grzeg_sz1 06.03.07, 14:08 Aby poruszyć poważny temat;) wiadomosci.onet.pl/1395320,2677,1,kioskart.html żeby nie było że tylko o pierdołach;)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomi Re: Matki-Polki 06.03.07, 14:24 A tytułowa Matka-Polka jest z józka :) Znam ją, jest super babeczką i fajny felieton napisała. Tak trzymać kobitki! Odpowiedz Link
artwilk A co z ojcami? 06.03.07, 14:50 Tekst jest bardzo dobry i (niestety) bardzo prawdziwy. Tyle że, podobnie jak wiele tekstów na ten temat, przemilcza kwestię pracujących ojców. A nam też nie jest lekko. Jasne, mama to mama, najważniejsza osoba dla dziecka. Ale jak patrzę na mojego smyka, to widzę, że intensywny kontakt z tatą też mu jest potrzebny. A mi z nim. Moja żona ma to szczęście, że w pracy wiedzą, iż ma rocznego synka i pozwalają wychodzić wcześniej. Nie jest to regułą, ale z tego co wiem, sporo młodych matek ma w swojej pracy podobny układ. A młody ojciec liczyć na to nie może. Pokutuje stereotyp, że dzieckiem zajmuje się matka, więc ty, ojcze, siedź i pracuj, z maleństwem zobaczysz się w weekend. Słowem, ojcowie, którym zależy na fajnym kontakcie z dzieckiem, którzy chcą mu pokazywać świat i pomagać w pokonywaniu dziecięcych problemów, też są poszkodowani. Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: A co z ojcami? 06.03.07, 14:56 oczywiście że dziecku do prawidłowego rozwoju jest potrzebny kontakt z ojcem i matką, i nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Druga sprawa to jest grupa "ojców" którym wystarcza że spłodzili i wydaje im się że to wszystko, a po przyjściu do domu to żona z dzieckiem powinni na baczność, dobrze że to margines a nie reguła:) Odpowiedz Link
artwilk Re: A co z ojcami? 06.03.07, 19:12 Ojcowie typu „pan i władca” to rzeczywiście problem, ale tacy raczej nie mają dylematu, że przez pracę nie mają czasu dla dziecka. Mi chodzi o ojców, którzy chcą bardzo czynnie uczestniczyć w opiece nad swoim maluchem i w wychowaniu go. Ja mam nieustannie wyrzuty sumienia, że poświęcam Młodemu za mało czasu i z bólem odkrywam, że nie widziałem już kilku ważnych w jego życiu momentów. Odpowiedz Link