Dodaj do ulubionych

cienki czarny moher

26.08.06, 18:59
lezy w szufladzie cienki, czarny moherek, prosze pomozcie znalezc mi cos
ciekawego do zrobienia, moze azurowa kamizelka, moze szal, a moze bluzeczka?
mam tylko 20 dkg jak sadzicie na co wystarczy? 270 m w 50g motku - licze na
wasze doswiadczeniesmile
kasia
Obserwuj wątek
    • mamoon1 Re: cienki czarny moher 26.08.06, 19:32
      może być z tego piękna bluzka - masz ponad 1000 m.
      • unhumblee Re: cienki czarny moher 26.08.06, 21:00
        czyli spokojnie na bluzke z dlugim rekawem wystarczy? nooo ale rozmiar tak
        40/42smile
        • mamoon1 Re: cienki czarny moher 27.08.06, 13:28
          ale druty grubsze, pewnie piszą na etykiecie jakie i jaka jest wydajność. Jak
          zrobisz przód to się zorientujesz czy starczy na długi czy na krótki rękaw. To
          też zależy od ściegu, ale ja potrzebuję ok 900 m na sweterek( to oczywiście
          zależy od wielu czynników), a lubię takie luźniejsze i przynajmniej 55 cm dł.
          Nie widzę włóczki, ale spróbuj zrobić próbkę na 5 - tkach i zobacz czy Ci się
          podoba smile
    • tessamac Re: cienki czarny moher 27.08.06, 14:21
      ja mysle sweterek zrobiony na grubych drutach tak zeby byl bardzo
      przezroczysty/ zwiewny najlepiej uzyc jalis wzor azurowy. widzialam tego typu
      swetry/topy u nas (w australii) w sklepach.

Teresa
      • martas76 Re: cienki czarny moher 27.08.06, 21:34
        Ja z cieńkiego czarnego moheru robię na 5 , gładko bo wtedy włoski sie ładnie
        układają smile
    • patik2 Re: cienki czarny moher 28.08.06, 14:09
      Ja ostatnio z cienkiego ale brązowego moheru zrobiłam shrug - czy jak tam sie
      to nazywa, bolerko krótki sweterek trochę poniżej biustu z długim rękawem. I
      super wygląda ten włosek tylko wczesniej żeby się nie obierał włożyłam go na 24
      godziny w woreczku foliowym do zamrażalnika.
      • unhumblee Re: cienki czarny moher 28.08.06, 19:00
        tylko mam wrazenie, ze w bolerkach dobrze wygladaja szczuple dziewczyny a mi
        ostatnio przybylo nieco kg i cmsmile
    • gosia_arma Re: cienki czarny moher 28.08.06, 21:26
      Ja z moherku (Angorka 400/100) robię na dr nr 5. 200g spokojnie starcza na
      azurowy sweterek.
      Np. na ten wrzosowy którym chwaliłam się ostatnio w blogu poszło mi niecałe 200g
      (roz.38) ( robotkowalnia.blox.pl/html/1310721,1114114,21.html?0 )
      robiłam również krótki wiązany sweterek i poszło na niego również niecałe 200g (
      gos1a.fotosik.pl/albumy/5257.html#e )
      Można go zawsze połączyć z inną włóczką, w tej chwili robię połącznie "baśki" z
      "angorką" robię szal duuży, na dr nr 8, ale jak skończę chcę zrobić sobie biały
      golf z takiego samego połączenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka