peter.steele 08.03.07, 11:47 ogladałem go i powiem, ze podoba mi sie i wiem, ze on bedzie z kazdym obejrzeniem lepszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olderka Re: wrazenia po Rysiu 08.03.07, 14:50 popieram, Ryś ma znakomite dialogi i trafnie opisuje naszą rzeczywistość, nie rozumiem głosów krytycznych ze odbiega od Misia, w Misiu też była owczesna rzeczywistośc opisana, nie wiem czemu ludzie czepiaja sie, kilka dialogow na pewno wejdzie w "obieg" Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Toż to gniot straszliwy! 08.03.07, 21:24 Wy tak na poważnie? Ja przeżyłam szok i byłam wstrząśnięta poziomem tego 'dzieła'. Kloaczny humor i brak jakiejkolwiek fabuły, miałam ochotę wyjść w trakcie seansu tak jak to uczyniła połowa widowni. Mistrz Bareja przewrócił się w grobie. Panie Tym skończ Pan, wstydu oszczędź bo po tym wszystkim po prostu żal i przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Toż to gniot straszliwy! 09.03.07, 12:58 Popieram kozaki wiesi. Nie usmiechnąłem się ni razu. Nie broni się nie tylko jako kontynuacja Misia, ale jako film po prostu. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
drobny_pijaczek Re: wrazenia po Rysiu 11.03.07, 11:19 Czy dwie pierwsze osoby wypowiadające się w tym wątku mają jakiś udział w zyskach z dystrybucji tego czegoś? W inny sposób nie umiem wytłumaczyć pozytywnego wypowiadanie się o tym czymś. ŻENADA! Scena z wibratorami, co to było? A robienie sobie jaj ze sprawy 'łowców skór' to po prostu chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: wrazenia po Rysiu 12.03.07, 10:28 czy telewizja Witraż ? ksiądz ? premier (przepraszam vice Premier) ? serce chopina ? czy to nie jest stan obecnych czasow ? ja w każdym razie załapałem kontaktaż z tym filmem, jedynie nie widziałem dokładnie i nie wiem dlaczego maria Wafel patrzy się na księdza podczas mitingu wyborczego Ochódzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: wrazenia po Rysiu 23.03.07, 18:00 Może i jest to kolaż, mozaika ze spraw obecnej Polski. Tyle, że Tym kompletnie nie wiedział, co chce zrobić. Raz idzie drogą farsy, niezbyt smacznej zresztą, raz satyrą społeczno-polityczną a innym znów razem intertekstualną zabawą z widzem (nawiązania do "Rejsu", "Złotopolskich" i kilka parafraz zwrotów z "Misia", "Bruneta..." i "CMZJMZ"). Fabuła prawie nie istnieje, to bardziej zbiór skeczy złożonych w film. Postępowanie większości bohaterów jest często niezrozumiałe, nie wiem np. po co Jarząbek idzie do pracy akurat na poczcie (chyba tylko po to, aby się upodobnić do Józefa ze Złotopolic), nie wiem, skąd u Ochódzkiego Maria Wafel, skoro w "Rozmowach kontrolowanych" była tylko jedną z charakteryzatorek, które zrobiły z prezesa "Tęczy" kobietę, a nie pracownikiem. Nie śmieszy mnie chiński taniec pani Wafel, zabawa wibratorami, ani obściskiwanie się półnagich Molibdena i Prezesa(czyżby inspiracja "Boratem"?). Doceniam jedynie epizody z kabaretami Mumio i Hrabi (do tego jeszcze członek "KMN" z wyglądem a'la Wierzejski). No i czemu służył ten wątek z Gangsterem? Jakie są jego związki z Molibdenem i po co strzelać do Prezesa, skoro ten już oddał kasę? I co śmiesznego w tym, że sprzątaczki mają na imię Pupa i Kupa ? Słowem: groch z kapustą i to stanowczo za długi (prawie 2.5 h !) Niektóre pomysły były nawet i ciekawe, ale utonęły z powodu braku rozwinięcia. Mimo widocznych ambicji reżysera- film bez pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: wrazenia po Rysiu 31.03.07, 08:59 mnie tez sie bardzo podobal super film Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Słabizna 01.04.07, 18:20 Scenariusz sprawdziłby się jako seria skeczy w kabarecie. Jak na film - zupełnie niespójny. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: wrazenia po Rysiu 05.04.07, 17:59 baaaaaaaaaardzo długi ale kilka trafnych sytuacji:) Odpowiedz Link Zgłoś