30.09.14, 11:54
Bardzo nie podoba mi się treść na banerze wiszącym na terenie Kliniki Medycyny Estetycznej. Razi mnie że ktoś śmie wyrażać swoje zdanie podpisując się mieszkańcy. Ja mam odmienne zdanie uważam że obecny Burmistrz zrobił i ciągle bardzo wiele robi dla naszego miasta.Mieszkam tu od urodzenia i widzę jak bardzo zmienia się nasze miasto jest to w dużym stopniu zasługa p Kruszewskiego .Uważam że paszkwile rzucane na Burmistrza nie powinny być anonimowe miejcie cywilną odwagę podpisać się pod swoją opinią z którą my się nie zgadzamy
Obserwuj wątek
    • xymena Re: Burmistrz 30.09.14, 11:59
      Podpisuję się. Ten baner wkurza mnie za każdym razem, jak go mijam. Myślę, że te wysiłki pójdą jednak na marne, bo ludzie głupi nie są, i nie dadzą się zmanipulować banerem.

Panie Burmistrzu, proszę nie przejmować się tym banerem. Mam nadzieję, że wystartuje Pan w wyborach.
    • surmia Re: Burmistrz 30.09.14, 12:09
      A o którym banerze mówimy? Z jaką treścią? Na terenie jakiej kliniki, przy jakiej ulicy?
      Z nazwami proszę, nie ma co ukrywać.

Ja widziałam osobiście jeden baner, o ten:
      http://images70.fotosik.pl/228/0b62ca6640b7312dmed.jpg

Stoi przy Piłsudskiego, między Cichą a Polną, na pustej działce obok przystanku.
      Postawili go ludzie płochliwi i niepewni swoich racji, skoro się tak głupio podpisali.
    • megi229 Re: Burmistrz 30.09.14, 12:13
      Również jestem mieszkanką Józefowa od urodzenia i bardzo nie podoba mi się ten podpis. Przypuszczam, ze tak jak większości Mieszkańcom
      Jeśli Pan Kruszewski będzie ponownie kandydował, to napewno na Niego zagłosuję i w ten sposób Mu podziękuję, ale nie "już podziękuję"
      • hanelorka Re: Burmistrz 30.09.14, 12:26
        Ja co prawda na burmistrza nie zagłosuję, ale treść plakatu mnie oburza i uważam, że nie tędy droga. Ten, kto go zamówił, powinien mieć dość odwagi, żeby się podpisać, a nie chować wśród anonimowych mieszkańców. Wolałabym, żeby napisał na tym plakacie, co zamierza zrobić, żeby pokonać Kruszewskiego w równej walce.
      • alcobar Re: Burmistrz 08.10.14, 22:35
        Jakoś wolę tego burmistrza niż ryzyko. Nie patrzę w kieszeń moim pracownikom o ile na nich dobrze zarabiam. Tu podobnie. Jeśli na tle innych miasteczek nasz Józefów trzyma sie nieźle to niech sobie burmistrz zarabia nawet 3 razy tyle co inni. Jeśli moje działki nie tracą na wartości tylko zyskują to wszystko jest ok a że inna ekipa robi co może żeby dorwać sią dla swoich do żłoba to wykorzystuje wszystkie metody. Mam nadzieję, że ludzie nie są już tacy głupi i nie łykają jak pelikany wszystkiego. Wyobrażacie sobie tych "nowych włodarzy" Józefowa? Przypomina mi się cytat z Pulp Fiction - zamieniliby nam Józefów w kilka lat w "jesień średniowiecza".
    • doomi Re: Burmistrz 30.09.14, 12:18
      Napisz proszę na terenie której kliniki wisi ten napis, korzystam z usług jednej z nich i jeśli to "moja" to stracili Klientkę.
      • u195722 Re: Burmistrz 30.09.14, 16:24
        jest to klinika Kriocentrum przy skrzyżowaniu ul Wyszyńskiego z Nadwiślańską. Ja również zagłosuję na p. Kruszewskiego zapomniałam dodać
        • jsb1685 Re: Burmistrz 30.09.14, 17:28
          ta firma nie ma z tym nic wspólnego, oni są dzierżawcą budynku, billboard też do nich nie należy.
    • indygo05 Re: Burmistrz 30.09.14, 13:28
      Podzielam opinie, również czuje się wzburzona i oburzona, że ktoś podpisuje się za mnie pod treścią, z którą się absolutnie nie zgadzam. Ja burmistrzowi już nie dziękuję, zagłosuje na niego - po części zgodnie z moimi odczuciami, a po części na przekór napisowi na banerze.
      • sapl Re: Burmistrz 30.09.14, 19:01
        Dołączam do zniesmaczonych treścią tego bilbordu. Uważam, że nawet jeżeli jego pomysłodawcy oceniają rządy Burmistrza źle i nie popierają KW Dla Miasta, to nie powinni podpisywać się w imieniu wszystkich mieszkańców Józefowa. Ciekawe kto był pomysłodawcą tego bilbordu? Ta sprawa musi się wyjaśnić.
        • zjozefow Re: Burmistrz 30.09.14, 19:14
          moim zdaniem burmistrz nie wystartuje - takie tez plotki kraza po miescie. Jak dla mnie wyraznie jest namaszczenie przez Kruszewskiego swojego zastepcy Marka Banaszka. Tak to widzę. Banaszek bedzie startowal wedlug mnie.
          • zuzakm Re: Burmistrz 30.09.14, 19:31
            sądząc po ilości zrealizowanych inwestycji w przeciągu kilkunastu ostanich tygodni, wystartuje smile niesamowite jak nagle wszędzie pojawiły się przyrządy do ćwieczeń pod chmurką i jak robią teren przy MOKu, aż miło popatrzeć smile
            • zjozefow Re: Burmistrz 30.09.14, 19:42
              robllo sie, robi i robic bedzie w roku wyborczymwink ja obstawiam, ze nie wystartuje
              • doomi Re: Burmistrz 01.10.14, 08:32
                Może być i Marek Banaszek (chociaż wolałabym Mariusza Batorskiego).
                Dla mnie ważne jest, żeby była jakaś kontynuacja dotychczasowych działań.
                Szczerze mówiąc mam mnóstwo zastrzeżeń do Burmistrza Kruszewskiego, do tego w jaki sposób "rozmawia" z mieszkańcami itd., ale bardzo doceniam to co zrobił dla miasta i gdyby kandydował to zagłosowałabym mimo wszystko na niego.
      • doomi Re: Burmistrz 01.10.14, 09:52
        Wolę józkowe łubu-dubu niż błotwocki marazm big_grin
        • grzeg_sz_1 Re: Burmistrz 01.10.14, 09:58
          Ja też big_grin przecież nie raz chwaliłem burmistrza Kruszewskego. Szczególnie porównując Otwock i Józefów.

Tylko śmieszą mnie te wiernopoddańcze tekstysmile

Jeszcze trochę będzie jak w KRL-D:
          tutaj na widok Burmistrza trawa rośnie dwa razy szybciejsmile
          albo dzięki światłym radom Burmistrza sklepy w Józefowie są najbardziej przyjazne klienom w całej Jewropie big_grin

• doomi Re: Burmistrz 01.10.14, 10:04
            Ale to chyba normalne jest że człowiek się z dobrego cieszy. Co w tym śmiesznego?
            Poważnie się pytam.
            • grzeg_sz_1 Re: Burmistrz 01.10.14, 11:24
              Wiesz że kota można z miłości na śmierć zagłaskać?smile
          • surmia Re: Burmistrz 01.10.14, 10:07
            Grzesiu - jak ktoś działa i widać efekty, to o tym się mówi. Dobrze się mówi.
            Żeby inni mogli otworzyć oczy i wziąć przykład.
            Taki Otwock, na przykład, mógłby wziąć przykład i zacząć mówić o nowym kandydacie na szeryfa.
            Bo teraz faktycznie nie macie o czym gadać i kogo chwalić.
            Źle wybieracie.
            Może zacznijcie ze sobą rozmawiać. To pomaga w wyborach.
            • grzeg_sz_1 Re: Burmistrz 01.10.14, 11:29
              Wbrew pozorom dyskusje się odbywają, a że źle wybieramy? niestety.
              Może się uda w tym roku.
              Różnica między Józefowem a Otwockiem jest taka że u Was silni zawsze byli rzemieślnicy, prywatna inicjatywa, u nas strefa budżetowa.
              • surmia Re: Burmistrz 01.10.14, 12:19
                A według mnie różnica polega na tym, że ty wyśmiewasz chwalenie dobrej roboty, umniejszając ją, a my potrafimy docenić to co dobre, i mówić o tym, nawet mimo istniejących zastrzeżeń. O których zresztą też mówimy.

Różnica między Józefowem a Otwockiem jest taka że u Was silni zawsze byli rzemieślnicy, prywatna inicjatywa, u nas strefa budżetowa.

I co z tego? Czy to coś tłumaczy?
                Jaki procent mieszkańców Otwocka stanowi "strefa budżetowa"?
                Reszta nie myśli czy co?
                • jozefow512 Re: Burmistrz 01.10.14, 22:52
                  Z tego, co obserwowałem sobie festyn organizowany przez konkurencję to ma ona dużo wspólnego z Otwockiem. Na festynie w parze byli "Obudź Józefów" wraz z .... OPWiK.

Nie wiem, czy to akurat budziki postawiły tablice, jednak współpraca budzików z oczyszczalnią w Otwocku sugeruje, że OPWiK za wszelką cenę chce wspierać tych, którzy zagwarantują jej milionowe wpływy za ścieki z Józefowa.
    • mlody.realista Re: Burmistrz 01.10.14, 15:43
      Mhhh...
      1. Jedna osoba mieszkająca na terenie Józefowa to inacdzej "mieszkaniec Józefowa"
      2. Dwóch mieszkańców Józefowa to inaczej "mieszkańcy Józefowa"

Dlatego moim zdaniem mogli się tak podpisać smile
      Dobrze mieć lojalny elektorat, który tak szybko reaguje na forum. Inni mogą tylko zazdrościć.
      Gigantyczny budżet i do tego spore pożyczki, drastycznie inny niż średnia krajowa. To jak tutaj ma być źle? Ja się pytam, jak?

Ja oczywiście nie zagłosuje na Pana burmistrza. Pisałem o tym wielokrotnie.
      Moim zdaniem czas na świeżość i nową jakość smile
      Panie Stanisławie może już starczy, może czas na nową, świeżą wizję miasta?

Ja dziękuję ale i już podziękuję smile
      • sapl Re: Burmistrz 01.10.14, 16:25
        No ale dwóch mieszkańców, to nie wszyscy mieszkańcy miasta. Tak więc należało podpisać się ,,Dwóch mieszkańców miasta". smile Podpis pod bilbordem sugeruje, że złożyli się na niego wszyscy Józefowianie, którzy chcieli tym samym chcieli wyrazić swoją ocenę rządów Burmistrza. Ponadto kampanię powinno się rozpoczynać od przedstawienia programu i w ogóle osób kandydujących. Jak na razie ani tego, ani drugiego nie widać. Można domyślać się jedynie, że skoro na zdjęciu z kandydatami do Rady Miasta KW Dla Miasta obecny Burmistrz stoi w środku, a zastępca z tyłu, to właśnie pan Kruszewski, a nie Banaszek może kandydować na Burmistrza. Ale to moje spostrzeżenie nie musi być prawdziwe. Już w życiu dużo razy myliłem się.
    • 13kasiek123 Re: Burmistrz 01.10.14, 16:34
      Niezbyt często wypowiadam się na tym forum, ale treść banerów, a zwłaszcza podpis jest zwyczajnie wkurzający. Ale jaki autor, taka treść, wieść gminna bowiem niesie, że za banerami podobno stoi WSGE. Jestem mieszkanką i nie upoważniłam nikogo do wypowiadania się w moim imieniu. O zasługach burmistrza nie ma co się rozwodzić, bo to akurat sprawa oczywista. Inne miasta z podobnym budżetem mogą nam tylko pozazdrościć. I naprawdę nie widzę nikogo innego, kto mógłby zastąpić obecną ekipę.
      • sapl Re: Burmistrz 01.10.14, 16:51
        Sam jestem ciekaw, kto stoi za tym banerem. Warto byłoby zbadać czy nie złamano prawa. Przecież materiały wyborcze, a baner ten jest takim powinny być podpisane przez tego, kto jest ich autorem. Co do zasług pana Burmistrza Kruszewskiego to są one niezaprzeczalne i nikt inny w historii tego miasta podobnych nie miał. Może ktoś podobne będzie miał w przyszłości. Natomiast co do zastępowalności, to nie ma ludzie nie zastąpionych. Słowo ,,ekipa" nie brzmi zbyt dobrze, bo sugeruje jakiś układ. Burmistrz ma jedynie swoje stowarzyszenie Dla Miasta, a nie ekipę z miasta. Widać zasługi obecnego Burmistrza, ale nie widać jego programu na przyszłość, rzecz jasna, jeżeli będzie kandydował. Fajnie, jakby taki program pojawił się w końcu. Chętnie na obecnego Burmistrza zagłosuje, ale nie tylko z powodu zasług, bo z tego powodu przyznaje się odznaczenia, ale i z powodu ciekawej wizji miasta na następne lata. Wiem, że jej elementem może być oczyszczalnia ścieków, fajnie, popieram. A co więcej.......? smile
        • 13kasiek123 Re: Burmistrz 01.10.14, 17:17
          Może faktycznie słowo "ekipa" może mieć negatywne zabarwienie, ale chodziło mi o ludzi współpracujących (pracowników urzędu). Wydaje mi się, że to musi być dobry "team". smile
    • bestnick Re: Burmistrz 02.10.14, 09:50
      Mnie szczerze mówiąc denerwują te banery bardzo. A właściwie kultura ludzi, a raczej jej brak... sad
      • em-kwadrat Re: Burmistrz 02.10.14, 10:04
        Odnoszę wrażenie, że jest to Wyższa Szkoła Jazdy... ;-o
        • bestnick Re: Burmistrz 03.10.14, 10:10
          No to chyba uzyska inny skutek niż zamierza, bo w Józefowie jest dużo mądrych, kulturalnych ludzi, którzy też cenią sobie kulturę, i tę polityczną też.
    • surmia No właśnie - właściwe wybory 03.10.14, 12:14
      A propos burmistrza:
      www.jozefow.pl/page/14,aktualnosci.html?id=737
      Mnie się miło zrobiło jak przeczytałam.
      Czuję, że mam w tym jakiś udział.
      Właśnie dzięki wyborom i oddawaniu właściwych głosów.

Grzesiu nie czytaj, bo cię zemdli. tongue_out
      • grzeg_sz_1 Re: No właśnie - właściwe wybory 03.10.14, 13:49
        Skoro mnie wywołałaś big_grin
        Przed przeczytaniem zażyłem aviomarin tongue_out

A teraz poważnie;
        Coś się dzieje w Józefowie, że nawet takie rozsądne osoby jak Surmia i Doomi mają problemy z czytaniem i rozumieniem. Nigdy nie uważałem Burmistrza za złego gospodarza, czy trzeba to pogrubić i wężykiem zaznaczyć??????
        Chociaż w sprawach oświatowych chyba takich sukcesów nie ma, prawda??
        A mdli mnie tylko od zachwytów i bezkrytycznego spojrzenia, jeszcze trochę i Go kanonizujecie.

I nie podoba mi się taka nerwowa reakcja na krytykę, jakbyście nie zauważyły w naszym kraju, który co prawda istnieje tylko teoretycznie, jest wolność wypowiedzi.

A Wasza reakcja pokazuje że macie ciągotki do poprzedniego systemu, gdzie każdy krytyczny głos był nie mile widziany, żeby łagodnie powiedzieć.
        • surmia Re: No właśnie - właściwe wybory 03.10.14, 14:33
          A mnie twoje marudzenie, że dobrze mówimy o burmistrzu przypomina ględzenie ludzi z poprzedniego systemu.
          Nie wiem, ile masz lat, ale umysł masz jakiś taki peerelowski (bez obrazy!).

Halo! Obudź się, to już inne czasy. Teraz nie ma donosów, kułaków, ksiąg skarg i zażaleń itp.
          Teraz docenia się pracę i dobre jej wyniki. Mówi się o tym bez wstydu, z dumą. Docenia się pracę.
          To nie jest już system "czy się stoi, czy się leży...".

Z drugiej strony, mogę zrozumieć kogoś komu trudno to zaakceptować. W końcu na forum jakiś czas temu była nawet dyskusja o donosach. Takie twoje ulubione łubudubu trochę. Ten klimat.
          Nie jesteś więc osamotniony.
          Wielu tęskni za poprzednimi latami...

A z czytaniem nikt tu nie ma problemów (raczej).
          Dziwimy się, że nie rozumiesz współczesnego świata i już.
          • grzeg_sz_1 Re: No właśnie - właściwe wybory 03.10.14, 15:11
            przyznam się szczerze że przy Tobie czuję się jak miś o małym rozumku. Nic nie zrozumiałem.
            • chiste To ja spróbuję wytłumaczyć 05.10.14, 12:27
              Chodzi o to, że ty masz już tu (na tym forum) łatkę, a kanonizacja już się odbyła, bo była słuszna.
              I co z tego, że łubudubu?
              Należy się łubudubu, to się należy i nie kontestuj, bo to "nie uchodzi".
              wink
              Innymi słowy - nie zrozumiecie się.
              • jozefow512 Re: To ja spróbuję wytłumaczyć 06.10.14, 09:39
                chiste napisał:

> Chodzi o to, że [...]

Z takim podejściem nie jest dziwne, że w Otwocku jest jak jest.

> kanonizacja

Nie chodzi o kanonizację, tylko występowanie w czyimś imieniu. Ja (i kilka innych osób tutaj na forum, które wypowiedziały się w tym wątku) sobie nie życzę, by jakiś anonim podpisywał się w moim imieniu na publicznie dostępnym bilboardzie.

To naprawdę tak trudno zrozumieć?

> Innymi słowy - nie zrozumiecie się.

Za to ja już teraz rozumiem, dlaczego w Otwocku jest jak jest. I rozumiem też, dlaczego NIGDY się nie zmieni.
        • jozefow512 Re: No właśnie - właściwe wybory 03.10.14, 17:18
          grzeg_sz_1 napisał:

> I nie podoba mi się taka nerwowa reakcja na krytykę, jakbyście nie zauważyły w
          > naszym kraju, który co prawda istnieje tylko teoretycznie, jest wolność wypowie
          > dzi.

Tak. W naszym kraju jest wolność wypowiedzi, ale to nie oznacza, że można się wypowiadać w czyimś imieniu.

Byłbyś zadowolony, gdyby ktoś na tym forum głosił hasła "niezgodne z twoimi przekonaniami"?

Jak nie odróżniasz wolności wypowiedzi od podpisywania się pod wypowiedzią w imieniu całej, dużej grupy ludzi (która nawet nie miała świadomości, że ktoś się chce tak wypowiadać) to widocznie żyjesz jeszcze głęboko w czasach PRL-u, gdzie wisiały różne hasła, pod którymi podpisane były różne grupy społeczne lub całe społeczeństwo.
    • mlody.realista Re: Burmistrz 07.10.14, 13:56
      O to moje tezy z przed ponad 4 lat ! smile Trzymają się kupy. smile

Stawiam tezę nr 1.
      Nowy, uczciwy burmistrz jest w stanie w naszym mieście zrobić przynajmniej o 10% więcej niż aktualnie sprawujący władzę. Jednak jedyną formą sprawdzenia prawdziwości tej tezy jest wybór innego kandydata niż Stanisław Kruszewski. Podtrzymuję ją

Teza nr 2.
      Do realizacji kolejnych etapów budowy wodociągów i kanalizacji burmistrz Kruszewski i jego drużyna jest niepotrzebna. Z publicznych pieniędzy, za 2.188.070 zł został zatrudniony Inżynier Kontraktu - firma Safage S.A. Rola burmistrza na tym etapie to głównie podpisywanie dyspozycji bankowych do przelewu pieniędzy, resztą zajmie się ww. firma. Teza się potwierdziła

Teza nr 3.
      W najlepiej pojętym interesie miasta jest, aby w związku z planowaną likwidacją kolizyjnych przejazdów kolejowych w Józefowie i Michalinie, bezkolizyjne przeprawy drogowe powstały w tym samym miejscu. Planowanie w tym kontekście tunelu/wiaduktu w rejonie ulic Matejki-Cicha nakręci konflikt społeczny i skłóci mieszkańców miasta. To jest nam niepotrzebne. Tyle zamętu i po co ?smile

Teza nr 4.
      Ogromne pieniądze publiczne wydawane na oświatę- około połowa budżetu miasta- powinny zapewnić znacznie lepszą jakość edukacji w szkołach podstawowych i gimnazjum w naszym mieście. Nie dzieje się tak, ponieważ większość nauczycieli opiera swoje programy nauczania prawie wyłącznie na podstawie programowej, a technologie informacyjno-komunikacyjne wspomagają pracę nauczycieli w bardzo niewielkim stopniu (oprócz Szkoły Podstawowej Nr 1).
      Nauczyciele swój wysiłek edukacyjny skupiają na przygotowaniu uczniów do testów i egzaminów, co zabija innowacyjność nauczycieli i kreatywność uczniów.
      Nasze publiczne szkoły muszą być konkurencyjne dla szkół Sternika. Warto z ich pomysłu edukacyjnego uszczknąć coś dla dobra mieszkańców. Aktualna władza miasta niestety tego problemu nie ogarnia. Coś się zmieniło?

Teza nr 5.
      Konieczne jest zakończenie gwałtu na środowisku naturalnym miasta. Jeszcze jedna kadencja obecnej drużyny i po woni sosnowych olejków eterycznych zostanie dawnych wspomnień czar.
      Aby ocalić resztkę już niestety walorów przyrodniczych miasta konieczna jest natychmiastowa zmiana ekipy rządzącej. Przykładem dewastacji walorów przyrodniczych miasta jest obszar ograniczony ulicami: Wyszyńskiego, Wawerska, Nadwiślańska oraz rzeką Świder. Kolejne drzewa są wycinane, to mi się bardzo nie podoba !

Teza nr 6.
      Wyzwaniem dla władz miasta w najbliższym czasie będzie likwidacja wszelkich form wykluczenia mieszkańców, w tym w szczególności bezrobocia młodych ludzi, biedy i stworzenia oferty przyzwoitych mieszkań socjalnych dla wszystkich potrzebujących. W tym zakresie potrzebna będzie współpraca z Kościołem i organizacjami pozarządowymi, w których są zaangażowani mieszkańcy. To wyzwanie przerasta obecne władze, a bieda doskwiera boleśnie niestety jeszcze licznym rodzinom w naszym mieście. Nadal bieda to bardzo, duży problem - ale bardzo mało znaczący elektorat

Teza nr 7.
      Trzeba zakończyć konflikt miasta z Wyższą Szkołą Gospodarki Euroregionalnej. W ten konflikt wciągnął miasto aktualny burmistrz Stanisław Kruszewski. Nie służy on miastu i ktoś, kto tego nie rozumie musi odejść. Nadal to trwa!!!

Teza nr 8.
      Stanisław Kruszewski stworzył drużynę kandydatów na radnych, która w swojej znacznej części przypomina przedsionek Domu Seniora. Doświadczenie jest konieczne, ale bez werwy i energii młodości niewiele da się zrobić. Nadal uważam, że czas na młodychsmile

Teza nr 9.
      W dniu wyborów Pan Stanisław Kruszewski będzie miał 67 lat 7 miesięcy i 21 dni. Wspaniały wiek. Najwyższy czas na zajęcie się wnukami i swoimi pasjami. Jest nieetyczne w stosunku do młodych, bezrobotnych ludzi, aby człowiek posiadający uprawnienia emerytalne od ponad dwóch lat zajmował stanowisko opłacane z publicznych pieniędzy. Jest jeszcze starszy

Teza nr 10.
      Panu Stanisławowi Kruszewskiemu brak cywilnej odwagi. Parę dni temu zaproponowałem publiczną debatę z udziałem kandydatów, transmitowaną przez telewizję internetową. Burmistrz nawet nie odpowiedział. Zignorował mnie, młodego człowieka i moje środowisko. Pycha i strach przed konfrontacją wystawiają kandydatowi na burmistrza, Stanisławowi Kruszewskiemu, jak najgorsze świadectwo. Wątpie żeby teraz stanął do debatu, znowu tchórzy?
      • surmia Re: Burmistrz 07.10.14, 15:20
        mlody.realista napisał:
        Nowy, uczciwy burmistrz
        Czyli kto?
        Poważnie pytam.
      • em-kwadrat Re: Burmistrz 07.10.14, 19:57
        > Teza nr 7.
        > Trzeba zakończyć konflikt miasta z Wyższą Szkołą Gospodarki Euroregionalnej. W
        > ten konflikt wciągnął miasto aktualny burmistrz Stanisław Kruszewski. Nie służy
        > on miastu i ktoś, kto tego nie rozumie musi odejść. Nadal to trwa!!!
        >

Zapraszam zatem Rektora WSGE na rozprawę, bo niestety ostatnio odroczono ją z powodu jego nagłej niedyspozycji. Następny termin wyznaczony na 11 grudnia (czyli po wyborach smile )
        Wyrok chyba będzie końcem konfliktu?

O wygaszenie "konfliktu" zaapeluj raczej do Edukacji Sp. z o.o. (właściciela WSGE), aby zawiesiło słynny bilbord "Panu Burmistrzowi Kruszewskiemu już dziękujemy. Mieszkańcy Józefowa" na terenie swojej posesji.
        I wtedy będzie zupełnie jak w filmie "Sami Swoi":
        Witia Pawlak: "Ale tato, jak ja się napatrzę, tak dobrze, i w nocy się przyśni, to jej tak nienawidzę, że strach"

Czy według Ciebie bilbord ma charakter edukcyjny?

Żródło informacji o podmiocie, który wywiesił bilbord oraz zmianie terminu rozprawy:
        jozefow.pl/data/bulletins/jns_102014_rgb_1.pdf
        str. 3 i 14
        • hanelorka Re: Burmistrz 07.10.14, 21:54
          Swoją drogą wciąż mnie to zdumiewa: jak można było podpisać na niekorzystną dla miasta umowę najmu?!!! Nie oczekuję, że ktoś mi odpowie. Zresztą ten wątek był już wałkowany na tym forum fafnaście razy.
          Opada wszystko, co może, nie tylko ręce.
          • em-kwadrat Re: Burmistrz 08.10.14, 09:44
            Śledząc historię podpisania tak niekorzystnej dla miasta umowy (efekty widać), to może na posiedzeniu radnych Miasta, gdy zapadała decyzja, pojawił się ten pan ;-(
            www.youtube.com/watch?v=3_LYk6f5h14

• wodzu77 Re: Burmistrz 08.10.14, 20:37
            Witojcie smile

dawno to nie zaglądałem, ale zbliżające się wybory przyczyniły się do chęci zasięgnięcia nowych wiadomości z lokalnego podwórka...

"Swoją drogą wciąż mnie to zdumiewa: jak można było podpisać na niekorzystną dla miasta umowę najmu?!!! Nie oczekuję, że ktoś mi odpowie. Zresztą ten wątek był już wałkowany na tym forum fafnaście razy. "

pisałem to już przed poprzednimi wyborami - jak ktoś chce niech sprawdzi, czemu ta umowa została podpisana, bo w tamtym czasie nie była taka zła smile - większość kadry urzędu kończyła lub zaczynała edukację na wyższym szczeblu - sami się domyślcie gdzie...
      • alcobar Re: Burmistrz 08.10.14, 22:55
        Widać chłopie, że nie masz żadnego doświadczenia w prowadzeniu jakiejkolwiek firmy a miasto to też taka inna forma firmy. Największe koncerny światowe realizując przetargi na kooperantów czy dostawców jako jedno z przeważające kryterium oceny stosują dotychczasowe referencje ze współpracy. Inaczej mówiąc jeśli mają sprawdzonego dostawcę to mimo tego, że w przetargu pojawią się bardziej konkurencyjne cenowo oferty to wybierają dotychczasowego. Jest gwarantem stabilności. Podobnie odrzucane są skrajnie korzystne oferty, które nie gwarantują ani jakości ani rzetelności. Przekładając na firmę miejską oferta wyborcza polegająca na obiecywaniu gruszek na wierzbie byłaby odrzucona jako nierzetelna. Niestety wyborcy to nie zarząd firmy, często są głupi i kupują takie obietnice jak te garnki po okazyjnej cenie 4 tysiące złotych heheheh. Podobnie jest w przetargach budżetowych gdzie głównym kryterium jest cena. Mamy wtedy budowane drogi bez utwardzenia na piachu. Takie na jeden rok a potem remont.
        • alcobar Re: Burmistrz 08.10.14, 22:57
          Ryzykowanie zmieniania czegoś co jedzie szybko na coś co "może pojedzie 10% szybciej ale może się wykoleić" jest ryzykiem dla idiotów.
          • mlody.realista Re: Burmistrz 09.10.14, 12:11
            Skoro mówisz o prowadzeniu firmy. To chcesz ciągle rozwijać się w tym samym tempie? Nie chcesz maksymalizować zysku? Nie chcesz wprowadzać innowacyjności? Nie chcesz być liderem?

Ja chce nowej jakości, świeżości.

Ja zaryzykuję. A idiotą jest ten, który nie chce czegoś więcej. smile
            • m_miko23 Re: Burmistrz 09.10.14, 17:51
              Lepsze jest wrogiem dobrego.
            • jozefow512 Re: Burmistrz 09.10.14, 17:54
              mlody.realista napisał:

> Skoro mówisz o prowadzeniu firmy. To chcesz ciągle rozwijać się w tym samym tem
              > pie? Nie chcesz maksymalizować zysku? Nie chcesz wprowadzać innowacyjności? Nie
              > chcesz być liderem?

Jest to jakaś strategia. Nie wszyscy mają takie podejście. Rozumiem, że odrzucasz wszelkie konserwatywne podejścia (tak wynika z twojej argumentacji). W zeszłych wyborach jedyny kontrkandydat był bardziej zachowawczy i konserwatywny niż obecny burmistrz (np. głosował przeciwko projektowi kanalizacji jako zbyt ryzykownym).

Są firmy, które stosują twoje podejście. Wtedy z 10 takich firm 9 bankrutuje a 1 jest superinnowacyjna (zysk na takiej jednej firmie może być większy niż strata na tych 9). Jedyny problem powstaje wtedy, gdy nie możesz kupić w paczce 20 takich firm i po roku zamknąć 18, które nie rokują, a możesz wybrać tylko jedną i liczyć na to, że to jest właśnie ta.

> Ja chce nowej jakości, świeżości.

Zobaczymy, jacy będą kontrkandydaci. Może okazać się, że będą znacznie bardziej konserwatywni.

> Ja zaryzykuję.

To ryzykuj.

> A idiotą jest ten, który nie chce czegoś więcej. smile

Idiotą jest ten, który nie uwzględnia ryzyka i wszystko przegrywa.
              • mlody.realista Re: Burmistrz 10.10.14, 11:38
                Jakiś straszny bełkot napisałeś....

Nie rozumiem, widać nie jestem tak mądry jak Ty wink

Pozdo dla ekspertów od ryzyka wink

• jozefow512 Re: Burmistrz 14.10.14, 09:33
                  mlody.realista napisał:

> Nie rozumiem, widać nie jestem tak mądry jak Ty wink

Czego nie zrozumiałeś? Że kupno losu na loterii, które jest potencjalnie bardzo zyskowne jest ryzykowną inwestycją?

Przychodzisz tutaj i mówisz, że mamy dużo zaryzykować i może będzie lepiej. Całość na bazie swoich oczekiwań. Ja poczekam na twojego kandydata, może zechce odpowiedzieć na pytania. Na razie z faktów mamy tylko jakieś paszkwilowate plakaty i umniejszanie tego, co w Józefowie udało się zrobić.

Jeśli kontrkandydat ma realizować program będący przeciwieństwem dotychczasowego rozwoju miasta, to ja dziękuję.
                  • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 10:21
                    Ależ oburzenie....
                    Dajmy czas może odpowie wink

Przeciwnieństwo itd.... skąd Ty to bierzesz wink

Pozdro! smile
              • alcobar Re: Burmistrz 14.10.14, 01:41
                Jakoś kompletnie nie pasuje mi u młodego.realisty Realizm do Ryzyka... Pod jednym warunkiem zgodziłbym się z młodym.realistą, który jak widać jest faktycznie młody i nie ma doświadczenia żadnego tylko powinien nazywać się młody.romantyk. Zgadzam się z tym, że można próbować podejmować ryzyko ale tylko wtedy, gdy na przeciwko sprawdzonego , wieloletniego burmistrza stanie w szranki jakiś inny wieloletni burmistrz innego miasta , który ma takie osiągnięcia. Wtedy porównywalni zawodnicy.... i ryzykować można ale ty chcesz takie ryzyko: na parkingu stoi do sprzedania nowe BMW a obok kontener i gość który mówi, że w środku jest nowy Bentley Veyron do sprzedania za połowę ceny BMW tylko nie można otworzyć kontenera i porównać ofert bo się kluczyk zgubił. Do tego zachwalający kontener ma rumuński akcent.... Oczywiście ty lubisz powiew nowego i wybierasz ryzyko bo się opłaca kupić Veyrona za połowę ceny BMW smile... tylko potem czytamy lub oglądamy w TV jak to za pół ceny ktoś kupił po Castoramą złoto od Rumunów, którym rzekomo zabrakło kasy na reperację samochodu.... Takie opowiastki jakiegoś pana wyciągniętego z kapelusza że on zrobi lepiej w Józefowie to takie opowiastki tych co sprzedają garnki pod Castoramą. Mówię wystaw zawodnika, który ma takie referencje i doświadczenie w zarządzaniu miastem to wtedy mogę ryzykować.
                • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 08:35
                  Jakiś problem miałeś z Castramą albo Rumunami? wink
                  Czy może ktoś Cie oszukał jak kupowałeś samochód? Turbo Kamera w takich sprawach pomaga smile Napisz, pomomgą smile Pozdro !!!

Mhh mlody romantyk, w sumie to co raz starszy tongue_out Ale jednak nadal realista! Ja wystawiać to mogę samochód na sprzedaż, a nie kandydata to nie równej walki - patrz propaganda JnS W tym mieście nic nie ma do poprawy, gdyby budować tylko światopogląd na tej gazetcetongue_out. Nie mam takich aspiracji. smile

Zarządzanie, zadządzanie......... patrząć na pensje dyrektora czy jak mu tam TBS to faktycznie.... zarządzanie smile

ps alcobarze, alcobarze..... jak tam sprawy z żołądkiem?
                  • jozefow512 Re: Burmistrz 14.10.14, 09:23
                    mlody.realista napisał:

> Mhh mlody romantyk, w sumie to co raz starszy tongue_out

Młody to ty nigdy nie byłeś. Taki nick przyjąłeś, żeby zwalać na to swoje błędy (niby młodości).

> patrz propaganda JnS W tym mieście nic nie ma do poprawy,

Nie zauważyłem niczego takie w JnŚ. Widocznie inne egzemplarze czytamy. Moim zdaniem jest mnóstwo rzeczy do zrobienia. Ja wiem, czego oczekuję od burmistrza, więc jak się pojawi twój kandydat to chętnie skonfrontuje jego deklaracje z moimi oczekiwaniami.

Jak na razie jedynych kontrakandydatów jakich widziałem to Obudźmy Józefów. Przeczytałem bardzo uważnie ich strony, obserwowałem ich wcześniejsze akcje. Nie podoba mi się ich bardzo silna współpraca z OPWiK (otwocka oczyszczalnia). Dla mnie to jest dyskredytujące.

Wydaje mi się, że jedynym celem budzików jest storpedowanie budowy oczyszczalni. Piszą o ekologii, tymczasem ich zakładka na stronie ekologia .... jest pusta
                    web.archive.org/web/20141014072113/http://obudzmyjozefow.pl/nasz-j%C3%B3zef%C3%B3w/ekologia
                    Nie lubię kandydatów z ukrytą agendą.
                    • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 09:40
                      Mój pierwszy post napisałem na tym forum w wieku 15 albo 16 lat smile
                      Faktycznie to już poważny wiek....

Ja zauważyłem wink i nie podoba mi się to.

Nie wiem czemu każdy chce żebym wystawiał kandydata na burmistrza tongue_out Ja się nie zajmuje polityką i nie chce się nią zajmowac wink

Pozdro !
                  • em-kwadrat Re: Burmistrz 14.10.14, 09:42
                    Młody realisto, jaki wzorzec proponujesz w zamian, co popierasz:

1. Plagiat?:
                    "W październiku 2006 opisałem (Cud przedawnienia) umorzenie przedawnionego postępowania dyscyplinarnego wobec dr Magdaleny Sitek, byłej adiunkt Wydziału Prawa Uniwersytetu Szczecińskiego. Obwiniono ją o plagiat w 160-stronicowym skrypcie jej autorstwa Prawo cywilne i gospodarcze dla ekonomistów, wydanego na początku 2000 roku przez Wydawnictwo WIT−GRAF w Toruniu. Okazało się, że to prawie dosłowny plagiat części dobrze znanego podręcznika doc. Wojciecha Siudy Elementy prawa dla ekonomistów oraz podręcznika prof. Jana Kufla i doc. Wojciecha Siudy Prawo gospodarcze dla ekonomistów. Obaj autorzy byli wykładowcami w Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Dr Magdalena Sitek odeszła ze Szczecina i znalazła zatrudnienie na Wydziale Prawa Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Z uwagi na częste choroby nie była w stanie przybywać na kolejne rozprawy dyscyplinarne w Szczecinie i po dwóch latach sprawa się przedawniła. Nie bez winy jest Uniwersytet Szczeciński, gdzie popełniono błędy proceduralne i nie odwołano się do sądu.
                    Po kilku latach objęła też funkcję prorektora w prywatnej Wyższej Szkole Gospodarki Euroregionalnej im. Alcide de Gasperi w Józefowie, którą pełni do dzisiaj. Założycielem uczelni jest mgr inż. Jan Jakimowicz, długoletni kanclerz uczelni. Miło mi donieść, że dr Sitek (de domo Jakimowicz) 14 czerwca 2011 habilitowała się na Uniwersytecie w Bańskiej Bystrzycy na Słowacji. Recenzentami byli: prof. Witold Bednarek, były dziekan Wydziału Prawa UWM oraz były rektor WSGE w Józefowie, oraz prof. Zdislav Majkut z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, a oponentem – prof. Stanislav Mraz z Bańskiej Bystrzycy. Nie bez kozery należy wspomnieć, że mąż habilitantki jest obecnie dziekanem Wydziału Prawa i Administracji UWM."
                    Źródło:
                    forumakademickie.pl/fa/2011/12/uprawnienia-poszkodowanych/
                    2. Procedury przy budowie "domku mamusi"?.
                    3. Blokowanie oddania budynku przy Sienkiewicza?
                    4. Kontrowersyjny bilbord edukacyjny?
                    5. Blokowaniem inwestycji?:
                    jozefow.pl/page/14,aktualnosci.html?id=754
                    6. Sprawy sądowe przeciwko mieszkańcom Józefowa?

Coś jeszcze, czy czekamy na dalszy ciąg? Czy coś nas jeszcze zaskoczy?
                    • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 10:20
                      Wyjaśnisz ? Co ja popieram ? smile
                      Bo ja nie wiem....

Ależ się napisałeś smile dzięki za info, o tym nie wiedziałem.
                      Ale w sumie ta sprawa wsge mnie średnio interesuje ale rozumiem, że jest to ważne dla innch. Może lepiej pomyśleć o SP3 wink Żyjemy w Polsce.... gdzie prawo jest... i tyle smile

• em-kwadrat Re: Burmistrz 14.10.14, 10:34
                        > Ale w sumie ta sprawa wsge mnie średnio interesuje
                        Na pewno wink
                        Cieszę się, że Twoja postawa na tym forum to raczej donkiszoteria - chyba, że pojawią się na forum nowe nicki smile
                        Próbuj dalej...
                        • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 11:24
                          O rany, czemu wy tak wszystko traktujecie po "kruszewskiemu". To, że się nie jest kogoś zwolennikiem to od razu na zlecenie innych itd.

Czemu ma mnie intresować jakieś tam wsge? Nie jestem tam studentem, mieszkam daleko więc samochody i ruch też mi nie przeszkadza. Nie mam dzieci więc trochę obcy jest mi problem przepełnionej podstawówki i prawda jest taka, że średnio mnie to interesuje smile

Nick mam ten sam od paru ładnych, długich lat wink Nie należe do żadnej partii ani stowarzyszenia smile Sympatyzuje z ruchem narodowym, jestem stałym bywalem marszów niepodległości i tyle smile

Mam gdzieś kto wystawia jakieś banery o jakiej treści. Niech sobie to robi. Czemu burmistrz rozdmuchuje to za publiczne pieniądze w JnŚ - w niezależność "dziennikarzy" tego pisma wiadomo co smile Kampania za publiczne pieniądze i tyle tongue_out

Jestem za tym żeby zmienić burmistrza, owszem smile Ale jednocześnie nie mieszam się w politykę. Ależ to dla was wszystko jest dziwnesmile No ale cóż.
                          Może zastanówcie się nad słowem "sługalstwo internetowe"?
                          • em-kwadrat Re: Burmistrz 14.10.14, 15:31
                            > Może zastanówcie się nad słowem "sługalstwo internetowe"?

Nie musze się zastanawiać, bo na tym forum krytykowałam część działań Burmistrza. Część z nich podtrzymuję, więc o jakim sługalstwie mówisz?
                            Teraz obserwuję w realu zorganizowany atak oportunistów na jego osobę i to mi się nie podoba, bo swoimi działaniami szkodzą mieszkańcom Józefowa, czyli nam.
                            JnŚ rzeczywiście promuje chlebodawcę, ale bilbordy-anonimy wynajmowane przez przedsiębiorcę z ul. Nowej to cios poniżej pasa sad
                            W związku z dodatnimi i ujemnymi plusami niechcem, ale muszem iść na wybory! wink
                            Jeśli jesteś apolityczny, to szacun za zaangażowanie i wygłaszanie opinii na tym forum!
                            • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 15:42
                              A dzięki dzięki smile

W końcu udało nam się dogadać wink

Pozdro i miłego wieczorku i oglądania meczu. Ja osobiście dzisiaj idę na seminarium wiary ale może kawałek uda mi się obejrzeć smile

Polska górą !
                              • wojwoj123 Re: Burmistrz 14.10.14, 23:45
                                młody.realista
                                > Ja osobiście dzisiaj idę na seminarium wiary.....
                                Czy w niedzielę napisany przez Ciebie kolejny post
                                Jnś - w służbie jego ekscelencji burmistrzowi
                                mlody.realista 12.10.14, 21:52
                                Czy ten post ,jest omawiany na seminarium wiary ?
                                Czy na tym seminarium wiary uczą takiej nienawisci ?złosliwości , tyle jadu ?
                                Zawiedziony jestem.Znam seminarium wiary , Tego zapewniam nie uczą (kochaj blizniego jak siebie samego ).Moze nie jest to twoja wiara?

• wojwoj123 Re: Burmistrz 15.10.14, 00:05
                                  Dodam że Św.Jan Paweł II tez na Seminarium wiary takich słów by nie wypowiedział.
                                  życze radosci i oddanie serca innym.
                      • em-kwadrat Re: Burmistrz 14.10.14, 11:00
                        > Ależ się napisałeś smile

Raczej skopiowałem, ale z podaniem źródła smile

Pozdro!
                        Prof. Kopiuj-Wklej
                        • em-kwadrat Re: Burmistrz 14.10.14, 11:12
                          I żeby później nie było niedomówień "Prof. Kopiuj-Wklej" to ironia wykorzystana na potrzeby odpowiedzi Młodemu realiście i taka osoba w realu nie istniejesmile

Ps.
                          Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest niezamierzone i przypadkowe. smile
                        • mlody.realista Re: Burmistrz 14.10.14, 11:25
                          Racja wink
                          Masz mnie ! +100 respekt.... czyli w sumie jakieś - 100000000smile

Pozdro !
    • kug777 Re: Burmistrz 12.10.14, 07:59
      A jak się skończyła sprawa plagiatu w wykonaniu kadry tzw. wyższej uczelni?
      • zjozefow Re: Burmistrz 20.10.14, 15:20
        A więc się pomyliłem. KRUSZEWSKI RUPNIEWSKI KOŹLAK I WIECKOWSKA. Oni powalczą o szefowanie w Jozefowie
        • jozefow512 Re: Burmistrz 20.10.14, 17:29
          zjozefow napisał(a):

> A więc się pomyliłem. KRUSZEWSKI RUPNIEWSKI KOŹLAK I WIECKOWSKA. Oni powalczą
          > o szefowanie w Jozefowie

Widzę, że mamy ofensywę partyjniaków (Rupniewski i Więckowska). Wśród Kandydatów na radnych też zatrzęsienie partii.
          Więckowska to nawet bez ogródek na swojej stronie pisze, że chce być burmistrzem Józefowa, bo chce załatwić sprawy Otwocka.

Program wyborczy
          Jeśli Państwo ponownie obdarzycie mnie zaufaniem zaangażuje się w rozwiązanie kluczowych problemów dla Józefowa i powiatu otwockiego:

* Budowę mostu na rzece Świder łączącego ul. Jana Pawła II w Otwocku i ul. Sikorskiego w Józefowie wraz z jej modernizacją w taki sposób, aby ustanowić kompromis z ruchem lokalnym.
          * Przedłużenie Wału Miedzeszyńskiego (droga 801) przez Józefów.
          * Rozwojem usług transportowych Szybkiej Kolei Miejskiej.
          * Integracją powiatowej i wojewódzkiej służby zdrowia poprzez włączenie szpitala powiatowego w Otwocku w wojewódzki system służby zdrowia.
          * Reaktywowanie średniego szkolnictwa zawodowego na terenie powiatu.

Jak zwykle - partie są oderwane od rzeczywistości ..........

Ciekawe, jak wysokie musiałyby być podatki, żeby stać nas było na budowę drogi 801. smile
          • jsb1685 Re: Burmistrz 20.10.14, 18:14
            Rupniewski tym razem bez "maski" Kocham Józefów. Niech się przechrzci lepiej na "kocham Otwock" za współpracę z OPWiK i całowanie rączek Szczepaniaka.
            • zjozefow Re: Burmistrz 20.10.14, 18:27
              świder i oczyszczalnia będzie jednym z wiodących tematów kampanii. RUPNIEWSKI znalazł niszę w która się wpasowal bo w sumie przez ostatnie lata zniknął z horyzontu. Rupniewski plus Otwock to typowy przykład grania jednymi kartami przeciw wspólnemu wrogowi. Przecież w innym wypadku Otwock nie dawalby kasy na imprezy Nad Światem. Dziwnym trafem miejska plaża rozkwitla jak tylko w kuluarach zaczęto mówić o oczyszczalni w Jozefowie i Karczewie.
              No i te badania wody - Świder w otwockim wydaniu jest czysty. Józefów znajduje w nim bakterie.
              • lotak_r1 Re: Burmistrz 21.10.14, 22:36
                Zgadzam się, że oczyszczalnia, a właściwie jej lokalizacja będą i powinny być ważnym elementem kampanii.
                Bo Świder powoli stawał się tym, czym był do lat 80-tych, czyli fajnym miejscem wypoczynku.
                Basen w ICSIR nie oferuje specjalnych atrakcji dla najmłodszych poza zjeżdżalnia, a tu mamy plażę, brodziki (naprawdę bezpieczne głębokości) i naturalną, a nie sztuczną rzekę.
                Oto zdjęcie miejsca, gdzie będzie zrzucany produkt oczyszczalni zrobione w sierpniu bardzo późnym popołudniem:
                http://images70.fotosik.pl/296/ad4448c6007f1840med.jpg

Według strategii opracowanej za rządów Kruszewskiego wizerunek naszego miasta przybrał formułę:
                „Józefów nad Świdrem – Miasto sosen, mikroklimatu i trzech rzek”.

Czy władze działają w kierunku jego utrwalania/rozwijania?

Akurat Rupniewski nie zniknął z nad Świdra - przez ostatnie kilka lat organizował
                Świder Skimboard Contest, imprezę atrakcyjną dla młodzieży i bazującą na walorach Świdra.

Z JnŚ 4/2012 można dowiedzieć się, że Stowarzyszenie „Kocham Józefów” nie otrzymało dotacji na „Zawody w biegach na orientację o puchar Burmistrza Miasta Józefowa” oraz „Świder skimboard contest, trzecie otwarte mistrzostwa skimboardowe nad Świdrem”. W opinii komisji ww. imprezy mają charakter niszowy, nie są zajęciami cyklicznymi i nie opierają się na masowości uczestników zamieszkałych na terenie Józefowa.

Skoro nie było finansowania ze strony Józefowa, to zapewne zwrócono się do Otwocka i możliwe, że te doświadczenia zachęciły Otwock do organizacji plaży.

Podsumowując, jeśli nie da się dogadać z Otwockiem ws. oczyszczalni, to czy naprawdę trzeba niszczyć tak klimatyczne miejsce jak "most kolejkowy" i tereny wokół?
                Miast z kanalizacją, oczyszczalnią i stadionem jest wiele na Mazowszu, a okolice Świdra wyróżniały tereny Józefowa już od czasów Andriollego. Może da się je zachować by przyciągały znowu mieszkańców i "letników"?

• jozefow512 Re: Burmistrz 21.10.14, 23:00
                  lotak_r1 napisała:

Może da się je zachować by przyciągały znowu mieszkańców i "letników"?

Akurat dla Świdra i rezerwatu im mniej "letników" tym lepiej.

Rupniewski odgryza się za swoją porażkę 4 lata temu. Stara się na zrobić na złość mieszkańcom. Przez Rupniewskiego czteroosobowa rodzina płacąc 3zł za 1m^3 ścieków drożej w OPWiK będzie stratna ok. 400zł rocznie (przyjąłem 100litrów dziennie na osobę).
                  • lotak_r1 Re: Burmistrz 21.10.14, 23:52
                    Skąd te wyliczenia?

Na pewno Józefów będzie musiał wydać ponad 8 mln z własnej kasy na budowę oczyszczalni.
          • demarkiz0 Re: Burmistrz 21.10.14, 18:30
            jozefow512 napisał:
            > Więckowska to nawet bez ogródek na swojej stronie pisze, że chce być burm
            > istrzem Józefowa, bo chce załatwić sprawy Otwocka.

>
            Czy tak trudno zauważyć, że strona nie była aktualizowana, program wyborczy z roku 2010 do Rady Powiatu ?
            Sprawdziłem - obecnie jest aktualizowana.
            Pozdrawiam
            • jozefow512 Re: Burmistrz 21.10.14, 22:09
              demarkiz0 napisał(a):

> Czy tak trudno zauważyć, że strona nie była aktualizowana,

Całe szczęście, że czyta nasze forum, bo by taka strona wisiała do wyborów. smile

Program też mogę skomentować, ale nie będę. Chyba nie chciałbyś tego ....
              Zgadłem?
              • demarkiz0 Re: Burmistrz 21.10.14, 22:22

>
                > Program też mogę skomentować, ale nie będę. Chyba nie chciałbyś tego ....
                > Zgadłem?

Bardzo proszę o komentarz. Wykaż się znajomością zagadnień działania Samorządu Terytorialnego.
                • jozefow512 Re: Burmistrz 21.10.14, 23:20
                  demarkiz0 napisał(a):

> Bardzo proszę o komentarz.

Myślę, że problem polega na tym, że ona kandyduje jednocześnie do powiatu i na burmistrza Józefowa. Stąd zapewne to rozdwojenie jaźni.

1. Zero na temat oczyszczalni (skoro tak, to Więckowska zablokuje, czyli jestem 400zł rocznie w plecy).
                  2. We wcześniejszym programie był most na Świdrze (przedłużenie Sikorskiego), który miał zwiększyć ruch samochodowy w Józefowie (przyjemnego wypoczynku z rurą wydechową przy ustach). Ten most to strzał w kolano dla Józefowa.
                  3. Zagospodarowanie brzegów Świdra - przecież to rezerwat. Dla Świdra najlepiej byłoby gdyby się tam nie sprowadzać tłumów, a już na pewno nie "gospodarować" specjalnie brzegów.
                  4. Budowa przedszkola w Michalinie - z tego, co się orientuje, to w Michalinie jest przedszkole i akurat do Michalina (nr 1) łatwiej się dostać niż do Józefowa (nr 2). No ale z perspektywy Otwocka może to inaczej wyglądać.
                  5. Ta nagroda za działanie urzędu to nie wiem, jak była przyznawana. Opinie wśród mieszkańców Józefowa na temat funkcjonowania urzędu w starostwie są jednakowe. A już architektura w otwocku to koszmar (tak na marginesie Więckowska jest architektem i przez 4 lata nie mogła zrobić porządku w tym bajzlu?).
                  6. Te drogi i śmieszki rowerowe w ramach ZIT to jakiś ślepy strzał. Potrzebujemy DRÓG ROWEROWYCH a nie śmieszek. Potrzebujemy w Józefowie uspokojenia ruchu i bezpiecznej komunikacji rowerowej na jezdni (a nie na chodniku z pieszymi). Warszawa do tego powoli dorasta, Józefów potrzebuje jeszcze czasu. A stan infrastruktury rowerowej w Otwocku jest fatalny - ten krzywy i wąski chodnik z upchniętymi pieszymi z rowerami to masakra.

Reszta to takie pitu-pitu. Budowa biblioteki to kwiatek do kożucha. Rozumiem że trzeba było coś wpisać w program, ale czy to najważniejsze?

Jedno trzeba jej przyznać - SKM. Ale to jest sprawa powiatu a nie Józefowa, więc akurat nie jest argumentem w kampanii na burmistrza.

Moim zdaniem nie da się jednocześnie być w powiecie i gminie - to dwie różne perspektywy i dwa różne interesy - tylko częściowo zbieżne. I to jest chyba główny problem.
                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 22.10.14, 00:11
                    jozefow512 napisał:

> demarkiz0 napisał(a):
                    >
                    > > Bardzo proszę o komentarz.
                    >
                    > Myślę, że problem polega na tym, że ona kandyduje jednocześnie do powiatu i na
                    > burmistrza Józefowa. Stąd zapewne to rozdwojenie jaźni.
                    >
                    > Moim zdaniem nie da się jednocześnie być w powiecie i gminie - to dwie różne pe
                    > rspektywy i dwa różne interesy - tylko częściowo zbieżne. I to jest chyba główn
                    > y problem.

Pisząc "bardzo proszę o komentarz" wiedziałem jak będziesz argumentował. Wybacz, ale to totalna kompromitacja z Twojej strony. Jeśli nie rozumiesz zasady dualizmu kandydowania (Gmina-Powiat), to powiedz mi o czym mamy dyskutować ?. Resztę dziś przemilczę. Możemy pogadać z rana (sorki - jestem lekko wykończony, nawał pracy)
                    • jozefow512 Re: Burmistrz 22.10.14, 08:59
                      demarkiz0 napisał(a):

Jeśli nie rozumiesz zasady dualizmu kandydowania (Gmina-Powiat),

Oczywiście, że rozumiem. Chodzi o to, by gdzieś się załapać - jak nie tu to tam.

Rozumiem, że u was w partii jest to oczywiste. Ale możesz nam szaraczkom zdradzić tę tajemnicę "dualizmu".
                      • demarkiz0 Re: Burmistrz 22.10.14, 17:27
                        jozefow512 napisał:

> demarkiz0 napisał(a):

> Rozumiem, że u was w partii jest to oczywiste. Ale możesz nam szaraczkom zdradz
                        > ić tę tajemnicę "dualizmu".

Dlaczego zaraz u nas w partii. Ja też jestem szaraczkiem tyle tylko, że mam dużą wiedzę w temacie samorządu terytorialnego.
                        Tajemnic tu żadnych nie ma, to prosta "matematyka wyborcza", niestety ani czas ani miejsce na korepetycje z tego zakresu.

Jeśli nie rozumiesz zasady dualizmu kandydowania (Gmina-Powiat),
                        >
                        > Oczywiście, że rozumiem. Chodzi o to, by gdzieś się załapać - jak nie tu to tam

To typowe podejście kandydata niezależnego, po ewentualnym uzyskaniu mandatu taki radny ma zerową siłę przebicia w Radzie.
                        • jozefow512 Re: Burmistrz 22.10.14, 21:49
                          demarkiz0 napisał(a):

Ja też jestem szaraczkiem tyle tylko, że mam dużą wiedzę w temacie samorządu terytorialnego.

No i co ta duża wiedza w "temacie samorządu terytorialnego" mówi w naszym konkretnym przypadku (Józefowa)?

To typowe podejście kandydata niezależnego, po ewentualnym uzyskaniu mandatu taki radny ma zerową siłę przebicia w Radzie.

W radzie czego? Powiatu czy gminy?
                          Powiat jest zdominowany przez partie, które sterowane są odgórnie, więc się zgodzę.

Tylko że my nie rozmawiamy o radzie powiatu tylko o gminie. Więc może napiszesz coś konkretnego - co daje przynależność partyjna w radzie gminy Józefowa? I jaką wartość ma taka przynależność dla wyborców i mieszkańców?
                          • demarkiz0 Re: Burmistrz 22.10.14, 23:12
                            Jeśli widzisz jakiekolwiek różnice między Radą Gminy a Radą Powiatu, to je wskaż (nie chodzi mi o liczbę radnych) i nie pisz o dominacji partii w Powiecie bo wystawiasz sobie kiepskie świadectwo.
                            Ponadto my rozmawiamy chyba o wyborach samorządowych - Józefów, Karczew, Wiązowna.....
                            to wszystko Powiat.
                            • jozefow512 Re: Burmistrz 23.10.14, 17:42
                              demarkiz0 napisał(a):

Jeśli widzisz jakiekolwiek różnice między Radą Gminy a Radą Powiatu, to je wskaż

Żartujesz? Nie odróżniasz gminy od powiatu?

i nie pisz o dominacji partii w Powiecie bo wystawiasz sobie kiepskie świadectwo.

No to sprawdźmy. Wyniki wyborów w 2010

Ogólnokrajowe partie polityczne (liczba mandatów)
                              2 KOMITET WYBORCZY POLSKIE STRONNICTWO LUDOWE 5
                              4 KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP 6
                              5 KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ 4

Razem 15 mandatów w radzie powiatu

20 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW NASZ WSPÓLNY DOM 4
                              21 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA POWIATU OTWOCKIEGO 4

Razem 8 mandatów w radzie powiatu.

Dwa razy więcej mandatów dla partii to dominacja.

Masz jeszcze jakieś zabawne dowcipy do opowiedzenia? Kłamiesz specjalnie, czy wychodzi to przypadkiem?
                              • demarkiz0 Re: Burmistrz 23.10.14, 18:20
                                jozefow512 napisał:

> Masz jeszcze jakieś zabawne dowcipy do opowiedzenia? Kłamiesz specjalnie, czy w
                                > ychodzi to przypadkiem?

Oczywiście, że mam. Twój poziom wiedzy sprowadza się do statystyk wygrzebanych z netu, statystyk ad 2010. Ja mówię o realnej władzy (Zarząd , Rada) i jej możliwościach, niezależnie od tego w której kadencji.
                                Resztę sobie daruje bo widzę, że potrzebna jest praca u podstaw.

Pozdrawiam
                                • jozefow512 Re: Burmistrz 23.10.14, 21:26
                                  Twój poziom wiedzy sprowadza się do statystyk wygrzebanych z netu, statystyk ad 2010.

To nie są "statystyki wygrzebane z netu" tylko oficjalne wyniki wyborów 2010. Jeśli nie wiesz, to od 2010r. nie było wyborów samorządowych. Wyników z 2014r. jeszcze nie ma.

Ja mówię o realnej władzy

Ciekawe. Sugerujesz, że wyniki wyborów samorządowych nie mają wpływu na "realną władzę"? Czyli nieważne, na kogo będziemy głosować, realną władzę będą mieli (no właśnie, kto?).

To może napisz, kto ma realną władzę w powiecie?
                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 23.10.14, 23:18
                                    jozefow512 napisał:

> Twój poziom wiedzy sprowadza się do statystyk wygrzebanych z netu, statystyk
                                    > ad 2010.

>
                                    > To nie są "statystyki wygrzebane z netu" tylko oficjalne wyniki wyborów 2010. J
                                    > eśli nie wiesz, to od 2010r. nie było wyborów samorządowych. Wyników z 2014r. j
                                    > eszcze nie ma.
                                    >
                                    > Ja mówię o realnej władzy
                                    >
                                    > Ciekawe. Sugerujesz, że wyniki wyborów samorządowych nie mają wpływu na "realną
                                    > władzę"? Czyli nieważne, na kogo będziemy głosować, realną władzę będą mieli (
                                    > no właśnie, kto?).
                                    >
                                    > To może napisz, kto ma realną władzę w powiecie?
                                    W tym jest problem, no własnie - kto?

W Gminie sprawa jet prosta - Burmistrz wybrany głosami wyborców! - jego nie da się odwołać przez przez całą kadencję. Robi co chce, rade ma w .....małym poważaniu.
                                    Starostę możesz odwołać w każdej sesji (warunek większość 3/5). Tu ważny jest układ koalicyjny. Doszliśmy do sedna ?
                                    • jozefow512 Re: Burmistrz 24.10.14, 07:52
                                      demarkiz0 napisał(a):

> W Gminie sprawa jet prosta - Burmistrz wybrany głosami wyborców! - jego nie da
                                      > się odwołać przez przez całą kadencję. Robi co chce, rade ma w .....małym poważ
                                      > aniu.

Widzę, że żyjesz w świecie fantazji.
                                      W gminie uchwały podejmuje rada, burmistrz je wykonuje. Tak więc burmistrz musi szukać koalicji dla swoich pomysłów. Jak nie wierzysz, to sprawdź w przepisach.

Burmistrza można odwołać tak samo, jak został powołany - przez wyborców.

> Starostę możesz odwołać w każdej sesji (warunek większość 3/5). Tu ważny jest u
                                      > kład koalicyjny.

W radzie powiatu otwockie 2/3 stanowią ogólnokrajowe partie polityczne. Starosta jest partyjny. Owszem - szukają sobie koalicji, ale ta koalicja to głównie ogólnokrajowe partie polityczne.
                                      Starostę może odwołać ten, kto go powołał - czyli rada.

W radzie miasta Józefowa (wybory 2010) krajowe partie polityczne (PiS, PO, PSL, SLD, TR i inny plankton) stanowią margines. Większość rady to lokalni działacze.

>Doszliśmy do sedna ?

Doszliśmy do sedna.
                                      Większość w radzie powiatu to partie polityczne (one rządzą i z nimi trzeba się dogadać)
                                      W radzie miasta większość stanowią bezpartyjni. Partie to margines (na dzisiaj).
                                      • demarkiz0 Re: Burmistrz 24.10.14, 19:11
                                        jozefow512 napisał:

> Widzę, że żyjesz w świecie fantazji.
                                        > W gminie uchwały podejmuje rada, burmistrz je wykonuje. Tak więc burmistrz musi
                                        > szukać koalicji dla swoich pomysłów. Jak nie wierzysz, to sprawdź w przepisach

Przepisy to nie jest real, wyglądana na to, że to Ty żyjesz w świecie iluzji.

> Burmistrza można odwołać tak samo, jak został powołany - przez wyborców.
                                        Referendum ? no to się obśmiałem.

> W radzie powiatu otwockie 2/3 stanowią ogólnokrajowe partie polityczne. Starost
                                        > a jest partyjny. Owszem - szukają sobie koalicji, ale ta koalicja to głównie og
                                        > ólnokrajowe partie polityczne.

Koalicja w Powiecie Otwockim to : PO,PSL, Nasz Wspólny Dom i Wspólnota Samorządowa, przetrwała całą kadencję.
                                        Taki jest Zarząd - gdzie tu dominacja partyjna, ja widzę równowagę.

> W radzie miasta Józefowa (wybory 2010) krajowe partie polityczne (PiS, PO, PSL,
                                        > SLD, TR i inny plankton) stanowią margines. Większość rady to lokalni działacz
                                        > e.
                                        Tu się zgadzamy.
                                        Z jednym zastrzeżeniem - lokalni działacze to klaka burmistrza ("W gminie uchwały podejmuje rada, burmistrz je wykonuje" - prawie zemdlałem z wrażenia)

> Doszliśmy do sedna.
                                        > Większość w radzie powiatu to partie polityczne (one rządzą i z nimi trzeba się
                                        > dogadać)
                                        To jest śmieszne - w Powiecie, partie polityczne muszą się dogadać z komitetami lokalnymi żeby zdobyć władzę.
                                        Czyli nie doszliśmy do sedna.

> W radzie miasta większość stanowią bezpartyjni. Partie to margines (na dzisiaj)
                                        To że partie to margines jest oczywiste i chyba długo tak pozostanie.
                                        • jozefow512 Re: Burmistrz 24.10.14, 21:25
                                          demarkiz0 napisał(a):

Przepisy to nie jest real, wyglądana na to, że to Ty żyjesz w świecie iluzji.

Jasne. Ciekawe w takim razie dlaczego rada miasta podejmuje uchwały? Zgadnijmy.

Sugerujesz, że w radzie gminy wystarczy zdobyć stanowisko burmistrza i nie trzeba mieć żadnego radnego żeby rządzić? Chyba jednak się zagalopowałeś.

Owszem, jeśli burmistrz i rada są z jednego ugrupowania to wiele rzeczy się upraszcza.

> > W radzie powiatu otwockie 2/3 stanowią ogólnokrajowe partie polityczne. Starosta
                                          > >jest partyjny. Owszem - szukają sobie koalicji, ale ta koalicja
                                          > >to głównie ogólnokrajowe partie polityczne.
                                          >
                                          > Koalicja w Powiecie Otwockim to : PO,PSL, Nasz Wspólny Dom i Wspólnota Samorząd
                                          > owa, przetrwała całą kadencję.
                                          > Taki jest Zarząd - gdzie tu dominacja partyjna, ja widzę równowagę.

PO+PSL = 11 mandatów
                                          WD + WS = 8 mandatów

Jakoś nie widzę równowagi. Wręcz przy tej kolacji jak dowolnemu spoza PO+PSL coś się nie podoba, to wystarczy tylko drugi do przegłosowania dowolnej uchwały.

Wygodny układ do szantażowania smile
                                          • demarkiz0 Re: Burmistrz 25.10.14, 12:53
                                            jozefow512 napisał:

> PO+PSL = 11 mandatów
                                            > WD + WS = 8 mandatów
                                            >
                                            > Jakoś nie widzę równowagi. Wręcz przy tej kolacji jak dowolnemu spoza PO+PSL co
                                            > ś się nie podoba, to wystarczy tylko drugi do przegłosowania dowolnej uchwały.
                                            >
                                            > Wygodny układ do szantażowania smile

Teoria, statystyki, słupki - to mnie utwierdza w przekonaniu, że nie posiadasz wiedzy o tym co się dzieje (działo) w Powiecie w obecnej kadencji.
                                            Piszesz "PO+PSL = 11 mandatów", z rachunków jesteś dobry ale prawda jest taka, że z wiadomych względów dwójka radnych "platfusów" (otwockich - to bardzo ważne) została z partii wyrzucona. Na dokładkę PSL jak wiadomo w każdej koalicji jest opozycją i z ich strony można liczyć na 2 w porywach do trzech głosów.
                                            Teraz sobie to przemnóż, podziel i pododawaj.
                                            • jozefow512 Re: Burmistrz 25.10.14, 18:30
                                              dwójka radnych "platfusów" (otwockich - to bardzo ważne) została z partii wyrzucona. Na dokładkę PSL jak wiadomo w każdej koalicji jest opozycją i z ich strony można liczyć na 2 w porywach do trzech głosów.

Mało mnie interesują wasze partyjne rozgrywki.

Może wróćmy do tematu tego wątku. A brzmi on: burmistrz.

Moim zdaniem program Więckowskiej nie jest dobrym programem kandydata na burmistrza Józefowa.

Prawdopodobnie jest w stanie odegrać dobrą rolę w powiecie jako przedstawicielka interesów Józefowa w powiecie. Ale to oddzielny temat na oddzielny wątek.
                                              • demarkiz0 Re: Burmistrz 25.10.14, 18:50
                                                jozefow512 napisał:

>
                                                > Mało mnie interesują wasze partyjne rozgrywki.
                                                Ty mnie również jako polemista.
                                                >
                                                > Moim zdaniem program Więckowskiej nie jest dobrym programem kandydata na burmis
                                                > trza Józefowa.
                                                >
                                                > Prawdopodobnie jest w stanie odegrać dobrą rolę w powiecie jako przedstawicielk
                                                > a interesów Józefowa w powiecie. Ale to oddzielny temat na oddzielny wątek.
                                                Taki wątek mnie również nie interesuje.
                                                • jozefow512 Re: Burmistrz 25.10.14, 22:07
                                                  demarkiz0 napisał(a):

> Taki wątek mnie również nie interesuje.

Nie interesuje cię Więckowska jako burmistrz Józefowa.
                                                  Nie interesuje cię program Więckowskiej jako kandydatki na burmistrza Józefowa.
                                                  Nie interesuje cię Więckowska jako radna powiatu otwockiego.

Hmm. To po co właściwie się udzielasz w tym wątku?
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 25.10.14, 22:35
                                                    jozefow512 napisał:

> demarkiz0 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Taki wątek mnie również nie interesuje.
                                                    >
                                                    > Nie interesuje cię Więckowska jako burmistrz Józefowa.
                                                    > Nie interesuje cię program Więckowskiej jako kandydatki na burmistrza Józefowa.
                                                    > Nie interesuje cię Więckowska jako radna powiatu otwockiego.
                                                    >
                                                    > Hmm. To po co właściwie się udzielasz w tym wątku?

Co to za kretyńskie pytanie ? Czy Ty jesteś autorem tego wątku lub posiadasz jakieś prawa do tego forum ? Przerost ego ?
                                                    Wyraźnie napisałem
                                                    Ty mnie również nie interesujesz jako polemista.
                                                  • jozefow512 Re: Burmistrz 25.10.14, 23:03
                                                    demarkiz0 napisał(a):

> > Hmm. To po co właściwie się udzielasz w tym wątku?
                                                    >
                                                    > Co to za kretyńskie pytanie ?

Dlaczego kretyńskie? Spodziewałem się, że napiszesz na przykład, czego oczekujesz od przyszłego burmistrza albo czego nie oczekujesz. Dlaczego uważasz, że Więckowska byłaby dobrym burmistrzem Józefowa.

Mam taką swoją refleksję na temat wyborów burmistrza ale poczekam do czasu po wyborach. Może się jednak mylę, więc dam jeszcze szansę.
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 25.10.14, 23:41
                                                    jozefow512 napisał:

Może się jednak mylę, więc dam jeszcze szansę.

Komu ?
                                                    Jestem w temacie samorządu od 1990, początkowo w Józefowie, następnie w Powiecie.
                                                    Chętnie pogadam z każdym, warunek to poważne podejście, nie lubię kiedy mój interlokutor nie jest przygotowany do dyskusji.
                                                    PS
                                                    po wyborach nie będzie o czym rozmawiać - gwarantuje.
                                                  • jozefow512 Re: Burmistrz 26.10.14, 22:29
                                                    demarkiz0 napisał(a):

Jestem w temacie samorządu od 1990, początkowo w Józefowie

Świetnie. Natomiast ja tutaj (w Józefowie) mieszkam. Masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie Józefowa i temacie obecnego wątku?

po wyborach nie będzie o czym rozmawiać

Będzie. Ja tutaj będę mieszkał do kolejnych wyborów, dla mnie świat na tych się nie kończy. W kolejnych prawdopodobnie powtórzy się to, co w obecnych (i poprzednich).

I chyba jest między nami jedna różnica - ja nie kandyduję. Może to jest ta różnica w optyce.
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 27.10.14, 20:16
                                                    jozefow512 napisał:

>>
                                                    > Świetnie. Natomiast ja tutaj (w Józefowie) mieszkam. Masz coś konkretnego do po
                                                    > wiedzenia w temacie Józefowa i temacie obecnego wątku?

Mieszkam w Józefowie o wiele dłużej od Ciebie. Taki pesel.
                                                    >
                                                    > po wyborach nie będzie o czym rozmawiać
                                                    >
                                                    > Będzie. Ja tutaj będę mieszkał do kolejnych wyborów, dla mnie świat na tych się
                                                    > nie kończy. W kolejnych prawdopodobnie powtórzy się to, co w obecnych (i poprz
                                                    > ednich).

Masz absolutną rację (poza "Będzie").
                                                    Też nie mam zamiaru ruszać się z Józefowa i się nie ruszę.
                                                    >
                                                    > I chyba jest między nami jedna różnica - ja nie kandyduję. Może to jest ta różn
                                                    > ica w optyce.

Dobrze, że napisałeś "chyba", ja też nie kandyduję, może Ciebie zaskoczę - nigdy nie kandydowałem.
                                                  • jozefow512 Re: Burmistrz 28.10.14, 07:44
                                                    demarkiz0 napisał(a):

> jozefow512 napisał:
                                                    >
                                                    > >>
                                                    > > Świetnie. Natomiast ja tutaj (w Józefowie) mieszkam. Masz coś konkretnego
                                                    > do po
                                                    > > wiedzenia w temacie Józefowa i temacie obecnego wątku?
                                                    >
                                                    > Mieszkam w Józefowie o wiele dłużej od Ciebie. Taki pesel.

Świetnie. Wypowiesz się w temacie głównego wątku?
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 28.10.14, 16:51
                                                    jozefow512 napisał:

> Świetnie. Wypowiesz się w temacie głównego wątku?

Jasne. Poważne kandydatury są dwie : burmistrz Kruszewski i starosta Więckowska.
                                                    Uważam, że niezależnie od tego wygra, w tych wyborach mamy komfortową sytuację.
                                                    Dobrzy, sprawdzeni samorządowcy z długim stażem.
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 27.10.14, 22:14
                                                    WOW
                                                    post z 27.10.14 wyleciał >
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 27.10.14, 22:16
                                                    demarkiz0 napisał(a):

> WOW
                                                    > post z 27.10.14 wyleciał >

Przepraszam ale coś się zwiesza ? na Forum.
                                                  • demarkiz0 Re: Burmistrz 27.10.14, 22:28
                                                    demarkiz0 napisał(a):

> demarkiz0 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > WOW
                                                    > > post z 27.10.14 wyleciał >
                                                    >
                                                    > Przepraszam ale coś się zwiesza ? na Forum.

Wszystko jasne zwiesza się przenoszenie stron. Ok.
        • jack_orlando Re: Burmistrz 20.10.14, 20:00
          a możecie podesłać jakieś strony internetowe tych kandydatów? znalazłam w sumie tylko Koźlaka i Więckowską, a chętnie bym poczytała te wyborcze obietnice big_grin
    • kug777 Re: Burmistrz 21.10.14, 14:01
      Pan Rupniewski tak samo się wpasował w oczyszczalnię jak Kaczor we "frajera" i eksploatują temat do mdłości.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka