Dodaj do ulubionych

dot.forum rosyjskie

23.10.04, 18:43
Czy jakoś zapisujecie modele z ros. forum w komputerze? To przecież nie jest
legalne takie rozpowszechnianie całych wydań Sandry czy innych i napewno
prędzej czy później ktoś coś z tym zrobi.A my stracimy taką kopalnię wzorów:
((. Ja dodaję tylko do ulubionych,a czy Wy jakoś archiwizujecie ulubione
podstronki?
Kasia.
Obserwuj wątek
    • lylith Re: dot.forum rosyjskie 23.10.04, 21:27
      zapisuje tylko pojedyncze wzory, ktore mi sie podobaja. czasami zdjecie z
      opisem, czasami samo zdjecie. do ulubionych nie dodaje, bo zazwyczaj szybko
      link przestaje byc aktywny, a na rosyjskim forum za jakis czas zaczyna byc
      wymagane haslo, badz strona przestaje istniec
      • s1korupka Re: dot.forum rosyjskie 23.10.04, 22:19
        A jak zapisujesz? Bo gdy zrobię zapisz, to i tak zapisuje się jako strona WEB
        (tak przynajmniej mi się wydaje), więc gdy przestanie być aktywna, to i tak to
        stracę.Czy Ty jakoś inaczej zapisujesz?
        Kasia.
        • eirenne Re: dot.forum rosyjskie 23.10.04, 23:21
          Najprościej jest kliknąć prawym przyciskiem myszy na obrazek i wybrać z menu
          opcję "zapisz obraz jako". Wtedy zapisuje się tylko to co chcemy- sam plik jpeg.
          Ja to stosujęsmile))
          • halkuk Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 08:46
            Witam. Ja robię dokładnie tak samo smile. Mam już niezły zbiorek ze zdjęciami i
            jeśli są to opisami do nich .Stworzyłam sobie swój folder i jest on lepszy i
            bogatszy od niektórych książek .Do ulubionych czasem też dodaję , ale jak mam
            czas to "wyłapuję" z nich tylko najciekawsze wzory i zapisuję . Jest to dobre
            bo jak mi coś potrzebne to bez zbytniego szukania zawsze to znajdę .
            Pozdrawiam serdecznie - Halina.
          • lylith Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 11:25
            dokladnie tak jak eirenne. prawym przyciskiem i 'zapisz obraz jako'. tylko
            trzeba to zrobic na powiekszonym obrazku, nie na miniaturce.

tez mam juz spora kolekcje. samych sciegow szydelkowych mam juz ponad 80
            plikow, a w kazdym z nich po ok 4 wzorysmile
            • eirenne Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 11:31
              Ja zaczęłam niedawno, ale też mi się zebrało juz troszkę big_grin
    • ninga Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 14:42
      Zapisuję to co mi sie podoba w osobnym katologu jako obraz. Ale ostatnio jak była strona w której obok tekstu był wzór ściegu okazało się, że jak wydrukuję to jako stronęm, to obrazek ze ściegiem jest mało czytelny. A nie umiem "wyciąć" z obrazka samego ściegu, zrobić z tego osobny obraz i powiększyć go tak, by nie stracił przy druku na ostrości. Skończyło się na tym, że klikając raz na obrazek raz na arkusz Excela, przerysowałam ten wzór. Ale był to sam motyw, więc nie było tak dużo roboty. Macie na to inny sposób?
      Kalina
      • malgunia Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 18:25
        Ningo spróbuj otworzyć obrazek w jakimś programie, który pozawala na obróbkę
        obrazów. Proponuję taki sposób, naciśnij po kolei: start-programy-akcesoria-
        paint. W tym programie możesz zaznaczyc, co chcesz z rysunku (symbol prostokąta
        przerywaną linią) i wyciąć, a potem przez polecenie; edycja-wklej włożyć np. do
        dokumentu Wordasmile, albo do niowego rysunku
        napisz jak Ci poszłosmile
        Pozdrawiam

Malgunia
        • ninga Re: dot.forum rosyjskie 24.10.04, 19:25
          Jutro popróbuję i dam wieczorem znać jak mi poszło.
          Kalina
    • ka_thy Teleport Pro 25.10.04, 09:28
      Jest taki program Teleport Pro, pozwalający na ściąganie całych stron www z
      podstronami. Dziewczyny na 7.ya podają receptę jak go skonfigurowac użytecznie
      pod ściąganie z tej strony. Użycie jest bardzo proste, podajesz tylko adres
      strony a program zapisuje na dysku twardym docelowe duże zdjęcia.
      • ninga Re: Teleport Pro 25.10.04, 12:11
        A mogłabyś (bo np. ja mimo, że uczyłam sie tego języka tak jak wszscy z mojego
        pokolenia, nic nie rozumiem z tych robaczków) napisać skąd ściągnąć ten program
        a potem jak go skonfigurować?
        Kalina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka