Dodaj do ulubionych

herringbone stitch

25.02.14, 02:11
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/hh/fa/plci/OkoP1sKKUa8zhpmAYX.jpg
Widzialyscie to juz wczesniej? Ja nie. Sposob wykonania tutaj:
www.youtube.com/watch?v=jvmC_qjIfjE
Obserwuj wątek
    • autumna Re: herringbone stitch 25.02.14, 08:48
      Znam, tylko nie wiedziałam, że da się go zrobić na okrągło w taki sposób, żeby wyglądał tak samo jak wersja płaska. W efekcie otrzymałam nieco inny wzór:

robotkoweadhd.blox.pl/2012/08/ile-mozna-nosic-jedna-czapke.html
      • urszula97 Re: herringbone stitch 25.02.14, 19:29
        czy aby Intesywnie kreatywna nie robiła tego wzoru nazywając go "jodełka"?
    • viola0507 Re: herringbone stitch 26.02.14, 11:47
      Ja widzialam u Intensywnie Kreatywnej intensywniekreatywna.blogspot.co.uk/2013/10/murakami-sprawa-jodeki.html
      IK nakrecila filmik jak to robic. Wzor piekny i ciekawy ale IK ostrzega, ze bardzo "wloczkozerny".
      • vichta Re: herringbone stitch 26.02.14, 18:07
        Nie dziwie się, że wloczkozerny, bo robotka wygląda na gruba. Myślę, że właśnie dlatego wzor nadalby się np. na ciepły płaszcz lub dywanik, domowe kapcie, łapki do kuchni, itp. Trzeba by dobrać jakąś lekka i puszysta włóczke , żeby plaszcz nie ważył jak zbroja smile
        No i jeszcze jedna zaleta, dół robótki się nie wywija. Przynajmniej nie widać na filmiku.
        • autumna Re: herringbone stitch 03.03.14, 12:22
          Moim zdaniem nie jest jakiś ekstremalnie gruby - ta włóczkożerność wynika raczej z tego, że zwięzły, nieprześwitujący. Polecam na spódnice, można nosić bez podszewki, ścieg jest gęsty niczym tkanina. I faktycznie, nie wywija się, nie wymaga żadnego dodatkowego wykończenia.
    • justyna.ada Re: herringbone stitch 04.03.14, 12:25
      Mała uwaga tylko: Intensywnie Kreatywna robi na filmiku metodą "heretycką" tj. zobaczcie jak ułożone na drucie sa oczka prawe, i jak przerabia lewe smile
      O tym było juz mówione wiele razy, zresztą robiąc prawe i lewe "jak mateczka burda kazała" też wyjdziemy na to samo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka