olivka33 26.10.07, 13:57 Dziewczyny... czy może wiecie jak zrobic gół tego sweterka, tak aby powstala ta falbanka na dole? www.kimhargreaves.co.uk/acatalog/TENDER.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessamac Re: Jak zrobic dół tego sweterka 26.10.07, 14:19 Ja mysle nabiera sie oczka (musi byc wiecej tych oczek) na duzo grubsze druty. przerabia sie na wysokosc jaka sie chce juz normalnymi drutami i na odpowiedniej wysokosci ujmuje sie oczka na calej szerokosci rownomiernie - ja tak robilam kloszowe rekawy. Teresa Odpowiedz Link
olivka33 Re: Jak zrobic dół tego sweterka 26.10.07, 15:25 No ale ten sweterek mam zacząc od dołu na grubych drutach i dojść do tego wcięcia w pasie a potem juz robic na normalnych drutach? Odpowiedz Link
tessamac Re: Jak zrobic dół tego sweterka 26.10.07, 16:00 zaczynasz od dolu. tylko nabierasz oczka grubymi drutami i od razu robisz na normalnych drutach dostosowanych do wloczki. Odpowiedz Link
antonina14 Re: Jak zrobic dół tego sweterka 26.10.07, 17:05 olivka33 napisała: > Dziewczyny... czy może wiecie jak zrobic gół tego sweterka, tak aby > powstala ta falbanka na dole? > > www.kimhargreaves.co.uk/acatalog/TENDER.html Sweterek jest robiony od pasa w górę (miejsce, gdzie jest przyszyty guzik i lewe oczka), następnie dolna część jest dorabiana od pasa w dół (widać to po układzie oczek)byc może na nieco grubszych drutach; drugia propozycja to dodanie (w pasie) dodatkowych oczek - co da efekt falbanki. Gdybym robiła ten sweterek dodałabym tylko oczka a rozmiar drutów zostawiła taki, na jakich robiłabym cały sweter. Odpowiedz Link