Dodaj do ulubionych

elastyczny ściągacz

03.01.10, 14:38
Właściwie powinnam się na wstępie przedstawić (jestem tutaj nowa) a nie tak od razu "po prośbie". Mam na imię Jowita, mieszkam i pracuję w Łodzi a czas wolny dzielę pomiędzy rodzinę, kota, książki i robótki ręczne. Przy okazji przeprowadzki odnalazłam swoje stare zapasy włóczek i nabrałam chęci na dzierganie - choć dzisiaj wyszło mi raczej serfowanie smile. Pomysł na sweterek mam z grubsza opracowany, i na samym początku zgryz: sweterek ma być do połowy bioder z wysokim ściągaczem sięgającym do talii. Nie wiem jak go zrobić żeby był elastyczny, tzn. żeby się po założeniu ściągał i układał do talii.

i drugi temat: utopiłam się dzisiaj w necie, ale znalazłam zdjęcie ślicznego kimonowego sweterka:
www.flickr.com/photos/21875439@N06/2235034578
może ktoś robił już coś podobnego (chodzi mi o wykrój)? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • marsjanka1999 Re: elastyczny ściągacz 03.01.10, 16:06
      tu chyba oryginał

a
      tu na jednym blogu ten sweterek
      • j.sapala Re: elastyczny ściągacz 03.01.10, 16:24
        dziękuję serdecznie smile)
        • marsjanka1999 Re: elastyczny ściągacz 03.01.10, 16:57
          nie ma za co - bo sweterek jest śliczny smile

sama bym sobie taki zrobiła, tylko przyszłym roku - jeszcze 3 miesiące będę
          miała pasożyta, a potem muszę schudnąć po pasożycie - inaczej nie trafię w
          rozmiar tongue_out
          • majadeblij Re: elastyczny ściągacz 03.01.10, 20:19

nie wiem kto wlascicielam bloga - ale wszytko jest cudne!
            chyba porzuce inne hobby i sie na drutach skoncentrujesmile
            szczegolnie czapeczka - truskaweczka, zrobilabym taka swojej
            coreczce..
            pozdrawiam,
            maja
            • j.sapala Re: elastyczny ściągacz 04.01.10, 05:21
              też mi kilka rzeczy w oko wpadło, tylko ja musiałabym pracę rzucić żeby znaleźć
              czas na zrobienie tego wszystkiego sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka