tra_1 19.03.09, 18:04 Witam, czy ktoś się orientuj czy w Garwolinie i okolicach przyjmuje jakiś dobry pediatra homeopata? -- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagg Re: Poszukuję pediatry homeopaty 20.03.09, 21:20 Albo dobry pediatra, albo homeopata. Odpowiedz Link
zzuuza Re: Poszukuję pediatry homeopaty 21.03.09, 09:53 Znam dobrego homeopatę, przyjmuje niesty w warszawie jeśli chcesz podam nr Odpowiedz Link
dagg Re: dagg będę wdzięczna za namiary 30.03.09, 22:23 ale ja napisałam, ze dobry pediatra, który się bawi w wyciąganie z ludzi kasy za pomocą homeopatii to szarlatan!! Homeopatia to bazowanie na efekcie placebo. Odpowiedz Link
ne-ek Re: dagg będę wdzięczna za namiary 31.03.09, 11:25 dagg napisała: > Homeopatia to bazowanie na efekcie placebo. to dlaczego jest skuteczna także w przypadku leczenia zwierząt? Odpowiedz Link
dagg Re: dagg będę wdzięczna za namiary 08.04.09, 19:59 Efekt placebo to 50% skuteczności. Wiele infekcji przechodzi bez leczenia, ale w Polacy nie lubią czekać, za to lubią garściami się leczyć, również zwierzęta... Odpowiedz Link
ne-ek Re: dagg będę wdzięczna za namiary 10.04.09, 21:16 www.homeopathyeurope.org/ nie tylko Polacy stosują homeopatię, kilkadziesiąt % uczelni medycznych na świecie prowadzi na jej temat wykłady. obawiam się, że co do jej skuteczności mogą mieć wątpliwości z lekka niedouczeni lekarze :) łatwiej leczyć antybiotykami i sterydami - efek szybszy = bardziej spektakularny sukces. ale to już temat na inne forum. znikam ,nie mieszam, pozdrawiam tych co za i tych co nie dowierzają :) Odpowiedz Link
dagg Re: dagg będę wdzięczna za namiary 29.10.09, 01:00 no, to ciekawe, że na własnej stronie nie podali, że to nie działa... Tam nie ma co działać :) Ale jak ktoś wierzy, to proszę bardzo. Raczej nie zaszkodzi. Co do "faszerowania" to masz rację, lepiej nie faszerować, a jak juz faszerować, to lepiej cukrem, skoro większość infekcji to wirusy :D W sumie się zgadzamy co do leczenia, tylko ja jestem przeciw ładowaniu kasy w coś, co działa na głowę rodzica - jak dziecko chore to TRZEBA mu pomóc. Pomoc w chorobie to learstwo, skoro nie antybiotyk to homeopatia. Tak to działa - czy nie działa ;) W innych krajach też homeopatia - prodykty lecznicze, bo nie mają nazwy leku - jest stosowana. Sa też kraje gdzie tego typu naciąganie jest prawnie zakazane. Poczytajcie sobie jak te leki sie produkuje i sami sobie odpowiedzcie CO tam może działać. Oprócz kasy lobbystów i firm produkujących w/w. Wasza "wiara w homeopatię" to ich być lub nie byc. Również pozdrawiam :) Odpowiedz Link
tra_1 Re: Poszukuję pediatry homeopaty 04.04.09, 19:14 zzuuza dzięki. Ja mam bardzo dobrego w Legionowie tylko w nagłych sprawach to trochę za daleko. Chyba że Twój z tej strony W-wy,może otwock - to bardzo poproszę Odpowiedz Link
ada80 Re: Poszukuję pediatry homeopaty 20.10.09, 21:01 hej, od strony Otwocka to na spalinowej (przy grochowskiej) w w-wie of course przyjmuje dr Kraśko, idealna w nagłych przypadkach. ja dzieci lecze homeo od 5 lat, tylko homeo i jak ktos mi pisze, że to placebo to mnie krew zalewa, ze ludzie naczytaja się gazet typu ,,Naj", "Poradnik domowy" itp.... i się wypowiadają....brrrrr Odpowiedz Link