Dodaj do ulubionych

wrazenia po Rysiu

08.03.07, 11:47
ogladałem go i powiem, ze podoba mi sie i wiem, ze on bedzie z kazdym
obejrzeniem lepszy
Obserwuj wątek
    • olderka Re: wrazenia po Rysiu 08.03.07, 14:50
      popieram, Ryś ma znakomite dialogi i trafnie opisuje naszą rzeczywistość, nie
      rozumiem głosów krytycznych ze odbiega od Misia, w Misiu też była owczesna
      rzeczywistośc opisana, nie wiem czemu ludzie czepiaja sie, kilka dialogow na
      pewno wejdzie w "obieg"
    • kozaki_wiesi Toż to gniot straszliwy! 08.03.07, 21:24
      Wy tak na poważnie? Ja przeżyłam szok i byłam wstrząśnięta poziomem
      tego 'dzieła'. Kloaczny humor i brak jakiejkolwiek fabuły, miałam ochotę wyjść
      w trakcie seansu tak jak to uczyniła połowa widowni. Mistrz Bareja przewrócił
      się w grobie. Panie Tym skończ Pan, wstydu oszczędź bo po tym wszystkim po
      prostu żal i przykro.
      • staruch Re: Toż to gniot straszliwy! 09.03.07, 12:58
        Popieram kozaki wiesi. Nie usmiechnąłem się ni razu. Nie broni się nie tylko
        jako kontynuacja Misia, ale jako film po prostu. Dno.
    • drobny_pijaczek Re: wrazenia po Rysiu 11.03.07, 11:19
      Czy dwie pierwsze osoby wypowiadające się w tym wątku mają jakiś udział w
      zyskach z dystrybucji tego czegoś? W inny sposób nie umiem wytłumaczyć
      pozytywnego wypowiadanie się o tym czymś. ŻENADA! Scena z wibratorami, co to
      było? A robienie sobie jaj ze sprawy 'łowców skór' to po prostu chamstwo.
    • peter.steele Re: wrazenia po Rysiu 12.03.07, 10:28
      czy telewizja Witraż ?
      ksiądz ?
      premier (przepraszam vice Premier) ?
      serce chopina ?

czy to nie jest stan obecnych czasow ?
      ja w każdym razie załapałem kontaktaż z tym filmem, jedynie nie widziałem
      dokładnie i nie wiem dlaczego maria Wafel patrzy się na księdza podczas mitingu
      wyborczego Ochódzkiego?
      • jedzoslaw Re: wrazenia po Rysiu 23.03.07, 18:00
        Może i jest to kolaż, mozaika ze spraw obecnej Polski. Tyle, że Tym kompletnie
        nie wiedział, co chce zrobić. Raz idzie drogą farsy, niezbyt smacznej zresztą,
        raz satyrą społeczno-polityczną a innym znów razem intertekstualną zabawą z
        widzem (nawiązania do "Rejsu", "Złotopolskich" i kilka parafraz zwrotów z
        "Misia", "Bruneta..." i "CMZJMZ"). Fabuła prawie nie istnieje, to bardziej zbiór
        skeczy złożonych w film. Postępowanie większości bohaterów jest często
        niezrozumiałe, nie wiem np. po co Jarząbek idzie do pracy akurat na poczcie
        (chyba tylko po to, aby się upodobnić do Józefa ze Złotopolic), nie wiem, skąd u
        Ochódzkiego Maria Wafel, skoro w "Rozmowach kontrolowanych" była tylko jedną z
        charakteryzatorek, które zrobiły z prezesa "Tęczy" kobietę, a nie pracownikiem.
        Nie śmieszy mnie chiński taniec pani Wafel, zabawa wibratorami, ani
        obściskiwanie się półnagich Molibdena i Prezesa(czyżby inspiracja "Boratem"?).
        Doceniam jedynie epizody z kabaretami Mumio i Hrabi (do tego jeszcze członek
        "KMN" z wyglądem a'la Wierzejski). No i czemu służył ten wątek z Gangsterem?
        Jakie są jego związki z Molibdenem i po co strzelać do Prezesa, skoro ten już
        oddał kasę? I co śmiesznego w tym, że sprzątaczki mają na imię Pupa i Kupa ?
        Słowem: groch z kapustą i to stanowczo za długi (prawie 2.5 h !) Niektóre
        pomysły były nawet i ciekawe, ale utonęły z powodu braku rozwinięcia. Mimo
        widocznych ambicji reżysera- film bez pomysłu.
    • quba Re: wrazenia po Rysiu 31.03.07, 08:59
      mnie tez sie bardzo podobal
      super film
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Słabizna 01.04.07, 18:20
        Scenariusz sprawdziłby się jako seria skeczy w kabarecie.
        Jak na film - zupełnie niespójny.
    • mnietka.kokietka Re: wrazenia po Rysiu 05.04.07, 17:59
      baaaaaaaaaardzo długi
      ale kilka trafnych sytuacji:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka