podzielić się swoimi refleksjami? Chciałabym kupić je na prezent i nie wiem czy to będzie trafny wybór. dzięki za odp. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panchovilla ha 11.12.03, 16:04 ja ci powiem, że nietrafny, ale inni zaprzeczą, więc bez sensu pytać innych o takie rzeczy. zastanów się na przyszłość, zamin paluchy zaświerzbią cię do stukania po klawiaturze... pancho Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: cortazar 12.12.03, 11:03 Sama dostałam je w prezencie(domyslam się, że chodzi Ci o edycję Muzy w zielono- fioletowych okładkach), ja się ucieszyłam bardzo, a mój kolega jeszcze bardziej - pożyczył je ode mnie i nie reaguje na monity o zwrot... Jeśli ten ktoś, kto ma być obdarowany lubi taką literaturę, to pewnie się mu pomysł spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: cortazar 12.12.03, 11:13 Moja opinia będzie b. subiektywna, bo uwielbiam Cortazara. :D Uważam, że opowiadania są świetne, sama bardzo chciałabym dostać taki prezent... A wybór będzie trafny, jeżeli jesteś pewna, że komuś odpowiadają takie klimaty... :) W końcu Cortazar to przede wszystkim dobra literatura. :) Pozdrawiam Vilya. :) Odpowiedz Link Zgłoś