kubek 29.01.06, 10:32 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135615.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francesca12 Re: Tragedia w Katowicach ['] 30.01.06, 08:25 ... wyjechał stamtąd pół godziny wcześniej.. ['] Odpowiedz Link
lenatoja Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 18:47 szczerze? zastanawiam sie czy ta tragedis czegos nauczyla odpowiedzialnych za takie hale. Moi rodzice byli dzis w Nadarzynie w Maximusie, tam lezy ponad pol metra zlodowacialego sniegu. Jak by sie co stalo to tez bymowili, ze wszystko bylo ok, ze odgarniali snieg, tylko trzeba by sie zapytac tych z Katowic gdzie odgarniali... Odpowiedz Link
tom_tom1 Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 19:06 lenatoja napisała: > szczerze? zastanawiam sie czy ta tragedis czegos nauczyla odpowiedzialnych za > takie hale. Moi rodzice byli dzis w Nadarzynie w Maximusie, tam lezy ponad pol > metra zlodowacialego sniegu. Jak by sie co stalo to tez bymowili, ze wszystko > bylo ok, ze odgarniali snieg, tylko trzeba by sie zapytac tych z Katowic gdzie > odgarniali... uznają ze odgarniali tylko pytanie jest czy odgarneli ?? Odpowiedz Link
lenatoja Re: Tragedia w Katowicach ['] 30.01.06, 22:53 z tego co juz wywnioskowali firma, ktora odgarniala snieg, odgarnela go tylko z brzegow... Ludzie FIZYKA sie klania!!!! na srodku dachu pozostaly zwaly sniegu. Ciekawe jak sie czuja ci co ta robote odfajkowali i ten, ktory byl odpowiedzialny za odsniezenie dachu hali? Odpowiedz Link
francesca12 Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 19:51 czy w tym momencie ważne jest, kto nie odgarnął śniegu, skoro go dgarniał?? ważniejsze jest to, że nie żyje tyle osób :(( Odpowiedz Link
111majka Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 19:54 Myślę, że sprawa tego cholernego odgarniania jest niastety też ważna. Oczywiście nie dyskusje na ten temat, tylko wnioski. Bo być może pomogą uniknąć następnych tragedii. Bo to można było przewidzieć ['] Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 19:58 nie koniecznie śnieg był przyczyną tragedii, wszystko zależy od konstrukcji budynku. Mogą też być inne przyczyny. [*] Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 20:38 Co nie zmienia faktu, ze życie straciło kilkadziesiąt osób.... [*] Odpowiedz Link
lenatoja Re: Tragedia w Katowicach ['] 30.01.06, 22:55 powiem tak: teraz takie hale sie buduje bardzo oszczednie, oszczedzajacc przede wszystkim na materiale a tym samym bezpieczenstwie ludzi. Odpowiedz Link
lenatoja Re: Tragedia w Katowicach ['] 30.01.06, 22:54 tak, ale nalezy tez dojsc kto jest temu winny, zeby znow sie taka tragedia nie wydarzyla Odpowiedz Link
panilu Re: Tragedia w Katowicach ['] 29.01.06, 22:40 nic mądrego nie można powiedzieć przekazać jeden wielki smutek.Obyśmy jak najdłuzej mogli się tu spotykać.Pozdrawiam wszystkich Panilu Odpowiedz Link
zwierz.alpuhary Można pomóc SMS-em 31.01.06, 08:45 72720 - pomoc ofiarom katastrofy w Katowicach Orange i Caritas Polska uruchomiły specjalny numer SMS na rzecz poszkodowanych w katastrofie budowlanej w Katowicach. 72720 to specjalny numer uruchomiony przez PTK Centertel, na który wszyscy użytkownicy sieci Orange, którzy chcą pomóc ofiarom katastrofy budowlanej w Katowicach, mogą wysyłać SMSy. W treści SMSa należy wpisać „Katowice”, cena za wysłanie jednego SMSA wynosi 2 zł plus VAT (2,44 zł brutto). Całkowity dochód z SMSów pomniejszony o podatek VAT przekazany zostanie na rzecz Caritas Polska i zasili fundusz na rzecz pomocy poszkodowanym w katastrofie budowlanej, do której doszło w sobotę w Katowicach. www.orange.pl/portal/map/map/article?id=1094861 Odpowiedz Link
francesca12 Re: Można pomóc SMS-em 31.01.06, 11:02 Może jestem naiwniak, ale wysłałam dwa smsy.. Odpowiedz Link
kubek ja bym chciał aby na każdym gołębniku była czarna 31.01.06, 18:48 wstążka :( np. na postoju taxówek pod stacją Otwock Odpowiedz Link
zwierz.alpuhary a ja już mam trochę dosyć tej żałoby 31.01.06, 20:02 tiwi i prasa robią sobie szoł rozpaczy i rozdzierania szat, czarne strony gazet, wszędzie kir, egzaltowane relacje tchnące tragizmem. 10 razy więcej ludzi ginie na drogach, ale to nie jest medialne, to się nie sprzedaje, bo nie jest takie spektakularne. Zamiast jakiejś ciszy i refleksji co chwila nowe niusy, szczegóły i ogólne wpiep...nie się tam gdzie nie trzeba. Odpowiedz Link
francesca12 Re: a ja już mam trochę dosyć tej żałoby 31.01.06, 22:11 przyznam się Wam, że nie czytam w necie ani w gazecie tych wiadomości o żałobie, tragedii, może mało wiem - tyle co usłyszę w radio.. dość tego.. przypomina mi to całe halo żałobę po Papieżu JP II.. świeczki sprzed kościołów sprzątnięte, trochę dzieł Papieża w Empiku sprzedano.. i co?? Kochamy wielkie pokazowe akcje :D Odpowiedz Link
sobiepanna Re: a ja już mam trochę dosyć tej żałoby 01.02.06, 07:03 A mi nie chodzi o to, że te akcje są 'na pokaz'. Bo może nie są. Niektórzy mają taką potrzebę. Ja żałobę po prostu inaczej to przeżywam. Odpowiedz Link
fyrlok Re: Tragedia w Katowicach ['] 31.01.06, 20:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3138639.html Kochane Mazowsiki: pytejcie sie same - a coby/jakby bolo u Wos ?? -------------------------------------------- Odpowiedz Link
fyrlok Re: Tragedia w Katowicach ['] 31.01.06, 20:34 Harcerze abo antyterrorbrygada z Legjonowa ? Odpowiedz Link
kubek Frylok to nie tak że tejku som same gorole 31.01.06, 22:22 z Mazowieckiego Księstwa ino czasem trza nie fulać tylko łobezrzić sie kaj media kręcą. Wyrzuć telewizor i poczujesz się inaczej! Tylko ludzi jest żal, a cała reszta to media! Odpowiedz Link
ulcia_1978 Re: Tragedia w Katowicach ['] 31.01.06, 20:36 mądry Polak po szkodzie....niestety [*] [*] [*] Odpowiedz Link
francesca12 Re: Tragedia w Katowicach ['] 31.01.06, 22:01 Polak przed szkodą i po skzodzie głupi.. Takie są fakty, takie jest życie, a to, co myślę, to moja prywatna sprawa.. Odpowiedz Link
lenatoja Re: Tragedia w Chorzowie ['] 01.02.06, 13:04 ktos wczoraj chcial nakarmic golebie. Wiecie ludzie ludzmi, ale to tez zyjace istoty, tymbardziej, ze zaczynaja wracac i nikt sie nimi nie interesuje. Facet, ktory mial dobra wole zostal odprawiony przez policjanta. Tez znieczulica ludzka. Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Ciekawy artykuł - ku przemyśleniu 02.02.06, 07:28 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060202/publicystyka/publicystyka_a_11.html Odpowiedz Link
sobiepanna Ciekawa refleksja 02.02.06, 09:10 opcit.blox.pl/html/1310721,1441794,13.html?835430 Odpowiedz Link