arcykr 22.12.05, 14:10 Od tej pory będę pisał jako z2006. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: Zmieniam nick 22.12.05, 19:15 arcykr napisał: > Od tej pory będę pisał jako z2006. Haha, a dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 23.12.05, 08:58 Bo mam teraz zamiar być bardziej pokorny. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 23.12.05, 15:41 Dla mnie, Arcyś, na zawsze pozostaniesz Arcykrem. Znam genezę tego nicku ( i całkowicie rozumiem), ale od tamtego czasu jesteś kimś zupełnie innym. I takim już pozostań. Cieszy mnie bardzo Twoje postanowienie okołonickowe, ale pozwól, że ośmiele się Ci przypomnieć, że wraz z pokorą wewnętrzną (!!!) zadbaj o godność osobistą. Pokorny masz być wobec BOGA, wobec ludzi- jesteś im równy. Wszystkiego najlepszego, mój drogi Arcysiu, Ci życzę. Aby Ci Bóg błogosławił dziś, jutro i zawsze. Nie tylko w czasie świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 24.12.05, 08:56 Ja też życzę Ci wszystkieog najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: Zmieniam nick 23.12.05, 23:01 z2006 napisał: > Bo mam teraz zamiar być bardziej pokorny. W czym to się będzie przejawiało, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 24.12.05, 08:57 W używaniu innego nicku. A w czym jeszcze mogłoby? Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Zmieniam nick 24.12.05, 23:50 z2006 napisał: > W używaniu innego nicku. A w czym jeszcze mogłoby? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Zmieniam nick 26.12.05, 02:09 z2006 napisał: > Bo mam teraz zamiar być bardziej pokorny. Widzę w tej decyzji podobieństwo do tradycji tybetańskich mnichów którzy całymi dniami mozolnie usypują z kolorowego piasku misterną mandalę by na końcu ją ceremonialnie zniszczyć. Oby w nadchodzącym 2006 roku wystarczyło ci piasku, zwłaszcza tego w pogodniejszych odcieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 26.12.05, 10:44 Co ma wspólnego nick z misterną mandalą? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Zmieniam nick 26.12.05, 16:16 Podobnie jak mandala składa się z tysięcy ziarenek piasku tak i wizerunek "arcykra" poskładać można z kilku tysięcy postów. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 09.01.06, 23:50 A dlaczego zmoana nicku ma byc oznaka pokory? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 10.01.06, 14:30 nelsonek napisał: > A dlaczego zmoana nicku ma byc oznaka pokory? Bo poprzedni był przejawem pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 10.01.06, 16:49 Arcy, nie patrz na to w ten sposób. Poprzedni nick powstał na skutek wielkiej radości z osiągnięcia sukcesu ponadprzeciętnego, czułeś że masz skrzydła a Boga za nogi złapałeś. Może i jest w tym ciutek pychy, ale jeśli zrozumiałeś problem, to wszystko w porzo. Wierz mi, wielu w takiej sytuacji reaguje podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 10.01.06, 23:44 A Twoim zdaniem powinienem zmienic nick by nabrac troche pokory? I co w ogole nick ma wspolnego z pycha czy pokora? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 11.01.06, 16:11 nelsonek napisał: > A Twoim zdaniem powinienem zmienic nick by nabrac troche pokory? Niekoniecznie. > > I co w ogole nick ma wspolnego z pycha czy pokora? Nazwanie siebie arcykrólem to przejaw pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 12.01.06, 00:08 z2006 napisał: > Nazwanie siebie arcykrólem to przejaw pychy. Nie Arcykrolem tylko Arcykrem. A nawet gdyby jednak Arcykrolem to dopiero teraz jest to pycha? Wczesniej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 12.01.06, 15:11 Wcześniej byłem mniej wrażliwy moralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Zmieniam nick 11.01.06, 16:12 nelsonek napisał: > A Twoim zdaniem powinienem zmienic nick by nabrac troche pokory? Zależy to też od tego, dlaczego wybrałeś taki nick. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 11.03.06, 11:08 A jesli spodobal mi sie admiral Nelson i na jego czesc przybralem takiego nicka? A jesli spodobal mi sie Nelson Mandela i na jego czesc przybralem takiego nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 11.03.06, 13:41 nelsonek napisał: > A jesli spodobal mi sie admiral Nelson i na jego czesc przybralem takiego nicka > ? > > A jesli spodobal mi sie Nelson Mandela i na jego czesc przybralem takiego nicka > ? No i co? Jesteś nelsonkiem i nikomu to nie wadzi. hehehe, a co zrobisz, gdy zaszkodzą Ci "zrazy po nelsońsku"???? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 11.03.06, 21:29 Alez ja sie pytam czy nick Nelsonek jest przejawem pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 12.03.06, 01:56 Pychy? skąd Ci to przyszło do głowy? Zazwyczaj tak bywa, że tworząc pseudonimy czy wirtualne nicki wzorce czerpiemy z naszych pasji, fascynacji, czy nawet frustracji. Czasem tylko jest to nazwa emocjonalnie obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 14.03.06, 19:09 To nie mi przyszlo do glowy, tylko Arcykrowi. nelsonek: A dlaczego zmoana nicku ma byc oznaka pokory? arcykr: Bo poprzedni był przejawem pychy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15379&w=33870220&a=34726948 Prosze przeczytac moja wymiane zdan z Arcym. Wtedy zrozumiesz moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Zmieniam nick 15.03.06, 14:28 nelsonek napisał: > To nie mi przyszlo do glowy, tylko Arcykrowi. Mając na uwadze "dobro publicznej dyskusji" muszę zaznaczyć iż moim zdaniem arcykr, pisząc o "przejawie pychy" miał na myśli tylko i wyłącznie swój dawny nick. A nie twój. Z tego co mi wiadomo, przejawem pychy w jego nicku miał być przedrostek "arcy" (arcy'mistrz, arcy'król czy coś tam) Napisałem to by dyskusja dotyczyła meritum, a nie piertuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 15.03.06, 15:07 Rozumiem, ze zdaniem Arcykra przedrostek Arcy jest przejawem pychy. Szanuje jego opinie jednoczesnie wyglaszajac swoja (na temat pokory). Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 14.03.06, 23:25 Od poczatku jestem pokorny. Dlatego, ze: Pierwsza litera mojego nicka (n) to przejaw pokory. Druga litera mojego nicka (e) to przejaw pokory. Trzecia litera mojego nicka (l) to przejaw pokory. Czwarta litera mojego nicka (s) to przejaw pokory. Piata litera mojego nicka (o) to przejaw pokory. Szosta litera mojego nicka (n) to przejaw pokory. Siodma litera mojego nicka (e) to przejaw pokory. Osma litera mojego nicka (k) to przejaw pokory. Litera "n" pojawia sie dwukrotnie w moim nicku. Jest to przejaw pokory. Litera "e" pojawia sie dwukrotnie w moim nicku. Jest to przejaw pokory. Litera "l" pojawia sie jednokrotnie w moim nicku. Jest to przejaw pokory. Litera "s" pojawia sie jednokrotnie w moim nicku. Jest to przejaw pokory. Litera "k" pojawia sie jednokrotnie w moim nicku. Jest to przejaw pokory. Moj nick sklada sie z osmiu liter. Jest to przejaw pokory. Wszystko to pisze, bo jestem pokorny, choc swego zdania bronie. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 14.03.06, 23:38 Co to wogóle ma być? Czy Ty wiesz co to znaczy pokora? Bawisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zmieniam nick 14.03.06, 23:46 Wiem co to pokora. I nie. Nie bawie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Zmieniam nick 22.12.05, 19:39 arcykr napisał: > Od tej pory będę pisał jako z2006. Arcy, stary chłopie, co się stało? Jako symbol tego forum nie możesz zniknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner dwie pokory 11.01.06, 13:57 Zastanawiając się nad przyczynami twojego przenickowania przypomniałem sobie pewien króciutki wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15379&w=22831581&v=2&s=0 Czy uważasz że twoja pokora opiera się na przykładzie danym przez Makarego ? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: dwie pokory 11.01.06, 16:05 "Pokora, to umiejętność odniesienia zwycięstwa nie przez obalenie przeciwnika, lecz przez jego pozyskanie." Cytat z tegoz watku. To jest wlasnie to, o czego brak uparlam sie notorycznie oskarzac arcy. Bardzo dobre sformulowanie. Szkoda tylko, ze z interpunkcja autor rozprawki na bakier stoi ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: dwie pokory 11.01.06, 16:17 Zgadzam się, że do pełnej pokory jeszcze dużo mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: dwie pokory 11.01.06, 16:56 I nic nad tym nie pracujesz, zeby do niej dazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: dwie pokory 12.01.06, 15:19 Ba. Jezeli postawiles przed soba zadanie: spokorniec, powinienes sam to przemyslec, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: dwie pokory 11.01.06, 18:00 z2006 napisał: > Zgadzam się, że do pełnej pokory jeszcze dużo mi brakuje. Ale wobec kogo chcesz tę pokorę okazać? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: dwie pokory 13.01.06, 19:52 z2006 napisał: > Zgadzam się, że do pełnej pokory jeszcze dużo mi brakuje. Pojęcie "pokora" budzi we mnie wyłącznie negatywne skojarzenia. Pokora to postawa uzewnętrzająca się rezygnacją, bezradnością i poddaństwem wobec czegoś co uważamy za przykre ale nieuchronne. Decyzja o zmianie nicku nie jest zatem wyrazem pokory ale skromności. Czy szczerej ? Bez wątpienia byłaby taką gdyby nikt nie wiedział gdzie przepadł arcykr ani kto to jest z2006... Nikt - oprócz bytu zwanego Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: dwie pokory 15.01.06, 19:42 > Pojęcie "pokora" budzi we mnie wyłącznie negatywne skojarzenia. Po głębszym namyśle postanowiłem dodać: nie tylko negatywne, gdyż pokorna postawa pomaga w pogodzeniu się z tym co jest absolutnie nieuchronne. Oraz przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
utero2 Re: Zmieniam nick 10.03.06, 23:37 Jesli nawet nick jest efektem buty, to moim zdaniem, dawno stracil swoje pierwotne znaczenie. Z2006 to bezimieny, szary i nijaki głosiciel Słowa Bożego. Nie umywa się do marki jakim był arcykr, a wcześniej arcykr3. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 11.03.06, 10:13 Prawda Utero? Arcy to był GOŚĆ, don Kichote walczący z wiatrakami, ale dzielny i niepokorny. Firma, znak towarowy. Z2006 to jego zupełne przeciwieństwo. Nie podoba mi się. Arcy, bierz się w garść i powracaj do poprzedniej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Zmieniam nick 11.03.06, 15:24 Nastały nowe czasy, w ślad za Don Kichotem ruszają w eter i Internet zwarte szeregi budowniczych IV Rzp. więc jego misja nie wydaje się już tak szalona i bohaterska... Poczekajmy aż wiatr zmieni kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 12.03.06, 02:25 nie znasz człowieka. pogadaj z nim dłużej, to nie będziesz go oceniał tak bardzo niesprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Zmieniam nick 12.03.06, 12:09 Niesprawiedliwie ? Ja sugerowałem jedynie że w obecnych okolicznościach Arcykr szedłby "z wiatrem", co prawdziwemu Don Kichotowi raczej nie przystoi... Taka postawa może budzić uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Zmieniam nick 12.03.06, 13:11 Niesprawiedliwie, bo Arcy nie idzie ani z wiatrem, ani pod wiatr. On idzie swoją ścieżką, niezależną od politycznych trendów. A że przy okazji z wiatrakami walczy, to tylko zbieg okoliczności. Arcy nikogo nie udaje ani sie nie podszywa. Pogadasz z nim to go poznasz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś